VW ID.4 2024: Prijzen en kenmerken

Terwijl de volgende generatie VW Tiguan in 2023 verschijnt, zal de gefacelifte VW ID.4 in 2024 uit de doeken worden gedaan, zoals Auto Bild magazine meldt in zijn uitgave van 1 maart 2023. Lang voor de geplande wereldpremière van de ID.4 in 2024 zijn de eerste details van de gefacelifte VW ID.4 opgedoken.

VW ID.4 2024: Prijzen en kenmerken

Ontwerp

De VW ID.4 2024 heeft een charismatisch en zelfverzekerd design waar honderdduizenden klanten over de hele wereld dol op zijn. Met 119.600 geleverde eenheden in 2021, ongeveer 170.000 eenheden in 2022 en 41.900 eenheden in het eerste kwartaal van 2023 heeft de ID.4 al meer dan 300.000 klanten verblijd.

De VW ID.4, gelanceerd in september 2020, is nog steeds nieuw met zijn futuristische en ongewone design. Volkswagen heeft een tijdige herziening gepland om hem fris te houden met het oog op de vloedgolf van nieuwe elektrische SUV’s in de komende jaren.

VW ID.4 2024: Prijzen en kenmerken

In tegenstelling tot Hyundai en Kia gelooft Volkswagen niet in grote veranderingen in de vorm van een facelift. Updates binnen een generatie zijn meestal klein en wij denken dat dit ook het geval zal zijn met de nieuwe ID.4.

De nieuwe VW ID.4 krijgt naar verluidt een nieuwe voorbumper met geoptimaliseerde openingen voor luchtkoeling. De carrosseriekleur zou meer gebruikt kunnen worden aan de voorkant, wat samen met minder zwart het nieuwe model een schonere eerste indruk zou kunnen geven.

De lichtband tussen de koplampen is dikker, net als de dagrijlichtband binnen de koplampen. Over licht gesproken, hier komt de IQ.LIGHT HD-matrixtechnologie om de hoek kijken, waarvan de beschikbaarheid is bevestigd voor de Touareg en de derde generatie van de Tiguan. De IQ.LIGHT HD-matrixkoplampen van de Touareg bevatten elk 19.216 afzonderlijk regelbare microleds. Deze micro-LED’s produceren nauwkeurige lichtkegels en voorkomen verblinding.

VW ID.4 2024: Prijzen en kenmerken

De IQ.LIGHT HD matrix koplampen beschermen niet alleen voetgangers en andere automobilisten tegen verblinding door grootlicht, maar helpen ook bestuurders op de snelweg in het donker. Met de functie “Lane Light” kunnen ze een interactief lichttapijt op de rijstrook projecteren. Volkswagen beweert dat het lichttapijt zich aan de rijstrook hecht “met de precisie van een magneet”.

Verwacht een reeks nieuwe lichtmetalen velgen in vier maten – 18, 19, 20 en 21 inch. Verwacht ook nieuwe kleuropties, waaronder mogelijk een nieuwe Aquamarine Blue Metallic voor de 2024 ID.7 in sommige markten.

✓ U kunt ook controleren:

Binnen

In het interieur van de VW ID.4 van 2024 wordt een nieuw infotainmentsysteem met een 15-inch touchscreen geïnstalleerd. De 15-inch unit is naar verluidt niet alleen gemakkelijker af te lezen en toegankelijker dan het 12-inch touchscreen infotainmentsysteem van het vorige model, maar werkt ook soepeler en sneller.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Een andere belangrijke upgrade voor de nieuwe VW ID.4 is naar verluidt een intelligent airconditioningsysteem dat automatisch de temperatuur in verschillende zones regelt, afhankelijk van de stand van de zon. Een sensor in de voorruit detecteert de stand van de zon en gebruikt deze informatie om de warmere zones eerst te koelen. Het nieuwe systeem zou het ook mogelijk maken om persoonlijke instellingen op te slaan – een voordeel voor klanten die hun elektrische auto met meerdere bestuurders gebruiken.

VW ID.4 2024: Prijzen en kenmerken

Volkswagen zal naar verwachting verlichte touch sliders voor de klimaatregeling in de nieuwe ID.4 aanbieden. De verlichte touch sliders komen aan de onderkant van het nieuwe 15-inch infotainmentsysteem met touchscreen. Een andere gemaksverbetering in de nieuwe ID.4 is naar verluidt het gebruik van knoppen in plaats van aanraakgevoelige knoppen op het stuurwiel. In oktober 2022 kondigde CEO Thomas Schaefer van Volkswagen in een LinkedIn-post aan dat het bedrijf drukknoppen op het stuurwiel zou herintroduceren.

Technische gegevens

De VW ID.4 zal in 2024 op de markt komen in een combinatie van bestaande en nieuwe configuraties. Sommige van de nieuwe configuraties zullen worden uitgerust met een 86 kWh batterijpakket, dat een grotere actieradius mogelijk maakt dan het bestaande 77 kWh model: 275 mijl (US EPA)/331 mijl (WLTP Duitsland), waarschijnlijk meer dan 300 mijl (US EPA)/350 mijl. (WLTP Duitsland).

Naast de langere actieradius moet de nieuwe ID.4 ook betere prestaties bieden. Sommige configuraties kunnen worden uitgerust met de nieuwe APP550-motor (“MEB Performance”), die tot 210 kW (282 pk) en tot 550 Nm (406 lb-ft) koppel ontwikkelt. De huidige GTX-variant ontwikkelt zelfs met twee motoren slechts 220 kW (295 pk) en 460 Nm (339 lb-ft) koppel. We zijn erg enthousiast over de toekomstige tweemotorige aandrijflijnen van Volkswagen, omdat ze een stap vooruit betekenen ten opzichte van het huidige aanbod en de auto een compleet nieuw karakter kunnen geven.

VW ID.4 2024: Prijzen en kenmerken

Volkswagen vervangt de ID.4 GTX door een herziene R-Line versie. De VW ID.4 R-Line wordt uitgerust met een 250 kW (335 pk) aandrijflijn. Naar verluidt zal de acceleratie van 0 naar 100 km/u met 1,8 seconden worden teruggebracht tot slechts 4,5 seconden. Dit zou een aanzienlijke toename van de prestaties zijn.

Datum van uitgifte

Het is nog niet mogelijk om precies te zeggen wanneer de vernieuwde VW ID.4 op de markt komt, omdat er nog geen proefritten zijn gemaakt. Waarschijnlijk staat het nieuwe model in de tweede helft van 2024 bij de dealers. De prijzen zullen naar verwachting beginnen bij 40.000 euro.

VW ID.4 2024: Prijzen en kenmerken

Nieuweautos.com zegt

De ID.4, wereldwijd de best verkochte elektrische auto van Volkswagen, wordt na een update een praktischere en compactere SUV. De VW ID.4 is in 2024 misschien niet fundamenteel veranderd, maar verbeteringen op het gebied van comfort, prestaties, efficiëntie en actieradius zullen het een aantrekkelijker product maken en rekening houden met de feedback van vroege gebruikers.

Foto’s & bron: Volkswagen AG.