Volvo XC40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De kleinste Zweedse cross-over, de Volvo XC40 2022 , komt eind dit jaar op de markt. Het afgelopen jaar heeft de fabrikant een aantal belangrijke upgrades doorgevoerd en een gloednieuwe elektrische T8 Recharge-versie aan zijn assortiment toegevoegd. Kortom, het nieuwe subcompacte crossover-bedrijfsvoertuig zal in 2022 milde verfrissingen krijgen, met behoud van dezelfde aantrekkelijke grille die werd geschuurd door Thor’s hamerkoplampen.

Binnenin biedt de XC40 nog steeds ruimte voor vijf personen, ideaal voor kleine gezinnen. De cabine is schoon, modern en zelfs relatief goed onderhouden. Daarnaast introduceert Volvo dit jaar meer standaardfuncties en enkele nieuwe interieurkleuren.

Volvo XC40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volvo XC40 2022 Facelift

De nieuwe Volvo XC40 2022 is een compacte cross-over bedrijfswagen met een uniek design. De XC40 heeft sinds zijn oprichting enkele kleine veranderingen ondergaan. De fabrikant heeft enkele styling-upgrades doorgevoerd, met name aan de voorkant. Nieuwe koplampafbeeldingen zijn aangebracht en de XC40-grille wordt nog steeds geschuurd door Thor’s hamerkoplampen.

Qua afmetingen is de aankomende Volvo XC40 ongewijzigd en zeer compact. De nette afmetingen zijn ideaal voor cruisen in de stad en nog beter voor handig parkeren. Net als zijn voorganger is de nieuwe SUV standaard uitgerust met voorwielaandrijving; vierwielaandrijving is optioneel.

✓ U kunt ook controleren:

Meer luxe van binnen

De aankomende Volvo XC40 2022 moderne cross-over biedt een ruime cabine voor vijf personen. Voor 2022 voegt Volvo meer luxe en comfort toe. De voorstoelen bieden veel comfort, terwijl de passagiers achterin verrassend veel ruimte vinden voor twee personen. De laadruimte blijft echter hetzelfde en deze kleine cross-over meet 21 kubieke voet achter de tweede rij en ongeveer 47 kubieke voet achter de eerste rij.

De nieuwste Volvo XC40 is ook technisch rijk, maar komt niet in de buurt van zijn grotere broer, de XC90. Het wordt standaard geleverd met een 9-inch touchscreen-display, Android Auto en Apple CarPlay smartphone-compatibiliteit, een audiosysteem met 8 luidsprekers, USB-poorten en Bluetooth. Onder de optionele upgrades biedt de fabrikant een krachtig Harman Kardon-audiosysteem en een navigatiesysteem met 13 luidsprekers.

Volvo XC40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volvo XC40 2022 motor opties

De nieuwe Volvo XC40 2022 is de cross-over SUV die wordt geleverd met uitgebreide motoropties. De standaard T4-versie gebruikt een 2,0-liter viercilinder turbomotor die 187 pk en 221 pond-voet koppel in de voorwielaandrijving produceert. Meer vermogen is echter te vinden in de keuze voor het T5-model. Deze versie gebruikt dezelfde motor, maar levert 248 pk en 258 pond-voet koppel met vierwielaandrijving. Beide modellen zijn gekoppeld aan een soepel schakelende 8-traps automatische transmissie.

Het T8 Recharge-model is de beste optie als u op zoek bent naar een elektrische SUV. Deze cross-over is uitgerust met 150 kilowatt elektromotoren, elk boven een as gepositioneerd om vierwielaandrijving te creëren. Het maakt ook gebruik van een 78 kWh lithium-ionbatterij en het gecombineerde vermogen bereikt een stevig nettovermogen van 402 pk en een koppel van 486 pond-voet. Volvo verklaarde dat de T8 Recharge een actieradius van 208 mijl moet kunnen halen op één lading.

Volvo XC40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volvo XC40 2022 releasedatum en prijs

De frisse nieuwe Volvo XC40 2022 wordt aan het einde van het jaar gelanceerd en zal kleine wijzigingen ondergaan ten opzichte van de vorige versie. Over het algemeen ziet het er modern, strak uit en Volvo heeft meer standaarduitrusting toegevoegd. Daarnaast is ook de volledig elektrische T8 Recharge verkrijgbaar, die het beste bereik in zijn klasse biedt.

De prijs van de XC40 2022 zal hoogstwaarschijnlijk binnen de prijs van het huidige model blijven tussen de 34.795 euro en 55.085 euro (inclusief richtprijzen).