VW ID.3 GTX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In mei 2021 presenteerde Volkswagen zijn eerste hot hatch concept, de ID X concept. Hoewel de auto destijds als eenmalig werd beschouwd, zei algemeen directeur Ralf Brandstätter dat ideeën uit het project werden overgenomen. Op de IAA Mobility 2021 bevestigde Brandstätter echter dat de ID X zal worden geproduceerd als de VW ID.3 GTX. “Rijplezier maakt deel uit van mobiliteit”, citeerde Brandstätter, waarmee hij bevestigt dat de elektrische ID.-gebaseerde Hot Hatch eraan komt.

pyedqivf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De nieuwe Go-Fast hatchback zal niet hetzelfde zijn als het ID X-concept dat de Volkswagen-baas op LinkedIn onthulde, maar zal de inspiratie vormen voor een ID.3 met vierwielaandrijving. De VW ID.3 2022 GTX zal deel uitmaken van de Volkswagen GTX-lijn van voertuigen, waaronder de ID.4 GTX en de ID.5 GTX.

kptiiekk- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

VW ID X-concept

Uit de beperkte details die Brandstätter vorig jaar op LinkedIn deelde, belooft de ID X een aanzienlijke verbetering van de specificaties in vergelijking met het huidige assortiment ID.3’s. Terwijl de huidige hatchback wordt geleverd met achterwielaandrijving, voegt de ID X een motor toe aan de vooras, waardoor hij AWD-mogelijkheden krijgt. Het verhoogt dus met 128 pk in vergelijking met de krachtigste versie van de ID.3, wat overeenkomt met een systeemvermogen van 329 pk. Dat is krachtiger dan de ID.4 GTX, Volkswagens topklasse SUV. De auto is 200 kg lichter dan het origineel, waardoor hij in slechts 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprint.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast heeft de ID X een drift-modus, vergelijkbaar met de nieuwste generatie Golf R. Andere wijzigingen aan de auto zijn onder meer een verlaagde ophanging en grote legeringen verpakt in laagprofielbanden. Zowel aan het exterieur als aan het interieur is gebruik gemaakt van een matzwarte kleurstelling met neon groene accenten. Het dashboard werd aangepast en er werden sportstoelen met Alcantara gebruikt.

ejzeoutp- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

VW ID.3 GTX

Brandstätter heeft nog niet veel details vrijgegeven over de productieversie van de auto, maar een Autocar-rapport van 24 januari 2022 bevestigt dat de VW ID.3 GTX een aandrijflijn van 293 pk zal krijgen die de prestaties van de ID zal evenaren. 4 GTX. Het houdt in dat Volkswagen de dual-motor setup van de ID.4 GTX zal gebruiken, waardoor de VW ID.3 GTX een echte hot hatch met vierwielaandrijving wordt.

Zelfs als hij minder vermogen produceert dan de SUV, presteert de Hot Hatch beter dankzij het lagere gewicht. De SUV claimt 6,2 seconden om 100 km/u (62 mph) te bereiken, maar de ID.3 GTX zou dichter bij 5 seconden kunnen zijn. De topsnelheid van de ID.4 GTX is 180 km/u, dus het is mogelijk dat zijn lichtere broer een iets hogere topwhack haalt.

wuplolol- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De ID.4 GTX krijgt een 77 kWh-batterij, die een bereik van 480 km (298 mijl) in de WLTP-cyclus mogelijk maakt. De reguliere ID.3 krijgt ook drie batterij-opties in Europa (45 kWh, 58 kWh en 77 kWh). Dus verwacht dat de VW ID.3 GTX wordt geleverd met het 77kWh-batterijpakket dat een bereik van ongeveer 500 km (311 mijl) zou kunnen bieden. Nu de VW-baas bevestigt dat de VW ID.3 GTX in productie zal gaan, verwachten we later dit jaar meer te horen over de hot hatch.