VW ID.3 Cabriolet 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volkswagen zou dat binnenkort kunnen doen VW ID.3 Cabriolet 2022 -Concept onthullen. We weten van deze ontwikkeling sinds maart 2021, toen Volkswagen-CEO Herbert Diess een weergave op Twitter plaatste om de reacties van het publiek te laten zien. Maar nu zou de conceptversie eerder kunnen worden onthuld dan u denkt, zodat consumenten een daadwerkelijke blik kunnen werpen op de mogelijke toekomstige afgeleide.

dydevalr- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Dat werk is in de ontwerpstudio begonnen aan een VW ID.3 cabrio-concept, en de lagere ontwikkelingskosten die het gemeenschappelijke MEB-platform met zich meebrengt, maken de businesscase voor de variant veel levensvatbaarder.

De Golf Cabriolet moet beter worden

De VW Golf Cabriolet had geen goede relatie met autokopers. Volkswagen verkocht slechts 1.621 eenheden van de nieuwste versie van de Golf Cabriolet in het VK, waarna het uit de merkportfolio werd geschrapt. De toekomst van de VW ID.3 Cabriolet zou rooskleuriger kunnen zijn gezien de enorme druk op elektrische voertuigen in de afgelopen jaren en miljoenen gebruikers die willen overstappen op duurzame mobiliteit. Het soepele en stille karakter van het elektrische voertuig vergroot zijn algehele aantrekkingskracht.

Hoewel de VW ID.3 door autojournalisten is bekritiseerd vanwege de slechte kwaliteit van de schakelapparatuur en het infotainment met warrige softwareknikken, schetsen de verkoopcijfers een ander beeld. In het eerste jaar in Europa ontving VW 144.000 boekingen voor de ID.3, waaronder 70.000 nieuwe kopers van het merk. Het zal interessant zijn om te zien hoe de VW ID.3 Cabriolet het zal doen als hij in de uitverkoop gaat.

droogte

Afgaande op de weergave van Diess in maart 2021, zou de VW ID.3 Cabriolet Concept een tweedeursversie zijn, waarbij de rest van de carrosserie identiek is aan die van de reguliere ID.3. De neus zal vergelijkbaar zijn met LED-koplampen, een LED-DRL-strip die overgaat in het centrale VW-rondel, en een luchtinlaat geïntegreerd in de voorbumper om de batterij te koelen. Het dakmechanisme zou naar achteren worden geklapt, zodat klanten misschien niet eens in de buurt komen van de koffer van 385 liter die ze in het luik krijgen.

nnrjaexz- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Interieur & Uitrusting

De ID.3 is verkrijgbaar in vier varianten, namelijk Life, Family, Max en Tour, die verschillende uitrustingsniveaus bieden. Wanneer de VW ID.3 Cabriolet het levenslicht ziet, zal deze waarschijnlijk worden aangeboden met een grotere accu (Pro Performance en/of Pro) en een kwalitatief betere variant (Max en/of Tour). Voor een beter perspectief biedt de ID.3 Tour van topklasse 19-inch lichtmetalen velgen, 10-inch touchscreen-infotainment, matrixkoplampen, dual-zone airconditioning, augmented reality head-up display en veel ADAS-functies. Verwacht dat de ID.3 Cabriolet die goodies inpakt zoals hij aan de bovenkant van de line-up zou worden gepositioneerd. Tenminste, mits goedgekeurd door het bestuur!

✓ U kunt ook controleren:

VW ID.3 2022 Cabriolet Specificaties:

De ID.3 wordt momenteel in het VK aangeboden met vier aandrijflijnopties. De ID.3 Pure Performance biedt een actieradius van 350 km dankzij een batterij van 45 kWh die een motor van 150 pk voedt. Een stap hoger is de ID.3 Pro met een motor van 145 pk en een grotere batterij van 58 kWh, die een bereik van 418 km (260 mijl) mogelijk maakt. Dan heb je de ID.3 Pro Performance met een motor van 204 pk en dezelfde accu en actieradius als de Pro. Ten slotte is er de Pro S met een elektromotor van 204 pk en een batterij van 77 kWh die het bereik vergroot tot 544 km (338 mijl). Alle informatie over het assortiment is WLTP-gecertificeerd.

Het is de grotere batterij van 77 kWh en de elektromotor van 204 pk waarvan we denken dat ze perfect zijn voor de VW ID.3 convertible, die zou moeten beginnen bij prijzen van meer dan £ 35k.

VW ID.3 2022 Cabrioletproductie

De VW-groep evalueert momenteel mogelijke productielocaties voor zijn aankomende elektrische cabrio’s. VW hoeft niet de moeite te nemen om converteerbare elektrische voertuigen te maken, het heeft al de middelen om dat te doen. Volgens een rapport in de Süddeutsche Zeitung van 1 december 2021 zou de fabriek van het merk Osnabrück, waarin de T Roc Cabrio wordt volgens een rapport in de Süddeutsche Zeitung van 1 december 2021 op een waardige locatie geproduceerd die de fabriek ook zal helpen om haar capaciteiten te benutten. Dit zou alleen een optie zijn als productie in de hoofdfabriek in Zwicau, Duitsland, niet mogelijk is.

Het is logisch dat het merk nu elektrische cabrio’s overweegt, aangezien de meeste andere carrosserievarianten onder de EV-paraplu zijn gebracht. dr Diess legde uit dat zowel Audi als VW converteerbare elektrische voertuigen overwegen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com