Volvo XC90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Volvo XC90 2022 is naar verluidt in de maak. Deze SUV is een jaar onderweg en biedt zowel hybride als volledig elektrische aandrijfopties. We weten niet of de benzinemotor te koop zal zijn of niet. Sommige dingen zijn nog steeds een mysterie. We kennen echter de belangrijkste details en sommige zijn erg spannend.

Ja, dit kan de laatste keer zijn dat Volvo een benzinemotor in zijn beroemde SUV heeft. Aan de andere kant zal de Zweedse fabrikant zich richten op het vermogen om autonoom te rijden. Daarnaast is een volledig elektrisch model momenteel een hoogtepunt. Ook in het exterieur en interieur verwachten we tal van veranderingen. Dit betekent dat de prijs voor 2022MY wordt verhoogd.

Volvo XC90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

XC90 2022 herontwerp

De volgende generatie Volvo XC90 2022 gaat verder met de moderne look en het zeer stijlvolle design. Er komen echter enkele cosmetische upgrades aan. Verschillende rapporten voorspellen kleine dimensionale veranderingen. De reden hiervoor is een nieuw SPA-platform. Daarnaast zullen in de toekomst ook andere XC-modellen op dezelfde architectuur draaien.

Op de XC90 krijgt het voorste gedeelte nieuwe koplampen en een meer rechtopstaand ontwerp. We wachten tot Volvo zijn gloednieuwe XC100-model lanceert. Deze versie onthult de nieuwe designtaal van het merk die op de volgende XC90 SUV zal verschijnen.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur upgrades

De gloednieuwe Volvo XC90 2022 zal enkele interieurveranderingen introduceren. Het doel is om de cabine te moderniseren en nog meer comfort te bieden. Dit is een luxe SUV vol technologie. Hoe dan ook, het is misschien wel een van de modernste SUV’s die je kunt krijgen. De reden hiervoor zijn de autonome rijsystemen van Volvo. Volvo is van plan om in 2022MY niveau 4 autonomie te introduceren. Dit niveau maakt handsfree en oogvrij rijden mogelijk.

De Zweedse fabrikant zei dat het doel is om zo snel mogelijk autonoom rijden van niveau 5 aan te bieden. Dimensionale veranderingen voegen nog meer binnenruimte toe, wat geweldig is. De uitrustingsniveaus zullen niet veranderen. Dat betekent dat de basisuitrusting weer beschikt over een schuifdak, elektrisch verstelbare functies en het nieuwste infotainmentsysteem. Daarnaast verwachten we meer standaarduitrusting en nieuwe optionele rijhulpsystemen.

Volvo XC90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe XC90 2022 wordt volledig elektrisch

Op dit moment is het nog moeilijk te zeggen of er een benzinemotor in de aanbieding komt. De Volvo XC90 2022 zou het laatste model kunnen zijn met een traditionele verbrandingsmotor. Er is echter nog niets officieel en Volvo heeft nog niet alle details bekendgemaakt. De nieuwe architectuur betekent dat we zowel hybride als volledig elektrische aandrijfopties verwachten.

Exacte specificaties zijn helaas nog niet beschikbaar en kunnen ook nauwelijks worden voorzien. Voorlopig biedt de XC90 SUV minimaal twee geëlektrificeerde versies aan en dat is het belangrijkste. Meer details zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Volvo XC90 2022 prijs en releasedatum

De prijs van de nieuwe Volvo XC90 2022 zal beginnen bij 50.000 euro of iets minder. De hogere uitrustingsvarianten zijn verkrijgbaar vanaf 65.000 euro. Wat de releasedatum betreft, zal Volvo zijn nieuwe XC90 in de tweede helft van 2021 lanceren.