VW ID.8 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hoewel we nog geen foto’s hebben gezien, wel Volkswagen bevestigt dat er binnenkort een SUV met drie zitrijen zal worden gelanceerd op basis van zijn elektrische voertuigarchitectuur. De gezinsvriendelijke SUV zal in 2023 de VW ID.8 heten en we verwachten dat hij het ontwerp zal delen met de iets kleinere ID.6 (zie hierboven) die voor de Chinese markt is onthuld. De ID.8 wordt beduidend groter dan de ID.4 en gaat daarmee de concurrentie aan met de middelgrote SUV’s. Hij krijgt drie zitrijen en biedt plaats aan maximaal zeven personen.

VW ID.8 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Achterwielaandrijving zal waarschijnlijk standaard zijn, terwijl vierwielaandrijving met twee motoren waarschijnlijk als optie wordt aangeboden. Welke batterijmaat Volkswagen hier gaat aanbieden, is nog onduidelijk. In China kunnen kopers van de kleinere ID.6 kiezen tussen een 58,0 en een 77,0 kWh-batterij, waarbij de grotere batterij een bereik tot 365 mijl biedt. Gezien de populariteit van cross-overs met drie rijen, zou het voor VW verstandig zijn om de ID.8 binnenkort te lanceren en we denken dat deze in 2023 zal worden gelanceerd.

Wat is er nieuw voor 2023?

De ID.8 is een geheel nieuwe ontwikkeling en zal bij de start van de verkoop het grootste ID-model van Volkswagen zijn. Meer informatie zal beschikbaar zijn kort voor de lancering van de SUV.

Net als de ID.4 zal de ID.8 waarschijnlijk worden aangeboden in de uitrustingsvarianten Basic, Pro en Pro S. Het kan ook worden aangeboden als een gelimiteerd 1st Edition-model in het eerste modeljaar. Als we de bovenstaande prijzen schatten, weten we pas vlak voor de lancering precies hoeveel de SUV gaat kosten en welke functies standaard of optioneel zijn.

✓ U kunt ook controleren:

EV-motor, prestaties en rijeigenschappen

Volkswagen heeft nog geen informatie gegeven over de aandrijving van de ID.8, maar we gaan ervan uit dat de SUV zowel met achter- als met vierwielaandrijving leverbaar zal zijn en dat één of twee elektromotoren voor de voortstuwing zullen zorgen. Zodra we een proefrit met de ID.8 kunnen maken, zullen we dit rapport updaten met rij-impressies en testresultaten.

VW ID.8 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Bereik, opladen en batterijduur

In China zal de ID.6 verkrijgbaar zijn met een batterij van 58,0 of 77,0 kWh, waarbij de laatste een bereik van maximaal 365 mijl per lading mogelijk maakt. De ID.8, die in Amerika gelanceerd gaat worden, wordt iets groter dan de ID.6, maar gebruikt mogelijk dezelfde batterijen. Snellaadtechnologie zal ongetwijfeld standaard zijn, net als bij de kleinere ID.4.

Interieur, comfort en belading

Met drie zitrijen wordt de ID.8 verkocht als gezins-SUV met een puur elektrische aandrijving bij de duurdere Tesla ModelX en de Rivian R1S concurreren. Alle modellen zullen naar verwachting worden geleverd met een panoramisch glazen dak en een groot 12,0-inch infotainment-touchscreen, waarmee veel van de bedieningselementen van de auto zullen worden uitgevoerd.