Volkswagen Taos 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Volkswagen Taos 2021 is een betaalbare cross-over die aan het einde van het jaar in de winkels zal liggen . Het is een klein automodel, kleiner dan de compacte Tiguan. Dankzij dat zullen de nieuwe Taos het opnemen tegen de nieuwe Hyundai Venue en Chevy Trailblazer. Het wordt een race voor de meest efficiënte crossover. De Taos biedt een AWD-systeem, veel chauffeursondersteuning en nog veel meer.

Bovendien ziet de cross-over van Tao er erg aantrekkelijk en modern uit. Volkswagen zal zijn nieuwe model in de VS verkopen. De naam “Taos” is interessant omdat het een klein stadje in New Mexico is dat bekend staat om zijn 1000 jaar oude Indiase gemeenschap. Hier is alles wat u moet weten over het nieuwste Volkswagen-model.

Volkswagen Taos 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Taos 2021-ontwerp

Hoewel de meeste details niet beschikbaar zijn, weten we wel het een en ander over de nieuwe Volkswagen Taos 2021 . Allereerst is het een subcompacte crossover die kleiner is dan het Tiguan-model. Taos en Tiguan delen veel mechanische uitrusting en enkele stijlelementen. Interessant is dat in de eerste rapporten de nieuwe Taos werd geschreven als de Amerikaanse versie van het T-Roc-model.

In plaats daarvan zal Taos meer een versie van Tharu Crossover zijn die beschikbaar is in China. Natuurlijk krijgt Taos een opnieuw ontworpen ontwerp, inclusief een lang LED-looplicht, en combineert het de grille en koplampen. De Chinese markt van Tharu is 175,3 inch lang en Taos krijgt vergelijkbare afmetingen. Hierdoor is de Audi Q3 qua afmetingen de grootste concurrent.

Volkswagen Taos 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur details

Gebaseerd op het Tharu-model, zal de Volkswagen Taos uit 2021 er zeer modern en rechtop uitzien. Het interieur van de Amerikaanse versie verschilt niet van het gebruikelijke Volkswagen-cabineontwerp. Dat gezegd hebbende, mogen we veel hoogwaardige materialen verwachten. Toch blijft de Taos-crossover wat betreft luxe achter bij meer gevestigde concurrenten zoals de Audi Q3. Er komen twee rijen stoelen en een ruimte voor vijf passagiers. Taos biedt een lange lijst met standaardfuncties.

✓ U kunt ook controleren:

Aan de andere kant zijn sfeerverlichting, een volledig digitaal instrumentenpaneel en verwarmde voorstoelen optioneel. Wat de technologie betreft, de Duitse autofabrikant zal een goed uitziend infotainment-touchscreen met de Car-Net-interface leveren. Hetzelfde touchscreen is al beschikbaar in de nieuwste modellen van het merk. Om deze reden zouden Apple CarPlay, Android Auto en Wi-Fi-Hotspot standaard moeten worden aangeboden.

Volkswagen Taos 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mogelijke motorinstallatie

Hoewel VW niet heeft aangegeven welke motor de cross-over van het merk zal aandrijven, zal één motor zeker zijn plaats onder de motorkap vinden. De Volkswagen Taos 2021 gaat gebruik maken van een 2,0 liter turbo viercilinder met 184 pk. Dezelfde motor drijft het grotere Tiguan-model aan. Een andere waarschijnlijke optie is een 1,4-liter, 147 pk, die momenteel verkrijgbaar is in de VW Jetta.

Volkswagen zal standaard voorwielaandrijving en een achttrapsautomaat aanbieden. De AWD-opstelling is optioneel. Waarden voor brandstofverbruik zijn momenteel niet beschikbaar. Als een subcompacte cross-over zou Taos echter een indrukwekkend brandstofverbruik moeten bieden.

Volkswagen Taos 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Volkswagen Taos 2021 prijs en releasedatum

De prijs van de Volkswagen Taos 2021 zal in de lage range van 20.000 euro liggen. Zo begint de Tharu-cross-over vanaf 22.000 euro. Voor zover we weten, zal Taos beschikbaar zijn in de uitrustingsniveaus S, SE, SEL en R-Line. De Duitse fabrikant zal eind 2020 zijn nieuwe subcompacte crossover op de markt brengen.