VW Sharan 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Als u op zoek bent naar een betrouwbare, veelzijdige en ruime gezinsminivan, dan is de VW Sharan 2021 het antwoord. Deze minibus ziet er ook opvallend uit en zal zeker ook jongere klanten tevreden stellen. Natuurlijk is het voor een minibusje moeilijk om door te breken in een wereld vol stijlvolle cross-overs en SUV’s.

Sharan doet het echter uitstekend in dit opzicht. Het 2020-model is opnieuw ontworpen zodat de Sharan 2021 niet zoveel veranderingen doorvoert. Volkswagen zei echter dat de nieuwe minivan enkele nieuwe functies zal krijgen, voornamelijk in de cabine.

VW Sharan 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

TALRIJKE MOTOROPTIES

De komende VW Sharan 2021 zal een relatief nieuwe 1.4 TSI-benzinemotor met turbocompressor besturen. Dit apparaat is zowel krachtig als zuinig in gebruik. Het kan 150 pk en een koppel van 135 lb-ft produceren. De aandrijflijn is gekoppeld aan de automatische zesversnellingsbak en het AWD-systeem is optioneel.

Als het gaat om brandstofverbruik, levert Sharan een totaal van 28 mpg. Een 2,0-liter motor is optioneel en genereert 200 pk en een koppel van 197 lb-ft. Sommige markten krijgen een 1.6 liter TDI-dieselmotor.

SHARAN 2021 EXTERIEUR ONTWERP

Als je wilt concurreren met de beste modellen in het segment, moet je succesvol zijn qua design. De komende VW Sharan 2021 ziet er zeker aantrekkelijk uit, vooral na het recente herontwerp. De vorm is volledig nieuw en Sharan wordt nu geleverd met crossover-achtige stijlelementen. Volkswagen levert in 2021 lichtere materialen, voornamelijk aluminium.

VW Sharan 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Anderzijds blijven zowel het ontwerp als het platform en de wielen behouden. Het voorpaneel ziet er indrukwekkend uit en heeft een bredere grille. Zodra Volkswagen arriveert, zal Volkswagen ook twee exclusieve modellen lanceren, Sharan Ocean en Sharan Beach. Deze twee modellen zijn geschilderd in de nieuwe kleuren Hudson Bay Blue en Crimson Red. Over kleuren gesproken …

✓ U kunt ook controleren:

BUITENKLEUREN

De gloednieuwe VW Sharan 2021 biedt een prachtige reeks exterieurkleuren. Het begint allemaal met de lakkleuren Pure White en Urano Grey. Voor de metallic / parelmoerkleuren biedt Sharan Atlantic Blue, Dark Oak, Reflex Silver en Indium Grey. Deze metallic kleuren kosten 675 euro extra. Ten slotte kunt u een Signature Deep Black Pearl-buitenverf laden, die ook 675 euro kost.

INTERIEURBEHANDELING

Dankzij de laatste updates ziet de nieuwe VW Sharan 2021 er van binnen nog ruimer uit. De Duitse fabrikant heeft uitstekend werk geleverd met het nieuwe instrumentenpaneel en het nieuwe interieur. De cabine heeft minder knoppen en nieuwe displays zien er erg modern uit.

De minibus van Sharan krijgt in 2021 nieuwe veiligheidshulpmiddelen en rijhulpfuncties. Deze omvatten Lane Keeping Assist, cruise control en optionele dodehoekmonitors. De rest van de hut is grotendeels bewaard gebleven. Sharan biedt veel comfort, het interieur oogt rechtop en langere ritten zijn geen probleem meer.

VW SHARAN 2021 PRIJS EN VRIJGAVEDATUM

Er verandert niets in de prijsdetails en de nieuwe VW Sharan 2021 kost iets minder dan 35.000 euro. Dit model zal in de tweede helft van 2020 verkrijgbaar zijn bij dealers. Er zijn ook drie uitrustingsniveaus en de best presterende Sharan SEL kost meer dan 40.000 euro.

VW Sharan 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum