VW Passat 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Duitsers presenteerden dit jaar informatie over de volgende generatie VW Passat en bespraken de geregionaliseerde aandrijflijnstrategie voor het al lang bestaande naambord van Volkswagen. Het werk aan nieuwe VW Passat 2023 zijn al begonnen en de middelgrote auto, met de codenaam VW B9, zal doorgaan op de MQB en zal komen als een plug-in hybride en een volledig elektrische tegenhanger hebben.

ugygguzy- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Op MQB gebaseerde VW Passat 2023 voor Europa – ontwikkeld door Skoda, vervaardigd in Bratislava

Volgens Auto Zeitung is het Volkswagen-model uit 2023 bedoeld om bestuurders van bedrijfswagens en gezinnen met een grote ruimtebehoefte aan te spreken. De toekomstige Passat zal de assemblagelijn in Bratislava delen met de volgende generatie van de Skoda Superb, waarvan de wielbasis naar verwachting ongeveer vijf centimeter (2.841 mm) langer zal zijn. Ook het koffervolume zou kunnen toenemen. De dagen van de vierdeurs VW-sedan in Europa zijn geteld; de toekomst is aan de Passat Variant en misschien zelfs aan een nieuwe vijfdeurs hatchback.

In tegenstelling tot de coupé VW Arteon mag de Passat hatchback geen frameloze deuren hebben, maar klassieke deurkozijnen. Net als voorheen biedt de Passat een uitgebreid motorengamma, bestaande uit turbobenzinemotoren, turbodiesels met dubbele turbo, SCR-katalysatortechnologie en plug-inhybrides. Met plug-in hybrides die naar verwachting in 2023 populair zullen worden, zal VW werken om ook een snellaadsysteem aan te bieden, concludeert het rapport.

Volgens een rapport van Auto Express zou Volkswagen twee plug-in hybride aandrijflijnen kunnen aanbieden voor de volgende generatie Passat. De eerste variant zou rond de 200 pk produceren en de andere met 242 pk. De basis plug-in variant zou eHybrid kunnen heten en de top plug-in hybride variant GTE. De 200 pk sterke Passat eHybrid PHEV krijgt mogelijk het 13 kWh-batterijpakket van de huidige Passat GTE, met een actieradius van ongeveer 35 mijl (WLTP). De 242 pk sterke Passat GTE heeft mogelijk een groter batterijpakket, waardoor een aanzienlijk groter EV-bereik (WLTP) van 80 mijl mogelijk is.

Amerikaanse VW Passat ‘NMS’ wordt vervangen door volledig elektrisch model

In februari 2020 was het vrijwel zeker dat de Volkswagen Passat, een van de langstlopende naamborden ter wereld, zou worden gevolgd door een elektrisch model in de Verenigde Staten. De mogelijkheid werd bevestigd door Volkswagen America COO Johan de Nysschen aan Roadshow, CNET op de 2020 Chicago Auto Show.

De Passat is een auto die we van plan zijn een beperkte levensduur te hebben. Het is waarschijnlijk een redelijke veronderstelling dat tegen de tijd dat deze Passat het einde van zijn levenscyclus bereikt, zijn opvolger waarschijnlijk geen verbrandingsmotor zal hebben.

Johan de Nysschen, Chief Operating Officer, VW Group of America, vertelde CNET in februari 2020

De productassortimenten van Passat in de VS en Europa hebben verschillende dienstregelingen. De nieuwste generatie van de sedan werd in 2019 in de VS gelanceerd (het voertuig is met enkele verschillen gemaakt voor de Amerikaanse markt), terwijl in Europa de huidige Passat sinds 2015 te koop is. Beide zijn technisch verschillend, maar hun Spiritula-opvolger is al gebaseerd op de VW ID. Familie.

Volkswagen kondigde in juli 2021 aan dat het de productie van de Amerikaanse Passat in zijn fabriek in Chattanooga met het modeljaar 2022 zou beëindigen. Het bedrijf heeft een limited edition Passat geïntroduceerd om zijn integrale rol bij het vormgeven van het merk in de Verenigde Staten te vieren. Het zal alleen 1973-eenheden van de Passat Limited Edition produceren, ter herdenking van het jaar waarin de eerste Passat in Duitsland werd geïntroduceerd.

✓ U kunt ook controleren:

De eerste generatie Passat arriveerde in 1974 in de VS, zij het als Dasher. Zijn opvolger droeg ook een andere naam in de VS – Quantum. Pas in de derde generatie begon Volkswagen hem onder de oorspronkelijke naam in het land te verkopen. Het bedrijf introduceerde in januari 2011 nog een Passat (NMS) op basis van het PQ46-platform voor de Verenigde Staten. De tweede generatie Passat NMS brak slechts twee jaar geleden in januari 2019 door en zal zijn reis ongewoon vroeg beëindigen.

De nieuwe VW-ID. De middelgrote sedan zou de productieversie zijn van het ID Vizzion-concept van Volkswagen, dat voor het eerst te zien was op de Autosalon van Genève 2018. Met de Vizzion Concept presenteerde Volkswagen een avant-garde premium sedan van de volgende generatie die autonoom rijdt, kan worden bediend met spraak- en gebarenbediening en beschikt over kunstmatige intelligentie. Het project heeft de codenaam Aero B en het elektrische model zal in 2023 in de Amerikaanse showrooms verschijnen.

De Europese Passat Variant krijgt een EV-alternatief dankzij het CBG

Volgens het Duitse Auto Bild is het Vizzion-concept de belangrijkste invloed geweest bij het ontwerpen van de elektrische tegenhanger van de Passat Variant (Passat Estate), die de publicatie de VW ID.7 zou kunnen noemen. Het rapport merkt op dat de totale afmetingen vergelijkbaar zouden zijn met het concept met kleine wijzigingen, dus verwacht een lengte van bijna 4,96 meter, een breedte van 1,9 meter en een hoogte van 1,56 meter, en geef geruchten op dat een grotere hoogte overeenkomt met .

skaukrwg- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Binnenin biedt het elektrische Passat-alternatief een centraal 15,6-inch infotainmentsysteem zonder knoppen, uitgerust met een bestuurders-HUD en een klein scherm om essentiële parameters zoals snelheid en kilometerteller weer te geven. Het stuur zou knoploos zijn omdat het een capacitief display heeft om door de verschillende menu’s te bladeren.

De stoelen van de Passat Variant EV zijn voorzien van AppleSkin, waarbij 20 procent van het kunstleer afkomstig is van overgebleven appels. In toekomstige updates van het modeljaar zou dit materiaal ook een metalen afwerking kunnen krijgen, meldt Auto Bild.

Ten slotte krijgt de elektrische stationwagen voor de basisvarianten een batterij van 82 kWh met een elektromotor van 279 pk op de achteras, terwijl AWD-modellen ook een motor van 102 pk op de vooras krijgen. Dit zou een actieradius van 590 km moeten ontgrendelen in de WLTP-cyclus.

rwfhakak- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Nu Volkswagen miljarden dollars investeert in de elektrische architectuur van het CBG en van plan is om tegen eind 2023 wereldwijd een miljoen elektrische voertuigen te verkopen, is het niet verwonderlijk dat naamborden zoals de polo , Golf en Passat hebben nu van alle kanten concurrentie in de showroom. elektrische tegenhangers.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com