VW Scirocco 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de vreemdste hatchbacks die er is, is zonder twijfel de VW Scirocco. Het profiel, vooral aan de achterkant, doet denken aan een kikker. Sommigen beschouwen de Scirocco echter als een van de mooiste Volkswagens van de moderne tijd. Helaas zal de Amerikaanse markt dit model volgens het laatste nieuws nooit meer zien. VW stopte in 2017 met de productie van dit model en vier jaar later hebben we opwindend nieuws. Het lijkt erop dat VW dit model nog een keer opnieuw zal ontwerpen, maar alleen voor de Europese markt. Als gevolg hiervan is de aankomende VW Scirocco 2022 gerenderd en ziet er bozer uit dan voorheen.

Over het algemeen ziet hij er hetzelfde uit als de nieuwste Arteon-sedan. Aangezien VW echter bijna dezelfde ontwerptaal gebruikt op al zijn aankomende modellen, zou het ons niet verbazen als de VW Scirocco er precies zo uitziet als op de renderings.

VW Scirocco 2022 exterieur en interieur

De nieuwste VW Scirocco 2022 en Arteon hebben eigenlijk veel gemeen. Beide modellen zijn aantrekkelijk, en we zijn blij dat de renders dezelfde drie chromen strips in de grille laten zien als we op de Arteon zagen. Naast Artteon deelt de Scirocco ook veel elementen uit andere modellen. Zo wordt de achteras van de 3-deurs gestolen van de befaamde Passat, die ten grondslag ligt aan het CC-platform. Ook frameloze deuren, een lage zitpositie en verschillende onderdelen zijn overgenomen van de Passat.

Wat het interieur betreft, biedt de VW Scirocco een zeer moderne cabine met de nieuwste technologie. Daarnaast verwachten we echter een minimaal 8-inch infotainmentsysteem, een dashboardbekleding van synthetisch leer met reliëfnaden, een nieuw aanraakgevoelig stuur, luchtinlaten, Harman Kardon-audiosystemen en sfeervolle interieurverlichting.

Motor geruchten

Er is momenteel geen informatie over de motor van de aankomende VW Scirocco 2022 . Velen stelden echter voor om enkele van de bestaande VW-motoren te gebruiken. Meestal zal de 2-deurs coupé dezelfde motor gebruiken als het MK8-model. Dat gezegd hebbende, mogen we twee turbomotoren verwachten. De basis is een 1.4-liter turbo-in-lijn 4 met 147 pk en 184 lb-ft koppel. Deze motor is standaard uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of optioneel met een 8-traps automaat.

✓ U kunt ook controleren:

De volgende motor is krachtiger en drijft het GTI-model aan. Deze krachtbron bestaat uit een 2.0 liter turbo in-line 4 met 228 pk en 258 lb-ft koppel. De standaard transmissie is ook een handgeschakelde 6-versnellingsbak, terwijl de automaat een 7-traps automaat met dubbele koppeling is.

VW Scirocco 2022 releasedatum, prijs

De volgende generatie VW Scirocco 2022 zal ergens volgend jaar in Europa aankomen en zal veel upgrades bevatten ten opzichte van de vorige generatie. Op basis van de laatste informatie zal VW de Scirocco waarschijnlijk nooit meer terugbrengen in de VS.

Er zijn enkele renders beschikbaar en het lijkt erop dat de beroemde Europese hatchback er niet minder aantrekkelijk uit zal zien dan de Arteon-sedan. Het heeft dezelfde voor- en achterschort en veel extra’s aan de binnenkant. Prijzen zijn vroeg, maar u kunt de komende maanden meer nieuws verwachten.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com