VW ID.6 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen is van plan om de komende vijf jaar een volledig assortiment elektrische auto’s op de markt te brengen. Naast compacte, stedelijke en andere SUV’s wordt de familie uitgebreid met de VW ID.6 2022 . Een grote SUV die een beter bekend alternatief gaat bieden en al in de pre-series versie over het straatbeeld rolt.

Deze eenheid is opgejaagd door de Chinese media, en het is de laatste waarneming van dit model die ons in staat stelt om het voorstel al zonder enige vermomming te zien, wat aangeeft hoe dicht het bij zijn aankomst is en dat het eerst in China zal worden gemaakt. van waaruit het over de hele wereld wordt geëxporteerd.

VW ID.6 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De gepubliceerde foto’s tonen elementen zoals de brede wielkasten, die een van de kenmerken van dit voorstel worden en het SUV-uiterlijk benadrukken.

Het zal in 2021 worden gepresenteerd, met een lancering in China gepland voor het einde van dit jaar, terwijl het in 2022 in Europa en de Verenigde Staten zal aankomen.


VW ID.6 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Tot nu toe wisten we dat de VW ID.6 op het MEB-platform zou staan, waardoor hij de brede wielbasis kan gebruiken om batterijen met een grote capaciteit te huisvesten. Hoewel dit op dit moment niet officieel is bevestigd, zal er volgens Chinese media een 77 kWh-versie zijn met ongeveer 450 km WLTP die de gateway zal zijn, terwijl de krachtigste 111 kWh zal bereiken. Genoeg om 600 kilometer WLTP-autonomie te overschrijden.

✓ U kunt ook controleren:


Het zal ook een krachtig model zijn, met configuraties die nog moeten worden bevestigd, tussen 225 kW (306 pk) en 300 kW (409 pk) in beide gevallen met twee motoren en vierwielaandrijving.

VW ID.6 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de sterke punten van dit model is de scherpe prijs. Hoewel het in het Audi E-Tron- en Tesla Model X-segment zal worden geplaatst, geeft de productie in Foshan (China) in een fabriek die samen met de Chinese groep FAW wordt geëxploiteerd toegang tot een meer economische productie, wat een impact zal hebben op de prijs die het zal   rond de 55.000 of 60.000 euro zijn. Veel minder dan de concurrenten in het belangrijkste segment.


Een VW ID.6, die ook een grote binnenruimte zal hebben, waarin we configuraties tot zeven stoelen zullen vinden, en een enorme kofferbak. Elementen die worden aangevuld met het efficiënte Volkswagen-snellaadsysteem, waarmee je toegang krijgt tot vermogens tot 150 kW.

VW ID.6 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Weer een alternatief voor een markt die de komende twee jaar in variëteit zal toenemen, wat zal leiden tot meer alternatieven voor klanten en dus tot meer afzet.