Volvo XC60 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Als u op zoek bent naar een luxe SUV met een sterke en onafhankelijke geest, dan is de aankomende Volvo XC60 2021 een ideale kandidaat. De Zweedse middelgrote SUV is klaar om volgend jaar met wat verfrissingen te arriveren. Uitstekende esthetiek en uitstekende veiligheidsvoorzieningen zijn de hoogtepunten van dit model.

Dankzij het aansprekende design en de verfijnde aandrijflijn is deze compacte, luxe 2-rij / 5-persoons SUV een verleidelijke concurrent zoals de BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Audi Q5 en Acura RDX. De komende XC60 zal nog steeds beschikbaar zijn in tal van configuraties en zelfs een plug-in hybride wordt nog steeds aangeboden.

Volvo XC60 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Volvo XC60 2021 biedt een elegant en robuust ontwerp

Het ontwerp van de Volvo XC60 2021 blijft grotendeels hetzelfde. De fabrikant zal hier en daar wat wijzigingen aanbrengen en deze SUV concurrerender maken op de markt. Zoals u wellicht weet, wordt het XC60-model dimensionaal gebruikt tussen grotere XC70- en kleinere XC40-modellen.

✓ U kunt ook controleren:

Bovendien is het exterieur van de 2021 Volvo XC60 strak en robuust. Dankzij zijn grille vooraan en het beroemde “Thor’s Hammer” -ontwerp is deze SUV een individu op de markt. Bovendien biedt het R-Line-pakket een nog agressievere uitstraling met een glanzend zwarte grille en geavanceerde 21-inch wielen.

Uitstekende beveiliging

Net als het XC90-model biedt de aankomende XC60 uitstekende beveiliging. Dit model omvat een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook, een afvoerdemping, automatisch noodremmen en een systeem dat voor voetgangers, fietsers en grote dieren kan zorgen.

Volvo XC60 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Essentiële versnaperingen binnenin

De aankomende Volvo XC60 2021 zal binnen belangrijke verfrissingen introduceren. Er gaan geruchten dat de volgende generatie XC60 een derde zitrij zou kunnen krijgen. De geruchten hebben de functionarissen echter nog steeds niet bevestigd. De Zweedse middelgrote SUV XC60 biedt een ruime cabine met dezelfde luxe uitstraling als zijn grotere broer, de XC90.

Net als voorheen is dit model verkrijgbaar in drie hoofdstijlen: Momentum, R-Design en Inscription. Het standaard Momentum-pakket omvat een panoramisch zonnedak, klimaatregeling in twee zones, 10-voudig verstelbare voorstoelen en een elektrische achterklep. Een nieuw bijgewerkt verticaal 9-inch touchscreen met automatische integratie van Apple CarPlay / Android en een audiosysteem met 10 luidsprekers / 330 watt is standaard.

Andere opties voor de hogere panelen zijn verwarmde achterstoelen en verwarmd stuur, voorstoelen met ventilatie- en massagefuncties en het hoogwaardige audiosysteem van Bowers & Wilkin.

Volvo XC60 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Volvo XC60 2021 onder de motorkap

Net als voorheen biedt de automerk van Volvo drie motoropties. Het Volvo XC60 2021 T5-model is de basis. De motor van deze versie bestaat uit een 2,0-liter Inline-4 met turbocompressor die 250 pk en 258 lb-ft koppel kan leveren. Dit model is het enige dat een FWD-systeem gebruikt. Alle andere motoren zijn standaard uitgerust met vierwielaandrijving.

Optioneel gebruikt de fabrikant een 2.0-liter in-line 4-compressormotor die 316 paarden produceert en een krachtig koppel van 295 lb-ft. Deze aandrijflijn drijft het populaire T6-model aan.

Plug-in hybride

Zoals eerder vermeld, zal ook de plug-in hybride beschikbaar zijn. Deze versie is lager dan het T8-model en maakt gebruik van een soepele en geavanceerde 8-traps automatische transmissie.

Bovendien bestaat de aandrijflijn van de T8-versie uit een 2,0-liter Inline-4 met turbocompressor en compressor die 400 pk en 472 lb-ft koppel levert. Dankzij deze motor is de T8 een van de zuinigste op de markt. Volgens het laatste tarief biedt deze motor EPA City / Highway-brandstofverbruik: 58 mpge.

Volvo XC60 2021: prijzen, foto’s, uitrusting, technische gegevens

Volvo XC60 2021 releasedatum en prijs

Als de meldingen kloppen, komt de gloednieuwe Volvo XC60 2021 volgend jaar rond deze tijd. Er zullen wat versnaperingen buiten en binnen gebeuren en we kunnen een lichte prijsverhoging verwachten.

De prijs voor het T5-model is 38.000 euro, dat is 9.000 euro meer dan voorheen. Het T6-model, dat meer uitrusting en een krachtigere motor biedt, begint iets meer dan 43.600 euro, terwijl de plug-in hybride T8 55.700 euro kost.