VW ID BUZZ 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen is van plan om in 2022 een nieuwe bedrijfswagen te lanceren. De VW ID Buzz 2022 Cargo is een volledig elektrische bestelwagen gebaseerd op het ID Buzz-concept. Het is een interpretatie van de legendarische Microbus van het bedrijf. Dit model is nog niet uitgebracht, maar werd meteen een hit op tal van autoshows. Volkswagen brengt dit model in 2022 op de markt. Het busje is bedoeld voor commercieel gebruik.

ID Buzz Cargo is net als zijn broer of zus gebaseerd op de Modular Electric Drive Kit van Volkswagen. Dat betekent dat de aandrijflijn en batterij kunnen worden aangepast. Hierdoor kunnen klanten beslissen hoe ze dit busje willen gebruiken. Volgens de Duitse autofabrikant levert dit model tussen de 200 en 540 mijl.

VW ID BUZZ 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

ID BUZZ 2022 CARGO DESIGN

De VW ID Buzz 2022 Cargo lijkt erg op de personenauto, maar verschilt op een aantal punten. Allereerst zijn de wijd openslaande achtervleugeldeuren het externe hoogtepunt. Bovendien wordt deze elektrische bestelwagen gebruikt om vracht te vervoeren in plaats van passagiers.

Bumpers zijn volledig nieuw en zien er erg uniek uit. Elke zijde is uitgerust met een schuifdeur die is ontworpen om de binnenruimte voor planken te vergroten. Een op het dak gemonteerd zonnepaneel is beschikbaar en voegt negen of meer mijl toe aan het bereik van het voertuig. Over het algemeen ziet het ontwerp er boxy uit, maar heeft het een paar moderne elementen.

VW ID BUZZ 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

PRAKTISCH INTERIEUR

Van binnen ziet de nieuwe Volkswagenbus er vreemd uit. De aanstaande VW ID Buzz 2022 Cargo heeft geen twee passagiersstoelen. In plaats daarvan biedt dit model een bestuurdersstoel en een passagiersbank met twee zitplaatsen. Je kunt de linkerhelft van de bank inklappen en zo een werkruimte creëren voor de ingebouwde laptop. Het ziet er vreemd uit, maar het is buitengewoon praktisch.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Volkswagen werkt samen met het bedrijf “Sortimo” aan het ontwerp van een nieuwe laadruimte met rekkensysteem. Dit systeem wordt geleverd met sensoren die zijn aangesloten op een functionele besturingseenheid. Op deze manier kunnen gegevens via modern WLAN worden overgedragen naar tablets in de cockpit. Nu kunt u de items in de schappen volgen en volgen. Ten slotte biedt ID Buzz Cargo een 230 volt stopcontact waarop u gereedschap kunt aansluiten.

VW ID BUZZ 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

AUTONOMIE NIVEAU 4

De Duitse fabrikant zal autonome rijfuncties in zijn nieuwe bestelwagen installeren. De VW ID Buzz 2022 Cargo heeft een autonome modus van niveau 4. De chauffeur kan rechtsaf slaan en op de laptop werken terwijl het voertuig eigenlijk alles doet.

Er zit nog een praktisch systeem in dit model. ID Buzz Cargo heeft echter een 3D augmented reality-weergave. Deze head-up unit positioneert de informatie in het zicht van de bestuurder. Er zullen geen spiegels zijn en Volkswagen zal in plaats daarvan tal van camera’s aanbieden.

VW ID BUZZ 2022 CARGO AANDRIJFLIJN EN RIJBEREIK

De gloednieuwe VW ID Buzz 2022 Cargo biedt een 48 kWh-batterij die onder de vloer is geïntegreerd. Daarnaast vergroot je de accucapaciteit tot 111 kWh. Dankzij de naar buiten geplaatste assen biedt Buzz Cargo meer vloeroppervlak. Een elektromotor van 150 kW levert 201 pk.

Bovendien is een transmissie met één versnelling verbonden met de multilink-achteras. De topsnelheid is vastgesteld op 160 km / u en er is ook een AWD-systeem beschikbaar. Door het snellaadsysteem laad je 80 procent van de accu in 15 minuten op. Een 111 kWh-batterij heeft ongeveer 30 minuten nodig om dezelfde capaciteit op te laden.