VW ID.4 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Volkswagen ID.4 2021 wordt in de nabije toekomst gelanceerd. Vorige week bracht de Duitse automaker de eerste officiële foto’s uit. Hierdoor hadden we de mogelijkheid om de eerste interieurdetails te zien. Het interieur ziet er strak uit en Volkswagen biedt zowel SUV- als coupé-carrosserievarianten. Het exterieurontwerp volgt hetzelfde pad als andere ID-modellen.

Volgens betrouwbare rapporten biedt dit model een volledig elektrisch bereik van 200 tot 300 mijl. Bovendien zullen ID.4 SUV’s arriveren met een enkele en dubbele motor. Eenmaal gearriveerd, wordt ID.4 de tweede elektrische auto van het merk, die concurreert met de modellen Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro.

VW ID.4 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen ID.4 2021-ontwerp

Volkswagen onthulde ook de foto’s van het exterieurontwerp. Helaas zijn dit geen foto’s, maar renderings. De Volkswagen ID.4 2021 biedt echter niets innovatiefs en nieuws. In plaats daarvan wordt het geleverd met dezelfde ontwerptaal als andere ID-modellen. De voorkuip is voorzien van standaard LED-koplampen die doorlopen tot in het middenembleem. Er is geen grille, want dit is een volledig elektrische SUV.

De onderste voorbumper ziet er dramatisch uit en heeft luchtinlaten en een sportievere splitter. Hetzelfde verhaal gaat verder achterin met led-achterlichten en een kleinere achterruit. Het zijprofiel ziet er slank uit en VW zal grotere lichtmetalen velgen aanbieden, wat geweldig is. De klant kan kiezen tussen een normale SUV en een coupé-SUV met een aflopende daklijn.

VW ID.4 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieurdetails beschikbaar

Zoals ik al zei, bracht VW vorige week de eerste interieurfoto’s uit. De aankomende Volkswagen ID.4 SUV in 2021 zal vergelijkbaar zijn met het ID.3-model en we zijn niet verrast. Het interieur is eenvoudig en modern. Het dashboard heeft een uitgebreid design en een digitaal bestuurdersdisplay wordt standaard aangeboden. Er is ook nog een groot vrijstaand touchscreen voor infotainment.

✓ U kunt ook controleren:

De Duitse autofabrikant biedt indrukwekkende sfeerverlichting met 30 verschillende kleuren. De ID.4 SUV heeft ook een panoramisch glazen dak. Wat betreft het interieur, het ID.4-model zal ruim genoeg zijn, ruimer dan de Golf maar minder ruim dan de Tiguan. Ten slotte bevat het aanbod twee speciale edities.

VW ID.4 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Rijbereik en opladen

Volgens Volkswagen biedt het nieuwe model een actieradius van 500 mijl op één lading. De Volkswagen ID.4 2021 biedt een instapversie met 200 mijl. Het basisuitrustingsniveau maakt gebruik van een enkele elektromotor aan de achterzijde, terwijl het uitrustingsniveau twee motoren gebruikt. Dat betekent dat de hoogste uitrustingsniveaus een standaard vierwielaandrijving bieden.

De reguliere variant wordt een achterwielaangedreven SUV. Het standaardvermogen bedraagt ​​ongeveer 200 pk, terwijl de tweemotorige modellen tot 300 pk leveren. Volkswagen zegt dat je deze SUV in één nacht thuis aan de oplader kunt opladen. Het mooie is dat de VW een 125 kWh-oplader biedt waarmee je je ID.4 in 35 minuten van 0 naar 80% kunt opladen.

VW ID.4 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen ID.4 2021 releasedatum en prijs

De aankomende Volkswagen ID.4 2021 zal meer kosten dan zijn concurrenten zoals Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric. Alle drie de modellen zijn kleine elektrische SUV’s, maar ID.4 kost ongeveer 35.000 euro voor de basisconfiguratie “S”. De ID.4 SE begint bij 40.000 euro en de SEL-variant bij 45.000 euro. De verkoop begint in het eerste kwartaal van 2021.