Volkswagen Taos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het nieuwe kleine automodel Volkswagen Taos 2022 is bedoeld om het gat in de Volkswagen-crossover-lijn te dichten. Zoals u waarschijnlijk weet, is VW een van ’s werelds grootste autofabrikanten. Na de aankondiging van de volledig elektrische versie ID.4, zal de nieuwe betaalbare crossover Taos ergens volgend jaar in de winkels liggen. Het aankomende model ziet er aantrekkelijk uit en is kleiner dan de compacte Tiguan. Bovendien wordt het geleverd met een geweldig pakket aan functies, waaronder een AWD-systeem, veel rijondersteuning en nog veel meer.

Volkswagen Taos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volkswagen Taos 2022 exterieurontwerp

De nieuwe Volkswagen Taos 2022 is bijna een voet korter dan de Tiguan en compacter. Het is belangrijk op te merken dat de Taos een cross-over is, geen SUV. Dit model is gebaseerd op hetzelfde platform dat auto’s gebruiken volgens de informatie die we hebben.

Over het algemeen wordt de ontwerptaal herkend en kan dit model gemakkelijk worden verward met de Tiguan. De gloednieuwe Taos heeft bijna dezelfde voor- en achterkant. Het is te herkennen aan een zwarte grille en mooi gevormde LED-koplampen.

Interieur ziet er premium uit

In het interieur heeft de Volkswagen Taos 2022 tal van vergelijkbare uitrustingskenmerken als de grotere Tiguan. Het infotainment-display lijkt echter erg op de units die we in de huidige Jetta zagen. Misschien wel de meest opvallende update is een comfortabelere voorstoel. De nieuwe Taos biedt stoelen met verwarming en ventilatie die meer ondersteuning bieden dan die in de Tiguan en Atlas.

✓ U kunt ook controleren:

De achterbank biedt niet hetzelfde comfort als de voorbank, maar biedt voldoende beenruimte voor volwassenen van gemiddelde lengte. Vergeleken met de laadruimte van het grotere Tiguan-model biedt de nieuwe Taos iets minder dan 38 kubieke voet met de tweede rij omhoog. Net als franchisefabrikant Peugeot biedt Volkswagen standaard een panoramisch schuifdak aan, wat de luchtige indruk versterkt.

Volkswagen Taos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volkswagen Taos 2022 mogelijke motoren

Op dit moment heeft VW nog niet gespecificeerd welke motor wordt aangeboden bij het nieuwste lid, de Volkswagen Taos 2022 . Veel websites hebben echter verklaard dat de nieuwe Taos enkele van de bestaande aandrijflijnen zal gebruiken. De eerste kandidaat is een 2,0 liter turbo viercilinder met 184 pk. Dezelfde motor drijft de grotere versie van de Tiguan aan. Een andere optie is een 1,4-liter die 147 pk levert. Deze motor wordt ook gebruikt om de beroemde VW Jetta aan te drijven.

Zoals bij de meeste cross-overs vandaag, zal Taos standaard voorwielaandrijving en een achttraps automatische transmissie gebruiken. De AWD-opstelling wordt hoogstwaarschijnlijk als optie aangeboden. Gezien het kleine formaat en het lage brandstofverbruik, zou de nieuwe subcompacte crossover een indrukwekkend brandstofverbruik moeten bieden.

Volkswagen Taos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De nieuwe kleine Volkswagen Taos 2022 is het model dat, naast het volledig elektrische model ID.4, het gat in het Volkswagen-gamma zal opvullen. Volgens de laatste informatie zal het nieuwe model zeer betaalbaar zijn. Het zou beginnen bij slechts 22.000 euro.

Natuurlijk varieert de prijs afhankelijk van de uitrustingsvariant. Volgens onze informatie zal Taos beschikbaar zijn in de versies S, SE, SEL en R-Line. De Duitse fabrikant zal naar verwachting de nieuwe subcompacte crossover ergens in 2021 uitbrengen.