VW T-Roc 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

VW maakt de T-Roc 2022 fris – waarschijnlijk met wat optische aanpassingen aan de buitenkant, nieuw infotainment en een nieuwe plug-in hybride aandrijving. De eerste informatie!

Na vier jaar op de markt is het tijd om de VW T-Roc 2022 op te frissen . Hoe de facelift eruit zou kunnen zien, wordt in de AUTO BILD-presentatie aan de hand van foto’s getoond. Onze weergave toont de SUV in de sportieve R-Line. VW zal waarschijnlijk de klassieke facelift schroeven draaien. De koplampen moeten een nieuw interieur krijgen en optioneel verkrijgbaar zijn in een matrix LED-versie; tegen een meerprijs kunnen ze worden verbonden door een ketting van lichten op de bovenkant van de grill. De grill zelf zou wat platter moeten zijn en in de toekomst nog maar één siersteun hebben (momenteel zijn dat er twee). In onze R-Line-afbeelding is het schort geïnspireerd op de T-Roc R.

Opmerkelijk: VW kon de lichtelementen in het platform – waarin ook de richtingaanwijzers zijn ondergebracht – aanzienlijk veranderen. Het huidige model heeft een smal frame rond de luchtinlaten aan de zijkant. In de toekomst zou hier eenvoudig een verticale lichtbalk te vinden zijn, die ook de mistlampen vervangt die eerder aan de onderkant van het platform waren geïntegreerd. De iets meer filigrane achteruitkijkspiegel zou de opknapbeurt van de VW Golf kunnen krijgen. Aan de achterkant zou de T-Roc een nieuwe lichtsignatuur en een herziene schort moeten hebben, met de aangegeven uitlaatpijpen verder naar beneden.

motor

In het interieur zou de SUV met de facelift in de hogere uitrusting standaard de digitale cockpit kunnen krijgen; dit is momenteel alleen als optie verkrijgbaar. Wat zeker is, is dat het huidige MIB3-infotainmentsysteem zijn intrede zal doen, waarmee de auto altijd online is. Motorisch is het te verwachten dat de SUV in de toekomst ook leverbaar zal zijn met een plug-in hybride aandrijving – vermoedelijk met de combinatie van 1.4-liter benzinemotor en elektromotor die ook in de Golf wordt toegepast.

✓ U kunt ook controleren:

Het systeemvermogen zou hetzelfde kunnen zijn met 204 pk, maar het bereik van de 10,4 kWh-batterij in de Golf (80 NEDC-kilometers) mag niet worden bereikt door de SUV. Maar ook de pure verbrandingsmotoren zullen waarschijnlijk na de facelift weer aangeboden worden. Qua prestaties mag er niets veranderen, dus er kunnen weer benzine- en dieselmotoren komen met vermogens tussen de 110 en 190 pk. De motoren zouden echter efficiënter kunnen worden.

VW T-Roc 2022 prijs

Aangenomen mag worden dat de facelift van de VW T-Roc in 2022 gepresenteerd zal worden . Het zal echter waarschijnlijk pas in 2022 op de markt komen. De verwachting is dat de prijzen licht zullen stijgen. Die beginnen momenteel bij 22.200 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos