VW Atlas Cross Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende VW Atlas 2021 Cross Sport is een uitstekend alternatief als je een elegante off-roader nodig hebt. Bovendien kan dit model worden uitgerust met een R-Line-pakket, wat het agressiever zou moeten maken.

Op basis van de Atlas SUV zal de nieuwe VW Atlas Cross Sport het anders aanpakken. Kortom, dit model biedt een beter ontwerp en zelfs een meer technische cabine. Zoals veel concurrenten in dezelfde klasse, zal de nieuwe SUV verkrijgbaar zijn met twee motoralternatieven.

VW Atlas Cross Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

VW Atlas 2021 Cross Sport Styling

Het uiterlijk van de VW Atlas 2021 Cross Sport is veel beter dan de standaard. Deze modus bevindt zich in hetzelfde middelgrote SUV-segment als de reguliere Atlas waarop deze is gebaseerd.

De steile achterruit en de coupéachtige daklijn van de Cross Sport. Hierdoor ziet hij er stijlvoller uit dan de Atlas. De voorkant van deze SUV domineert met een unieke grille en geavanceerde LED-koplampen. Zoals eerder vermeld, zal R-Line ook beschikbaar zijn en unieke bumpers en badges bevatten.

VW Atlas Cross Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur ontwerp

Binnen ziet de nieuwste VW Atlas 2021 Cross Sport er geweldig uit. Net als het reguliere model moet de nieuwe dezelfde lay-out bieden. De nieuwste Cross Sport biedt plaats aan vijf passagiers met ruimte voor vracht en is slechts iets minder gezinsvriendelijk dan de zevenpersoons Atlas. Natuurlijk zijn er wat versnaperingen en stuur en genaaide deurpanelen bijgewerkt door de fabrikant. Het comfort is uitstekend en volwassenen moeten daarachter veel beenruimte en hoofdruimte vinden. In tegenstelling tot de zevenzitter biedt de nieuwe Cross Sport maar één zitplaats voor de tweede zitrij.

✓ U kunt ook controleren:

De laadruimte is groot en Cross Sport heeft een laadruimte die vergelijkbaar is met die van Ford Edge en de Hyundai Santa Fe. Net als het reguliere model zal de Cross Sport standaard worden uitgerust met een nieuw touchscreen infotainment en Apple CarPlay, Android Auto-Integration. Navigatie, herconfigureerbare weergave en SiriusXM-satellietradio zijn alleen beschikbaar als opties.

VW Atlas 2021 Cross Sport aandrijflijn

Het gloednieuwe VW Atlas 2021 Cross Sport- model zal verkrijgbaar zijn met twee motorvarianten. Rijden wordt nog leuker met een 2.0 liter 4-cilinder basismotor met 235 pk (behaald met premium brandstof). Deze molen biedt ook een koppel van 258 lb-ft.

De volgende motor in de lijst is optioneel. Deze molen zal bestaan ​​uit een 3,6-liter V6-motor die 276 pk en een koppel van 266 lb-ft kan leveren. Zoals veel VW-voertuigen is de nieuwe Atlas Cross ook verkrijgbaar met een 4MOTION-systeem met Active Control. Hierdoor kunt u wisselen tussen vier verschillende vierwielaangedreven modi die passen bij uw huidige rijsituatie. Met de juiste uitrusting kan de nieuwe Cross gemakkelijk 5.000 pond trekken dankzij een krachtige 3,6-liter V6-motor.

VW Atlas Cross Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en kosten

De releasedatum voor VW Atlas 2021 Cross Sport is voorzien voor december dit jaar. Zoals eerder vermeld, is dit model gebaseerd op de zevenzitter Atlas SUV en draagt ​​het dezelfde ontwerptaal.

Op de officiële website zou de nieuwe Atlas 2021 Cross Sport voor het basismodel vanaf 30.000 euro moeten beginnen. Voeg je een R-Line pakket toe met 4Motion, dan stijgt de prijs naar iets minder dan 50.000 euro.