VW Atlas 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aankomende VW Atlas 2022 is een grote SUV met drie rijen stoelen. Dit model zal in de komende maanden beschikbaar zijn. De Atlas is sinds de lancering in 2018 de grootste SUV van Volkswagen en staat boven de kleinere SUV’s van Tiguan en Taos.

Atlas is nog een relatief nieuw model. Omdat klanten echter de voorkeur gaven aan het ontwerp van zijn neef, de Atlas Cross Sport, besloot VW de Atlas 2021-bumpers aan te passen om zijn sportievere broer beter te weerspiegelen. We gaan ervan uit dat de Atlas 2022 een carry-over model zal zijn, aangezien dit pas het tweede modeljaar is na de revisie. 

VW Atlas 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Atlas 2022 krijgt kleine cosmetische updates

De Atlas 2021 heeft opnieuw ontworpen koplampen, grille, achterlichten en bumpers. Hierdoor zal de VW Atlas 2022 geen grote visuele upgrades introduceren. De moderne atlas ziet er zeer nobel uit, vooral het voorste gedeelte. Atlas heeft verder strakke carrosserielijnen, subtiele motorkapranden en een zeer moderne achterklep.

Dit kan sommige klanten irriteren, maar Volkswagen is klaar om het huidige exterieurontwerp voort te zetten. Atlas ziet er naar onze mening aantrekkelijk uit. De 17 inch wielen zijn weer standaard, wij adviseren 20 inch velgen als optie. De fabrikant zou voor bepaalde uitrustingsniveaus nieuwe koetswerkkleuren of enkele unieke kenmerken kunnen leveren. Toch zijn de veranderingen verre van significant.

VW Atlas 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Versnaperingen binnen

De aankomende VW Atlas 2022 heeft een standaard Volkswagen-interieur. Deze SUV biedt een aantal goedkope plastic materialen in instapmodellen. Desalniettemin wordt Atlas geleverd met zacht aanvoelende materialen, een duidelijk cabineontwerp en een eenvoudige opstelling van de bedieningselementen. Het aan de onderkant afgeplatte stuur en het touchscreen helpen de eentonigheid te doorbreken, maar slechts voor een fractie van een seconde. We verwachten dat dit no-nonsense interieurontwerp in Atlas 2022 blijft.

✓ U kunt ook controleren:

De huidige Atlas laat niets te wensen over voor extra uitrusting, aangezien de basisfuncties voor de meeste gebruikers voldoende zijn. Een 6,5-inch touchscreen wordt standaard geleverd, samen met Apple CarPlay, Android Auto en stoffen stoelen. Wil je meer luxe, dan is een 8-inch display optioneel. Daarnaast biedt VW een optioneel 10,3-inch digitaal instrument, automatische airconditioning met drie zones en lederen bekleding.

VW Atlas 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Twee aandrijflijnopties

De huidige Atlas is verkrijgbaar met twee aandrijfopties. In VW Atlas zal 2022 niet veranderen voor de meest betrouwbare rapporten. Het begint allemaal met de basis 2,0-liter viermotorige turbo. Dit toestel heeft een vermogen van 235 pk.

De optionele 3,6-liter V6 is de hit met 276 pk. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttraps automaat en voorwielaandrijving. Vierwielaandrijving is optioneel. We gaan ervan uit dat deze motoropties in de Atlas 2022 intact blijven.

VW Atlas 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

VW Atlas 2022 prijs, releasedatum

De nieuwe VW Atlas 2022 heeft nog geen officiële releasedatum. Veel betrouwbare bronnen voorspellen echter juli 2021 als de meest waarschijnlijke lanceringsdatum. Er zijn geen officiële prijsgegevens voor de Atlas 2022 , maar de prijs zou niet moeten veranderen. Hierdoor zal deze SUV beginnen bij 32.565 euro en oplopen tot 51.920 euro.