VW Tayron 2024: Prijzen en kenmerken

Na tal van voertuigen met een hoge cilinderinhoud, zoals de T-Roc, T-Cross en Taigo, plant Volkswagen in 2024 nog een nieuwe SUV voor Europa: de VW Tayron. Deze SUV, die onder de Touareg wordt geplaatst, zal groter zijn en van hogere kwaliteit.

VW Tayron 2024: Prijzen en kenmerken

Bevestiging

In maart 2022 bevestigde Volkswagen dat er een wereldwijde versie van een VW Tayron werd ontwikkeld. Bij de aankondiging van de goedkeuring voor een nieuwe VW Trinity-fabriek in Wolfsburg-Warmenau (de plannen worden momenteel herzien), lichtte het bedrijf de beslissing toe om de toekomstige elektrische sedan in de nieuwe fabriek te produceren in plaats van in de hoofdfabriek in Wolfsburg. Dit is om verstoringen van de lopende productie en het opvoeren van kernmodellen zoals de Tiguan en Tayron of de “Golf facelift” die voor de komende jaren in de fabriek in Wolfsburg is gepland, te voorkomen.

Karl-Heinz Hell, bestuurslid van Volkswagen voor de ontwikkeling van de middenklasse en luxeklasse, heeft bevestigd dat de volgende generatie Tayron een wereldwijd model wordt. De volgende Tayron wordt naar verwachting een coupéversie, vergelijkbaar met zijn tegenhanger van de eerste generatie, de Tayron X in China. Daarnaast zal de vernieuwde SUV ook verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika, waardoor het bereik wordt vergroot.

Positionering

Volgens mediaberichten wordt de VW Tayron de opvolger van de Tiguan Allspace, die in sommige markten ook wel de Tiguan XL wordt genoemd en in Amerika gewoon als de Tiguan wordt verkocht. De Tiguan Allspace werd in januari 2017 gelanceerd en is een langere en ruimere versie van de Tiguan met een verlengde wielbasis en de optie van zeven zitplaatsen. Met meer dan 1,7 miljoen verkochte exemplaren tussen 2017 en november 2021 is het volgens Volkswagen een “absoluut succes”.

VW Tayron 2024: Prijzen en kenmerken

Volkswagen staat niet onder druk om te stoppen met de Tiguan Allspace, maar wil het recente succes gebruiken om een zelfstandig model te lanceren. De Tayron zal duidelijk verschillen van de vijfzits Tiguan en Tiguan Allspace modellen. Hoewel er nog geen teasers of spionagefoto’s van het prototype zijn, verwachten we dat de nieuwe SUV zich zal onderscheiden van de Tiguan met een volumineus exterieurdesign en een premium, praktisch interieur.

Technische gegevens

Platform

De volgende generatie VW Tayron zal het MQB A2-platform delen met de volgende generatie Skoda Kodiaq 2024. Karl-Heinz Hell onthulde dat Volkswagen hetzelfde maatverschil tussen de volgende generatie Tayron en de volgende generatie Tayuan wil aanbieden als tussen de Tiguan en de Tiguan Allspace. De toekomstige modellen zouden dus een lengteverschil van ongeveer 219 mm en een wielbasis van ongeveer 109 mm kunnen hebben.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

PHEV-systeem van de volgende generatie

In Europa zal de VW Tayron worden uitgerust met de volgende generatie van Volkswagen’s plug-in hybride systeem, dat een 1,5-liter TSI Evo motor combineert met een elektromotor om te voldoen aan de nieuwe Euro 7 emissienorm. Het gecombineerde vermogen van het nieuwe systeem zal naar verwachting aanzienlijk hoger zijn dan de 241 pk van de huidige combinatie. Naar verluidt komen er twee vermogensvarianten: 201 pk en 268 pk.

Volkswagen gebruikt een 13 kWh batterijpakket in de PHEV met de huidige compacte geëlektrificeerde aandrijflijn. De Tiguan eHybrid (PHEV) heeft een bereik van 30 mijl in volledig elektrische modus (WLTP). Voor de volgende generatie PHEV’s met compacte geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder de VW Tayron eHybrid, zal het bedrijf de aandrijflijn herzien, aangezien het doel voor de volgende generatie PHEV’s een elektrische actieradius tot 100 kilometer (62 mijl) op de WLTP-cyclus is. De coupéversie zal naar verwachting een langere elektrische actieradius hebben dan de SUV-versie.

Datum van uitgifte

Op 2 april 2023 werden fragmenten uit een interview met Thomas Schäfer, CEO van Volkswagen Passenger Cars, gepubliceerd, waaruit blijkt dat de nieuwe (Europese) VW Tayron in 2024 op de markt komt. “Dit jaar lanceren we de nieuwe Passat, volgend jaar de nieuwe Tiguan 2024, de Tayron en dan in 2024 de opvolger van de succesvolle T-Roc,” zo wordt Schäfer geciteerd.

De volgende generatie van de VW Tayron wordt in 2025 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. De dichtstbijzijnde concurrenten van de Tayron zouden de Mitsubishi Outlander 2024 plug-in hybride en de Hyundai Tucson 2024 plug-in hybride kunnen zijn. De productie zal plaatsvinden in de hoofdfabriek van Volkswagen Passenger Cars in Wolfsburg, Duitsland.

Nieuweautos.com zegt

In tegenstelling tot de Tiguan zal de Tayron een op zichzelf staand interieur en een meer premium interieur hebben. De drie-rij SUV zal ook ruimer en praktischer zijn, waardoor het een betere optie is voor gezinnen en individuen die met veel spullen reizen. Een ander pluspunt is het plug-in hybride systeem, dat een indrukwekkende elektrische actieradius biedt en klanten in staat stelt de auto in het dagelijks leven als elektrische auto te gebruiken.

Foto’s & bron: Volkswagen AG.