Volkswagen Polo 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

In Europa zal de Polo 2022 worden verkocht in het compacte hatchback-formaat, dat ongeveer vier jaar geleden de derde generatie inging en zich nu voorbereidt op zijn debuut in een bijgewerkte vorm. Het herontwerp bracht de vijfdeurs een nieuw koetswerkdesign, een betere afwerking en verbeterde elektronische apparatuur.

Uiterlijk verandert

Aan de buitenkant is de nieuwe Volkswagen Polo 2022 gemakkelijk te herkennen aan zijn nieuw ontworpen koplampen en een andere grilleconfiguratie. De achterkant van de hatchback trekt de aandacht met nieuwe lichten met originele graphics en extra secties op de vijfde deur. De gehele verlichtingsuitrusting van de vijfdeurs is nu standaard diodes en IQ.Light-Matrix-koplampen worden aangeboden in de oudere uitrustingsvarianten.

De nieuwigheid werd getoond in de duurste versie van de R-Line, die wordt gekenmerkt door een speciale bodykit, glanzend zwarte decoratie van de carrosserieelementen en grote velgen (tot 17 inch). Er zijn drie eenvoudigere versies: Basic Polo, Life en Style.

apparatuur

In de polosalon zijn verbeteringen lokaal van aard. Een van de belangrijkste innovaties is de vervanging van de analoge weegschaal van de toestellen door een digitale. De grootte is 8 of 10,25 inch, afhankelijk van de versie. Ook is er keuze uit meerdere multimediasystemen. De eenvoudigste – Composition Media – heeft een 6,5-inch display, het meer geavanceerde Ready2Discover Media Center is uitgerust met een 8-inch scherm en een infotainmentcomplex gebaseerd op de MIB3-architectuur met een 9,2-inch touchscreen aangeboden.

Naast de reeds genoemde uitrusting beschikt de nieuw ontworpen hatchback over een airconditioning-regeleenheid met aanraaktoetsen, draadloos opladen voor smartphones, een achteruitrijcamera, interieurverlichting en USB-aansluitingen voor de achterpassagiers.

De lijst met beschikbare elektronische hulpsystemen omvat automatisch remmen, rijstrookassistentie en parkeerhulp. Ook is er de Travel Assist Road Autopilot, een uitgebreide versie van de radar cruise control. Een andere innovatie op het gebied van veiligheid is de introductie van een centrale airbag die zich bij activering tussen de bestuurder en de voorpassagier ontvouwt en een aanrijding voorkomt.

✓ U kunt ook controleren:

Specificaties Volkswagen Polo 2022

Een Polo hatchback zal in Europa alleen verkrijgbaar zijn met driecilinder benzinemotoren. Eenheden worden aangeboden voor selectie:

  • 1,0 MPI (80 pk, 93 Nm);
  • 1.0 TSI (95 pk, 175 Nm);
  • 1.0 TSI (110 pk, 200 Nm);
  • 1.0 TGI (90 pk, 160 Nm).

De “Junior” stofzuiger wordt alleen gecombineerd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak. De 1.0 TSI-turbomotor kan onafhankelijk van de boost worden gekoppeld aan een DSG-robot met 7 versnellingen, en voor de 95 pk-versie is ook een handmatige transmissie beschikbaar. De 1.0 TGI gasmotor vormt een tandem met de 6MKPP.

Honda Civic 2022 releasedatum en prijs

De orderacceptatie voor het model begint in mei, afgewerkte auto’s zullen tegen het einde van de zomer 2021 bij de dealers aankomen. Prijzen beginnen bij ongeveer 16 000 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com