Volkswagen Nivus 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aankomende Volkswagen Nivus 2021 is er bijna. Deze coupé-achtige cross-over wordt officieel gepresenteerd zonder camouflage. Nivus zal later in juni 2020 in Brazilië in de verkoop gaan. Dit model is echter in dit land volledig ontwikkeld. Hij komt later dit jaar ook aan in Argentinië en begin 2021 in Europa.

Het is een andere Duitse cross-over in Zuid-Amerika na T-Cross. In tegenstelling tot T-Cross zal Nivus op alle mogelijke manieren vertrekken. Bovendien zal Nivus goedkoper zijn dan T-Cross en een 1,0-liter motor bieden. Een zesversnellingsbak en tal van interessante innovaties zullen worden aangeboden.

Volkswagen Nivus 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Nivus 2021 afmetingen

De Volkswagen Nivus 2021 wijkt niet af van de designtaal van het merk. Het zal niets nieuws zijn, maar we moeten zeggen dat het er geweldig uitziet. Het is een coupé-achtige cross-over gebaseerd op de MQB-A0-architectuur. Nivus heeft een wielbasis van 100,8 inch en een lengte van 167,7 inch. Dat gezegd hebbende, Nivus is drie centimeter langer dan het T-Cross-model.

Deze crossover wordt geleverd met LED-achterlichten, parkeersensoren achter, een achteruitrijcamera en elektrisch verstelbare spiegels. Bovendien zullen ruitenwissers met regensensoren en soortgelijke apparaten verkrijgbaar zijn via optionele pakketten. Dit omvat ook lichtmetalen velgen, meer chromen accenten en verschillende rijhulpsystemen. Kijk zelf maar, wij vinden dat Nivus er geweldig uitziet.

Volkswagen Nivus 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur

Hier is nog een verschil tussen het T-Cross-model en de nieuwe VW Nivus 2021 . Nivus trekt de achterkant van de T-Cross los omdat deze meer laadruimte biedt. Nivus werd beoordeeld op 14,66 kubieke voet terwijl T-Cross 13,2 kubieke voet biedt. Aan de andere kant heeft Nivus een lager dak waardoor de hoofdruimte niet zo groot is. Het interieur oogt comfortabel en modern.

✓ U kunt ook controleren:

Vanuit technisch oogpunt zal Nivus in 2021 het VW Play multimediacentrum aanbieden . Het wordt geleverd met een 10,1 inch touchscreen en biedt Apple CarPlay en Android Auto. Draadloze functionaliteit is optioneel, evenals adaptieve cruisecontrol, parkeersensoren voor en lederen stoelen. Volkswagen biedt tal van speciale uitrustingen en speciale pakketten.

Volkswagen Nivus 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Optie voor enkele aandrijflijn

Onder de motorkap komt Volkswagen Nivus rond 2021 met een 1,0-liter turbomotor. Deze eenheid heeft 128 pk en is alleen verkrijgbaar met een automatische zesversnellingsbak. Er komen drie uitrustingsvarianten: 200 TSI, Comfortline en Highline.

Alle uitrustingsvarianten gebruiken echter dezelfde output. Volkswagen levert niet eens een iets hoger vermogen of een nieuwe en optionele motor. Het doel is echter om te focussen op rijkwaliteit en comfort, niet op prestaties.

Volkswagen Nivus 2021 prijs en releasedatum

De nieuwe Volkswagen Nivus 2021 begint voor nog geen 20.000 euro. Dit model is goedkoper dan de T-Cross die in Brazilië verkrijgbaar is. We hebben al gezegd dat er drie uitrustingsniveaus zullen zijn. De Comfortline-bekleding kost ongeveer 20.000 euro en de Highline ongeveer 22.000 euro. Volkswagen zal ook een optioneel R-Line-pakket aanbieden met glanzend zwarte afwerkingen en een interieur van hogere kwaliteit.