VW ID.7 2024: Prijzen en kenmerken

Het is gebruikelijk voor Europese sedan/fastback modellen om een stationwagon versie te hebben om klanten te bedienen die extra laadruimte of een langere daklijn nodig hebben, en de 2024 VW ID.7 zal geen uitzondering zijn. De VW ID.7 stationwagon (codenaam: VW Aero B) komt kort na de sedan op de markt.

VW ID.7 2024: Prijzen en kenmerken

Ontwerp

Spionagefoto’s laten zien dat de buitenkant van de VW ID.7 Kombi bijna identiek zal zijn aan het donormodel, met uitzondering van de middenstijl. Het dak zal aanzienlijk langer zijn en niet zo steil aflopen als bij de hatchback, wat resulteert in iets hogere zijruiten en grotere achterruiten.

De D-stijl van de ID.7 Estate zal veel dikker zijn in vergelijking met de Passat Estate. Het normale model heeft een vierkante serre en een eenvoudige D-stijl, waardoor hij er saai uitziet, maar dat zal bij het elektrische model anders zijn, hij zal er van de zijkant strak en snel uitzien.

VW ID.7 2024: Prijzen en kenmerken

De D-stijl van de ID.7 estate krijgt een steilere hoek en de achterruit helt verder naar voren, waardoor hij een sportievere uitstraling krijgt. De (verlengde) spoiler maakt het dak langer en geeft het voertuig een dynamischere uitstraling. Het langere dak maakt de ID.7 Kombi geschikter voor klanten die lange voorwerpen willen vervoeren, zoals surfplanken, sleeën, tenten, opbergboxen, enz.

Binnen

Het interieur van de VW ID.7 Kombi is naar verluidt vergelijkbaar met dat van de ID.7 sedan, met als belangrijkste verschil een grotere bagageruimte achter de achterbank. Klanten die met hun huisdieren reizen, kunnen profiteren van de grotere ramen aan de zijkanten en achterin de auto om hun eigen ruimte vrij te maken en comfortabel te reizen terwijl ze een goed zicht op hun omgeving hebben. Bovendien kan het plattere dak zelfs leiden tot meer hoofdruimte op de tweede rij.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Technische gegevens

Afmetingen

De ID.7 Estate moet dezelfde lengte, breedte en wielbasis hebben als de ID.7 Fastback. De hoogte, indien verschillend, mag maximaal 1-2 mm (0,04-0,08 in.) groter zijn. Ter vergelijking: het donormodel is 195,3 cm lang, 73,3 cm breed, 60,6 cm hoog en heeft een wielbasis van 116,9 cm. Het voor de hand liggende nadeel van een dergelijke carrosserie is een iets hogere luchtweerstand. Hoewel de ID.7 een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23 Cd heeft, schatten we dat de ID.7 estate een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24 Cd zal hebben.

VW ID.7 2024: Prijzen en kenmerken

Bereik en prestaties

Volkswagen zal de ID.7 estate naar verwachting in twee tot drie uitrustingsniveaus aanbieden. Tot de batterijopties behoren een 77 kWh lithium-ionpakket en een 86 kWh lithium-ionpakket met een actieradius (WLTP) van respectievelijk 375 mijl en minimaal 420 mijl. Configuraties met de eerstgenoemde batterij kunnen worden opgeladen met een pieklaadvermogen van 170 kW, terwijl configuraties met de laatstgenoemde optie een hoger laadvermogen van 200 kW ondersteunen. Een 10-80% DC snellaadbeurt duurt ongeveer een half uur. We verwachten 2 tot 3 aandrijflijnopties, waarbij het topmodel 210 kW (282 pk) en 402 lb-ft koppel heeft.

VW ID.7 2024: Prijzen en kenmerken

Datum van uitgifte

VW lanceert de ID.7 estate in het voorjaar van 2024 (maart-mei 2024). Hij zal worden geproduceerd in Emden, Duitsland.

Nieuweautos.com zegt

Voor mensen die overstappen van de Passat Variant en Arteon Shooting Brake zou de VW ID.7 Kombi aanzienlijke voordelen moeten bieden op het gebied van prestaties, ruimte en gebruikskosten in vergelijking met middelgrote stationwagons met benzine- en dieselmotoren. De interesse van de consument in stationwagons zou deze voertuigklasse, die de voorbije jaren aan populariteit heeft ingeboet ten voordele van SUV’s, nieuw leven kunnen inblazen.

Foto’s & bron: Volkswagen AG.