VW ID.5 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

De tijd zelf, de Volkswagen elektrische gok, neemt een andere wending. De  VW ID.5 2022 zal hem een ​​beslissend wapen geven in de strijd om leiderschap in elektromobiliteit, die zo duur wordt met de steeds sterker wordende inzet van Tesla.

Maar dit nieuwe model kan de rollen omdraaien. Omdat de ID.5 precies voldoet aan de voorkeuren van kopers van elektrische auto’s: SUV-carrosserie en coupé-silhouet. Het is de eerste crossover-coupé in de geschiedenis van de Duitse fabrikant … en een goede tegenstander om het zeer actuele Model Y te voelen.

VW ID.5 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen ID.5 … of een ID.4 Coupé

Word niet voor de gek gehouden. De   ID.5 2022  gaat niet verder dan de ID.4 vermomd als coupé. Dat is niet weinig. Want na het live gezien te hebben, moeten  we  zeggen dat we het erg leuk vonden … en dat de ID.4 al behoorlijk succesvol was.

Aan de voorkant zijn de verschillen genuanceerd, hoewel de ID.5 een specifieke voorbumper heeft (meer aerodynamisch) … hoewel hij in de sportversie GTX terugkeert naar de neus van zijn seriebroer, zeer herkenbaar aan de drie verticaal geplaatste gloeilampen de hoeken. Maar de “nougat” zit achterin.

Omdat het de achterkant is die de hele persoonlijkheid geeft. De dakhelling is soepel en wordt afgemaakt met een redelijk originele geïntegreerde achterspoiler. Het meer dynamische karakter komt ook tot uiting in het feit dat er minder plastic in de wielkasten is ingebouwd, het volledig uit de dorpels verdwijnt, het dak altijd zwart is en de lichtstrip aan de voorzijde die aansluit op de koplampen standaard is (bij de ID-optie).

De verhoudingen laten het duidelijkst zien dat het tweelingwagens zijn, want er is maar een paar millimeter lengteverschil in het voordeel van de ID.5 (hij meet 4,59 meter). We gingen op de achterbank zitten om te controleren of de hoofdruimte was verminderd en vonden een vergelijkbare opening als de ID.4 (Volkswagen detecteert 12 mm minder op hoofdhoogte, wat acceptabel is, en dit door een iets royalere kofferbak op de ID.5 ) .

VW ID.5 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur reparaties

Binnenin veranderen sommige dingen, andere blijven hetzelfde. Er zijn bijvoorbeeld enkele decoratieve details die op prijs worden gesteld, zoals de stiksels op het dashboard, die op de ID.3 en ID.4 nog meer gratie toevoegen aan een gebied dat naar onze smaak een beetje saai was. Hoewel passagiers de extra twee inch scherm zullen waarderen, is het nu 12”-standaard.

Onder degenen die overblijven, moeten we het gebruik van materialen met niet-dierlijke componenten noemen … behalve op het stuur, de enige plek in de auto waar het   leer   “vasthoudt”.

VW ID.5 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Drie motoren, één batterij

Volkswagen   heeft een eerste reeks gepland met drie energieopties, maar met één batterij: de krachtigste van de huidige generatie van de Groep. Zijn capaciteit van 77 kWh maakt een actieradius mogelijk van 480 kilometer voor de  ID.5 2022 GTX   (meer voordelen met een iets kleinere actieradius) tot 520 kilometer voor de ID.5 Pro.

De drie stappen beginnen met de 174 PS sterke ID.5 Pro om van daaruit naar de 204 Pro Performance-versie te gaan (beide met 520 kilometer per lading). Tot nu toe zijn de versies met een enkele motor (geplaatst op de achteras), aangezien de GTX extra vermogen behaalt dankzij de opname van de tweede aandrijving vooraan (die ook voor vierwielaandrijving zorgt). De officiële maximale output is 299 PS … maar met nuances, omdat het een piekwaarde is die maximaal 30 seconden kan worden geleverd en aan bepaalde voorwaarden in de batterij wordt voldaan. Maar daar zijn ze…

✓ U kunt ook controleren:

De maximale snelheden zijn beperkt tot 160 km/u voor de ID.5 Pro en ID.5 Pro Performance en tot 180 km/u voor de GTX, de acceleratiewaarden variëren tussen 10,4 seconden voor toegang en 6,3 seconden voor de sporten versie.

VW ID.5 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Nieuwe software … met veel verbeteringen

De   Volkswagen ID.5 2022   wordt het eerste model van het merk dat de nieuwe 3.0-software integreert. Een programma dat erin slaagt om het maximale laadvermogen op openbare stations te verhogen van 125 naar 135 kW (aangezien het binnenlandse laadvermogen op maximaal 11 kW wordt gehouden).

Dit zou worden omgezet in tijd, een verkorting   van het   toestaan ​​van de meest aanbevolen laadstations om 9 minuten te vasten. Nu kunt u in iets minder dan 30 minuten overschakelen van 5% naar 80% capaciteit, een interessante verbetering ten opzichte van de ID.4.

De persoon die verantwoordelijk is voor het merk bevestigt dat de ID.4 kan worden bijgewerkt om deze nieuwe versie, kortom, vrij van   kosten   en op dezelfde manier als voor mobiele telefoons, te downloaden wanneer het bericht van beschikbaarheid in de auto schijnt. Zonder langs de dealer te gaan.

VW ID.5 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

De ID.5 2022 “leert” uw garageruimte

De 3.0-software maakt ook een nieuwe functie mogelijk: automatisch parkeren in de stalling. De auto zal een paar kleine dagelijkse ritten (tot 50 meter) kunnen besparen, bijvoorbeeld van de voordeur van de gemeenschappelijke garage naar onze plek. De ID.5 kan elke dag autonoom worden herhaald … inclusief parkeren tussen de pilaren.

Het verbetert ook de effectiviteit van het Travel Assist-systeem (dat in sommige situaties, zoals in een file) semi-automatisch rijden mogelijk maakt), dat nu wordt gevoed met informatie van andere Volkswagen-voertuigen in de cloud. Op deze manier zou het systeem ons kunnen waarschuwen voor een incident op onze reis, bijvoorbeeld … een paar kilometer van onze positie.

VW ID.5 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Batterij garantie

Volkswagen geeft 8 jaar of 160.000 kilometer garantie op de accu en stelt vast dat als een van deze waarden wordt bereikt, de netto capaciteit minimaal 70% is.