Volvo XC90 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

De Zweedse autofabrikant kondigde in 2021 zijn plannen aan voor de volgende generatie Volvo XC90 . Deze SUV is in aanbouw bij Volvo’s nieuwe Amerikaanse fabriek. Maar niet alle details zijn beschikbaar. De XC90 2021 zal van binnen meer premium zijn. Het hoogtepunt van het gloednieuwe model is de autonome rijtechniek van niveau 4.

Een optie voor snelwegondersteuning is ook beschikbaar en zal niet goedkoop zijn. We wachten op de rest van de details. De nieuwe Volvo XC90 is ongetwijfeld opnieuw ontworpen en het interieur is beter ontworpen dan de Volvo XC60. De motorspecificaties zijn momenteel niet beschikbaar, maar we kunnen enkele verbeteringen verwachten.

Volvo XC90 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Volvo XC90 2021 exterieur verbouwing

De gloednieuwe Volvo XC90 2021 is opnieuw ontworpen. Interessant is dat het model van 2020 een belangrijke facelift zou zijn, maar dat dit niet heeft plaatsgevonden. Aan de andere kant bevestigde Volvo officieel drastische wijzigingen in zijn XC90 2021- model. Wetende dat deze SUV talrijke exterieurverbeteringen zal ondergaan.

✓ U kunt ook controleren:

Bovendien zwijgt de Zweedse automaker over externe details. We kunnen zeker een nieuwe grille en een nieuw frontpaneel verwachten. Zelfs de achterkant kan verschillende verbeteringen en verfrissingen krijgen. Handsfree achterklep en 19-inch lichtmetalen velgen moeten standaard worden aangeboden. Nieuwe kleuropties en meer premiumfuncties voor de hogere uitrustingsopties zijn verdere opties.

Volvo XC90 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Interne veranderingen

Het interieur van de splinternieuwe Volvo XC90 2021 zal enorme verbeteringen brengen. De nieuwe wolmix ziet er perfect uit en de bovenste uitrustingsniveaus kunnen een nieuwe lederen bekleding krijgen. Wij zijn van mening dat het interieur grotendeels bewaard is gebleven. Alleen technische updates en kleine aanpassingen aan het dashboard zijn mogelijk.

Aan de andere kant wordt de veiligheid verbeterd door voetgangersdetectie, dodehoekbewaking, rijstrookreductiesystemen en een nieuw kinderzitje. Als u de best mogelijke veiligheidsbeoordeling wilt, wordt dit alleen geleverd door de uitrustingsvariant.

Volvo XC90 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

XC90 2021 introduceert autonoom rijden op niveau 4

De grootste innovatie voor 2021 is een autonoom aandrijfsysteem van niveau 4. De volgende generatie Volvo XC90 2021 is slim genoeg om passagiers te vervoeren zonder tussenkomst van de bestuurder. Deze functie wordt natuurlijk niet geïntroduceerd in de uitrustingsvariant. Als u deze optie wilt kopen, moet u een optionele functie met de naam “Highway Assist” aanvinken.

Deze optie is niet goedkoop en Volvo zei dat het u “vier cijfers” zou kosten. Dit systeem is het product van Volvo’s samenwerking met Uber. Na de crash in Arizona waarbij het XC90-model betrokken was, is het doel van Volvo om voor meer veiligheid te zorgen. Om deze reden krijgt deze SUV nieuwe radars en camera’s. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het autonome aandrijfsysteem van niveau 5.

Volvo XC90 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Benzine- en hybride opties

Qua prestaties zal de gloednieuwe Volvo XC90 2021 geen veranderingen ondergaan. Er is nog een 2.0 liter viercilinder benzinemotor beschikbaar. Het produceert 250 pk en 260 lb-ft koppel. Bovenste uitrustingsniveaus krijgen dezelfde motor met betere cijfers. De tweede output levert 320 pk en 300 lb-ft koppel. Beide uitgangen bieden een automatische transmissie met 8 versnellingen. De Zweedse autofabrikant zal ook een hybride aandrijflijn aanbieden.

De XC90 Hybrid komt kort na het reguliere benzinemodel. Volvo zal zijn 2.0 liter combineren met een elektromotor en de accu. De Zweedse fabrikant is van plan ongeveer 400 paarden te leveren. Het duurt echter vier uur voordat een hybride versie volledig is opgeladen. Het volledig elektrische rijbereik zal volgens talloze rapporten niet zo indrukwekkend zijn.

Volvo XC90 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Volvo XC90 2021 prijs en releasedatum

De prijs zal zeker hoger beginnen dan voorheen. We mogen aannemen dat de Volvo XC90 2021 een startprijs krijgt van rond de 47.350 euro. De uitrustingsvariant voor het assortiment begint zeker bij 74.300 euro.

Zoals we al hebben geschreven, krijgt de XC90 SUV autonoom rijden op niveau 4. Dit systeem is optioneel en kost veel. Het nieuwste Volvo-model zal in de tweede helft van 2020 verkrijgbaar zijn bij dealers.