VW Multivan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe VW Multivan 2022 werd aan het bedrijf voorgesteld. De populaire Volkswagen Van ondergaat een belangrijke generatiewisseling waardoor hij zich kan aanpassen aan het nieuwe tijdperk. Tijden waarin elektrificatie de hoofdrol speelt. Naast andere mooie innovaties krijgt hij een plug-in hybride versie.

Het wachten is voorbij. De nieuwe generatie van de Volkswagen Multivan is nu al een feit. De langverwachte vernieuwing van een van de meest succesvolle bestelwagens in het Volkswagen-assortiment werd aan het bedrijf voorgesteld. Een model dat een grote revisie ondergaat op een cruciaal moment voor de auto-industrie in Europa. De Multivan moest zich aanpassen aan de nieuwe tijd. Tijden waarin elektrificatie aan belang wint.

VW Multivan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Op technisch vlak staan ​​we voor een nieuw voertuig. En naast het nieuwe exterieurdesign is het belangrijk om de basis van het voertuig te veranderen. Een beslissende verandering omdat het Duitse merk zich hierdoor op elektrificatie kon richten. De nieuwe Multivan zit boordevol nieuws. Laten we ingaan op de details en de hoofdsleutels opsplitsen.

droogte

Hoe is het exterieurdesign veranderd? Een snelle blik op de illustraties in dit artikel is voldoende om de meest onderscheidende kenmerken van de nieuwe Multivan te ontdekken. Het ziet er een stuk dynamischer en moderner uit. Het nieuwe front is de sleutel tot de overdracht van deze nieuwe sensaties. Debuteert zowel grill als bumper.

VW Multivan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe lichtgroepen zijn slank en horizontaal. Je gebruikt de IQ.Lighting-technologie en zijn lichtsignatuur rechtstreeks op een lichtstrip die rechtstreeks op de Volkswagen-badge gaat. De vorm van de luchtinlaten en de nieuwe motorkap vertegenwoordigen op hun beurt een aanzienlijk geavanceerdere aerodynamica, wat een direct effect heeft op de efficiëntie.

Het silhouet aan de zijkant onderstreept de natuurlijke essentie van dit voertuig. We staan ​​voor een busje en proberen de ruimte te vervangen die ooit door minibusjes werd ingenomen. De schuifdeuren vergemakkelijken het in- en uitstappen van de achterbank. En aan het einde van onze rondleiding langs het exterieur vinden we aan de achterkant enkele even slanke en horizontale achterlichten. Ze zijn licht omhullend en maken ook gebruik van LED-technologie. Verder is er een dakspoiler en een grote achterruit.

VW Multivan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

VW Multivan 2022 interieur

Buiten de doos, wanneer we ons  wagen aan de nieuwe Multivan 2022 , worden we omringd door een verbonden en comfortabele omgeving. De zeven gepresenteerde stoelen zijn tot 25% lichter dan het vorige model. De achterzijde van de cabine is zo ontworpen dat deze alle inzittenden een hoog niveau van comfort en een prettige ervaring aan boord biedt.

✓ U kunt ook controleren:

Wat betreft de positie van de bestuurder, als we ons in de positie van de bestuurder verplaatsen, zullen we een meer technologische omgeving vinden. We nemen het op tegen de meest geavanceerde multivan op het gebied van connectiviteit en automatisering. Elementen zoals het digitale instrumentenpaneel of het touchscreen voor de bediening van het infotainmentsysteem zijn in deze tijden cruciaal. De uitrustingslijst is zeer uitgebreid en biedt een draadloze oplader voor compatibele mobiele telefoons, een elektrisch panoramisch dak, een Harman Kardon-geluidssysteem en een volledige lijst van rijhulpsystemen.

VW Multivan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een andere belangrijke sleutel is de wijziging in de afmetingen van de Volkswagen Multivan. De nieuwe generatie is breder en langer dan het vorige model. Dit, samen met de gewijzigde architectuur, was cruciaal om tot een ruime en modulaire cabine te komen. Deze nieuwe generatie is ontwikkeld op het MQB-platform. Op dit moment is het belangrijk op te merken dat het beschikbaar zal zijn in twee versies, Standard en Long. De eerste is 4,97 meter lang, terwijl de tweede 5,17 meter lang is.

2.000 kilo. De afzonderlijke stoelen achterin kunnen worden verplaatst met behulp van een railsysteem, wat tot uiting komt in een hoge mate van modulariteit en bruikbaarheid om het voertuig aan te passen aan verschillende situaties en/of behoeften.

VW Multivan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De plug-in hybride versie van de nieuwe Volkswagen Multivan 2022

Op mechanisch gebied bevestigt de nieuwe Multivan zijn engagement voor elektrificatie. Allereerst moet worden opgemerkt dat het motorenprogramma zal bestaan ​​uit twee TSI-benzineblokken en één TDI-diesel. Het vermogensspectrum varieert van 136 pk voor de krachtigste cafeïnevrije variant tot 204 pk voor de krachtigste variant. Dit alles spreekt specifiek van conventionele mechanica.

VW Multivan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het grote nieuws in dit kader is de introductie van een hybride plug-in hybride variant. Het is de eerste keer dat de Multivan leverbaar is met een dergelijke geëlektrificeerde aandrijflijn. Deze variant bestaat uit een 150 pk sterke 1.4 liter TSI benzinemotor en een kleine 85 kW (116 pk) elektromotor. Het gecombineerde vermogen bereikt 218 pk. Het zal voldoende autonomie hebben in 100% elektrische modus om de gebruikelijke dagelijkse ritten aan te kunnen. Alle motoren zijn aangesloten op een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling (zes op het hybride model).

Wanneer wordt het gelanceerd? De nieuwe generatie van de Multivan wordt dit jaar gelanceerd. Volkswagen zal de machines voor commercialisering in de tweede helft van 2021 lanceren via zijn bedrijfswagendivisie. Zodra de specifieke datum nadert, worden de overige details van het programma, inclusief prijzen, bekend gemaakt.