Volkswagen Atlas 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De beroemde Duitse autofabrikant heeft zojuist een bijgewerkt Volkswagen Atlas 2021- model onthuld. Na de positieve feedback op de nieuwe VW Golf Mk8, besloot de fabrikant om het hele assortiment SUV’s en hatchbacks te updaten.

Hoe dan ook, het nieuwe model ziet er aantrekkelijk uit en we kunnen veel overeenkomsten zien met zijn Atlas Cross Sport-broertje. Daarnaast zal de R-Line kuip opnieuw domineren met een ander bumperdesign, sideskirts en wieldesigns. Volgens het laatste nieuws komt het vernieuwde model dit voorjaar binnen en maakt VW volgende maand de prijzen bekend. We hebben echter wat nieuwe informatie en foto’s. Dus blijf bij ons om meer te weten te komen.

Volkswagen Atlas 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Herontwerp van de Volkswagen Atlas 2021

Net als het vorige model biedt de nieuwe Volkswagen Atlas 2021 een stijlvolle en herkenbare look. Qua afmetingen zal het model 2021 langer zijn dan voorheen. Dankzij nieuwe bumpers is Atlas bijna 3 centimeter langer dan het model van vóór de update.

De voorkant van deze SUV zal de meeste veranderingen ondergaan. Bovendien zal de fabrikant een herziene grille gebruiken die een ontwerp met drie staven heeft en kan worden aangesloten op geoptimaliseerde koplampen. Hetzelfde ontwerp is beschikbaar voor het Atlas Cross Sport-model. Daarnaast wordt ook de achterzijde opgefrist en geeft de fabrikant een nieuw ontwerp aan zijn achterlichten. Het R-Line-model is nog steeds pakkend dankzij het slanke bumperontwerp, zijschorten en wielontwerpen.

Volkswagen Atlas 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Meer luxe van binnen

Als we het nieuwe model vergelijken met het huidige, zien we een groot verschil. De aankomende Volkswagen Atlas 2021 biedt meer luxe in het interieur.

De cabine zal ook geweldig zijn en we kunnen meer ruimte innemen. De lijst met standaardfuncties is lang en dit model biedt een 8-inch infotainmentdisplay en een opnieuw ontworpen multifunctioneel stuurwiel. Kopers kunnen kiezen voor een digitaal instrumentenpaneel, een bijgewerkt stereosysteem, klimaatregeling met drie zones, geventileerde voorstoelen en verwarmde achterstoelen.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

Veiligheid is ook een van de beste eigenschappen van deze SUV. Alle modellen zijn uitgerust met een waarschuwing voor een voorwaartse aanrijding, een autonoom noodremsysteem met voetgangersmonitoring, een dodehoekmonitor en een achteruitrijwaarschuwing. U kunt het veiligheidspakket ook upgraden met de adaptieve cruisecontrol met Stop & Go, Lane Departure Warning-systeem, Parking Distance Control, Parking Steering Assistant, Overheadcamera, Traffic Jam Assistant en Dynamic Traffic Sign Display.

Volkswagen Atlas 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen Atlas 2021 Aandrijflijn Technische gegevens

De nieuwe Volkswagen Atlas 2021 is een middelgrote SUV gebouwd op een krachtig platform. Officieel zal dit model verkrijgbaar zijn met enkele motorconfiguraties. De eerste motor die het basismodel aandrijft, zal krachtig zijn. Het is een viercilinder turbomotor die 235 pk (175 kilowatt) kan leveren.

De volgende is de V6-aandrijflijn, die 276 pk (206 kW) ontwikkelt. Bovendien zullen beide versies verkrijgbaar zijn met een achttrapsautomaat als enige transmissieoptie. Bovendien beschikken beide standaard over vierwielaandrijving.

Volkswagen Atlas 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Aankomst en kosten

Zoals in het begin al vermeld, zal het nieuwe SUV-model van Volkswagen Atlas beschikbaar zijn in het voorjaar van 2021. Er zijn momenteel echter geen woorden over prijzen. Volgens sommige websites maakt VW volgende maand prijzen bekend.