Volkswagen Taigun 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Afgelopen week werd in India de gloednieuwe Volkswagen Taigun 2021 onthuld. Volgens het bedrijf VW is dit model speciaal ontworpen voor de Indiase markt. Het is echter nog steeds een conceptmodel en de definitieve versie zal volgend jaar op de New Delhi Auto Expo worden onthuld.

Interessant is dat het nieuwe model een identiek ontwerp biedt aan het T-Cross-model vanaf de eerste foto’s. Bovendien verschillen de twee modellen op veel manieren. Zo is de Taigun gebouwd op een geheel nieuw modulair platform, MQB A0-IN. Dankzij dit platform zal de aankomende SUV in principe worden uitgerust met een 1,5 liter viercilinder turbomotor die zo’n 130 pk ontwikkelt.

Volkswagen Taigun 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen Taigun 2021 ontwerp

De nieuwe Volkswagen Taigun 2021 is net zo aantrekkelijk als het T-Cross-model. We moeten vermelden dat dit model de eerste Volkswagen SUV zal zijn onder het India 2.0-project. Daarnaast zal het draaien op het nieuwe modulaire platform MQB A0-IN, dat speciaal is ontwikkeld voor de Indiase markt. Als we het vergelijken met het T-Cross-model, zijn het nieuwe Taigun-ontwerp en de elementen aangepast.

Het front van deze SUV oogt sportief dankzij het zwaardere gebruik van chroom op de grille en bumpers. Het concept onthult ook stijlvolle en opvallende velgen en we kunnen niet wachten om de definitieve versie te zien. Aan de achterkant gebruikte de fabrikant de nieuwste LED-lichtbalk, wat de Taigun een destructieve uitstraling geeft.

Volkswagen Taigun 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Eerste indrukken binnen

Van binnen ziet de nieuwste Volkswagen Taigun 2021 er strak en strak uit. De cabine heeft een meerlagig dashboard en een uitgebreid 8,0-inch touchscreen infotainmentsysteem. Volkswagen zal waarschijnlijk functies bieden zoals een panoramisch zonnedak en het grotere scherm op sommige panelen. Hoe dan ook, we houden van opgefriste kleuren en tonen in het interieur. De oranje accenten zijn overal in de cabine terug te zien, gecombineerd met het zwart.

Daarnaast zijn er veel kamers aan de voorzijde. Net als het T-Cross-model is het nieuwe Taigun-model verkrijgbaar met twee rijen stoelen en biedt het redelijke, zo niet toonaangevende, beenruimte. De nieuwe Volkswagen Taigun 2021 is de SUV die zal worden uitgerust met uitstekende veiligheidsuitrusting. Daardoor mogen we van NCAP zelfs een veiligheidsbeoordeling van 5 sterren verwachten.

✓ U kunt ook controleren:

Volkswagen Taigun 2021 motor

De aankomende Volkswagen Taigun 2021 zal beschikbaar zijn met enkele motoropties. De fabrikant kondigt momenteel slechts één basis aan. Ook zeiden VW-ingenieurs dat dieselmotoren niet beschikbaar zullen zijn onder de Taigun. Zoals hierboven vermeld, zal dit model gebruik maken van het nieuwe modulaire platform en zal het worden aangedreven door een 1,5 liter viercilinder turbomotor. Volgens VW zou deze motor 130 moeten kunnen produceren. Hij moet ook verkrijgbaar zijn met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een DSG-zevenversnellingsbak.

Bovendien zal hij worden uitgerust met het geavanceerde cilinder-deactiveringssysteem, dat een nieuwe standaard en zelfs de beste economie in dit segment zet. We wachten echter nog op meer informatie over andere motoren.

Volkswagen Taigun 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De nieuwe compacte SUV VW Taigun 2021 ziet er aantrekkelijk uit en zal veel hints van het T-Cross-model overnemen. Er is een conceptmodel geïntroduceerd en VW zei dat de definitieve versie begin 2021 op de New Delhi Auto Expo zal worden gepresenteerd.