VW Amarok 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Nadat de door Pacheco geproduceerde Amarok in 2022 zijn marktaandeel in de regio had vergroot, stimuleert Volkswagen de ontwikkeling van de volgende generatie, waarvan bekend is dat deze deel uitmaakt van het Cyclone-project in samenwerking met Ford. Ook al zullen beide pick-ups het chassis en de motoren delen, het Duitse merk zorgt ervoor dat hun product zijn karakter en identiteit behoudt en heeft hiervoor een nieuwe teaser gepubliceerd waarin meer details over het ontwerp te zien zijn.

VW Amarok 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Tot nu toe had het bedrijf uit Wolfsburg een foto gepubliceerd waarop de hoofdlijnen van de pick-up te zien waren, maar het was een meer conceptuele schets, terwijl deze laatste weergave al enkele kenmerken heeft waardoor hij meer lijkt op de productie model. hoewel we schatten dat het merk voorafgaand aan de presentatie een identiek prototype van de teaser zou kunnen lanceren. De voorkant vertoont een zekere gelijkenis met de huidige Amarok, vooral in het koplampformaat, maar met een modernere en agressievere uitstraling, met een grotere grille die aansluit op het onderste deel van de bumper en daar pronkt met een meer opvallende bumper. in de vorm van een X. De luchtinlaten aan de uiteinden geven het een gevoel van grotere breedte,

In profiel lijkt zijn silhouet, zoals bijna alle pick-ups in het segment, vrij veel op dat van zijn concurrenten. Het belangrijkste verschil met de huidige Amarok is het ontwerp van de achterruiten met een meer abrupte en schuin aflopende snede. Om het opvallender te maken, zoals het er vaak uitziet op prototypes, voegt u oranje reddingshaken en een lier op de voorbumper, offroad-banden en dakdragers met ingebouwde LED-verlichting toe. We schatten dat de productieversie een nette doorloop van deze schets zal zijn.

✓ U kunt ook controleren:

VW Amarok 2022 motor

Volkswagen geeft momenteel geen nadere informatie over zijn toekomstige pick-up, vooral wat betreft de technische gegevens. Volgens de Australische website Motoring zou Ford ook de motoren van de pick-up overnemen. Hoewel op een gegeven moment werd gezegd dat Volkswagen de bekende 3.0 V6 TDI-motor zou behouden die de Amarok zoveel impact gaf en het de krachtigste truck in zijn segment zou maken, zou deze motor ingewikkelder – en dus duurder – zijn om overeenkomen met die van Om het voor het Amerikaanse merk gecreëerde platform aan te passen, zou Volkswagen hebben besloten de ontwikkeling van de waaier ook aan Ford over te laten. Deze krachtcentrale zou niemand minder zijn dan de F-150 Power Stroke, eveneens een 3.0 biturbo V6 die 253 pk en 60,8 kgm koppel kan leveren. Hoewel het een paar paarden minder zijn dan die van de Amarok, het wint iets aan koppel (60,8 kgm vs 59,1 kgm), zelfs deze waarden kunnen gemakkelijk worden gewijzigd met optimalisaties in de elektronica. Wat de transmissie betreft, deze zou ook de automatische transmissie met 10 versnellingen en het tractiesysteem met 4 × 4 reductie delen.

VW Amarok 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Nick Reid, Product Manager bij Volkswagen Australia Commercial Vehicles, bevestigde dat de Amarok een V6 zal blijven hebben. De manager vermeed echter details over de oorsprong van de motor te geven, maar benadrukte alleen dat de pick-up “ongelooflijk” zou zijn.

De tweede generatie Amarok zou in 2022 worden gelanceerd en de productie zal voorlopig alleen worden bevestigd in de Zuid-Afrikaanse fabriek in Silverton, waar Ford een investering van $ 1 miljard aankondigde om beide pick-ups te produceren met een productiecapaciteit van maximaal 200.000 eenheden per jaar . In onze regio en ons land in het bijzonder zal de huidige Amarok nog enkele jaren in het Pacheco Industrial Center worden geproduceerd.