VW Golf GTE 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het is jammer dat de VW Golf GTE in 2022 niet beschikbaar zal zijn op de Amerikaanse automarkt. Die beslissing komt van de officiële Volkswagen of America. De focus van de fabrikant voor de Amerikaanse markt blijft de Golf GTI en R. Een fundamentele factor die leidt tot de beslissing voor dit voertuig in de VS zijn de dure batterijen. Meer dingen over de kosten voor de Amerikaanse markt zijn er ook om deze auto in Amerika te betwisten. Het betekent niet dat het voertuig helemaal niet goed is.

VW Golf GTE 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De GTE-versie van de Golf heeft zijn belangrijkste markt in Europa. Het kan zeker een van de beste hybride auto’s van 2022 zijn als je zijn prestaties bekijkt. Het voertuig wordt geleverd met een combinatie van een elektrische en benzinemotor. De elektromotor heeft een batterij die de auto tot 40 mijl zou kunnen verplaatsen. Dat is een puur elektrische prestatie zonder gebruik te maken van zijn benzinemotor. Sommigen geloven dat de lithium-ionbatterij zelfs een bereik tot 70 kilometer kan bieden.

✓ U kunt ook controleren:

Een 1,4-liter viercilinder benzinemotor voegt zich bij de elektromotor. Samen zijn deze krachtig genoeg om tot 242 pk op te voeren. Deze topprestaties zijn vergelijkbaar met die in elke GTI-variant. Het is dan ook logisch dat de VW Golf GTE 2022 deze combinatie behoudt. De combinatie van deze twee machines drijft momenteel de modelversie van de GTE voor het jaar 2021 aan. Dat maakt hem perfect voor fans van de VW Golf die een draai willen geven aan de plug-in hybride auto.

VW Golf GTE 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Algemene indruk

Het exterieur van de VW Golf GTE is zeker vergelijkbaar met de GTI. Het concept van een hot hatch in de golf is iets waar mensen van houden. Daarom moet Volkswagen vasthouden aan het ontwerp van het voertuig. Niemand zal het verschil tussen GTE en GTI kunnen zien. Er kunnen enkele tweaks zijn die het nog beter maken voor de 2022-versie. Sommigen zouden graag een stukje van de Passat terugzien in het exterieurdesign van de GTE.

VW Golf GTE 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Prijzen

Helaas heeft de auto veel concurrenten in dezelfde prijsklasse. Hij kost ongeveer evenveel als de Cupra Leon eHybrid. Andere auto’s die goedkoper zijn dan de GTE zijn de Seat Leon eHybrid, Mercedes A250e, Skoda Octavia iV en Audi A3 TFSle. De 2022 VW Golf GTE is misschien niet zo ver verwijderd van zijn prijzen voor de 2021-versie.