Volkswagen Touareg 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Na zoveel speculatie zal de nieuwe Volkswagen Touareg 2021 het volgende jaar eindelijk arriveren en tal van veranderingen introduceren. Volgens het laatste nieuws zal de aankomende Touareg ergens in 2020 in Europa verkrijgbaar zijn.

Het aankomende model zal een aantrekkelijker ontwerp brengen en nieuwe technologieën, beter comfort en betere prestaties toepassen. Volkswagen werkt momenteel aan een nog hetere versie van de Touareg R-Line. Dit model wordt sportiever en wordt ook als eerste aangedreven door een plug-in hybride aandrijflijn.

Volkswagen Touareg 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Herontwerp van de Volkswagen Touareg 2021

Het design van de nieuwste Volkswagen Touareg 2021 is gewijzigd en oogt sportiever. Net als het Porsche Cayenne-model ondersteunt de nieuwe Touareg hetzelfde MLB-platform. Dankzij dit platform zal de fabrikant een nieuwe plug-in hybride presenteren. Naast plug-inhybridetechnologie gebruikt Volkswagen in sommige modellen van zijn serie al een 48-V Mild Hybrid-systeem.

De fabrikant heeft in 2021 het front van de Volkswagen Touareg volledig veranderd. De meeste veranderingen zijn zichtbaar op de nieuwe grille, die vergelijkbaar is met het Arteon-model. Daarnaast hebben beide modellen koplampen die “verbonden” zijn met de grille. Deze updates onderscheiden de nieuwe Touareg van de rest van Volkswagens SUV-gamma.

Volkswagen Touareg 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Cabineontwerp en uitrusting

De Volkswagen Touareg 2021 wordt beschouwd als een van de meest complete SUV’s op de markt. Bovendien biedt dit model een uitstekende en elegante cabine met verschillende nieuwe soorten technologische uitrusting.

Het interieur zal een geavanceerd 12-inch digitaal dashboard bevatten dat samenwerkt met een enorm 15-inch touchscreen. De standaarduitrusting omvat ook een elektrisch verstelbare lendensteun vooraan, een digitale tweezone-airconditioning “Climatronic”, sfeerverlichting en acht luidsprekers. Comfort is gegarandeerd voor alle passagiers binnen. Bovendien is de veiligheidsondersteuning nu beter en omvat onder meer adaptieve cruisecontrol, een waarschuwing voor aanrijdingen vooraan, automatisch noodremmen, een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en een dodehoekmonitor.

Volkswagen Touareg 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Specificaties aandrijflijn

De nieuwste VW Touareg 2021 zal verkrijgbaar zijn met weinig aandrijflijnopties. Het basismodel is uitgerust met een 3.0 V6 turbodieselmotor die 231 pk kan leveren. Deze motor wordt echter ook aangeboden met een krachtigere 285 pk.

De benzine-aandrijflijn wordt geïntroduceerd met een V6-motor die 340 pk ontwikkelt. Het sterkste en beste aanbod is een 4.0 V8-diesel met 421 pk. Dankzij het hoge koppel accelereert deze motor in slechts 4,9 seconden van 0 naar 60 mijl per uur.

✓ U kunt ook controleren:

Plug-in hybride

Het R-Line-model van Volkswagen Touareg 2021 is ook beschikbaar. Deze versie zal als eerste een plug-in hybride aandrijflijn gebruiken. Na enig gepraat zal dit model leverbaar zijn met dezelfde V6 PHEV-aandrijflijn die beschikbaar is onder het Audi Q8-model.

Deze motor bestaat uit een 3,0-liter V6 met turbocompressor, een elektromotor en een 14,1 kWh-accu. Dankzij deze combinatie ontwikkelt de plug-in hybride 443 pk en kan zelfs in EV-modus 52 mijl afleggen.

Volkswagen Touareg 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen Touareg 2021 prijs en releasedatum

Ambtenaren hebben nog geen informatie vrijgegeven over de waarde van de nieuwe Volkswagen Touareg 2021 . Vanuit het oogpunt van de kenners mag het basismodel met V6-motor echter niet boven de 50.000 euro uitkomen.

Volkswagen Touareg R-Line, die wordt geleverd met de nieuw geïntroduceerde plug-in hybride motor, mag beginnen bij 89.000 euro. Beide modellen zullen ergens in het volgende jaar op de markt komen.