Volvo XC20 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De eerste nieuwsronde over een potentiële Volvo XC20 begon al in 2017, toen een Volvo-manager het mogelijke bestaan ​​van een 20-serie opmerkte als het voorstel voor een kortere afstand wordt geaccepteerd. De XC20 haalde in 2020 opnieuw de krantenkoppen, maar deze keer gaat hij richting de productielijn met behulp van een voertuigarchitectuur gemaakt door Geely.

Met de XC90 , XC60 en XC40 als belangrijkste volumemodellen wil Volvo nu een volledig elektrische SUV in het B-segment onthullen die gericht is op wereldwijde markten en zijn enorme elektrificatiedoelen bereikt, een die hem 100% zal maken. EV-activiteiten tegen 2030. De V40 Cross Country, Volvo’s nieuwste compacte SUV (gebaseerd op een door Ford ontwikkeld platform), werd in 2019 stopgezet, waardoor het merk een ervaring kreeg bij de verkoop van een compacte SUV.

kdlhnuvs- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

op de naam

Volvo zal migreren van de traditionele “XC”-nomenclatuur met toekomstige elektrische voertuigen. De eerste auto die door Concept Recharge werd gepresenteerd, zou “Embla” kunnen heten en een nieuwe merkcultuur inluiden. Bij gebrek aan een betere term, en om ervoor te zorgen dat lezers dit artikel via zoekmachines vinden, noemen we het de Volvo XC20.

Over toekomstige elektrische voertuigen zei Hakan Samuelsson, CEO van Volvo Cars, op 23 juli 2021 tijdens de conferentie met de resultaten van de Volvo Car Group over H1 2021: “We zullen ze een betere naam geven. En ik zei dat we ze een naam zouden geven zoals je je geboren kind noemt. En we hebben een zeer interessante en creatieve discussie.”

Volvo heeft mogelijk geen juridische hindernissen voor de naam XC20 2022 gebruiken. Volvo Cars is al 20 jaar eigenaar van dit merk in verschillende regio’s, waaronder de VS, Australië, Zwitserland en de Europese Unie. Daarnaast is Volvo Cars ook eigenaar van het merk XC10.

Volvo XC20 2022 ontwerp

Volvo introduceert geen ontwerpen voor elektrische voertuigen die zijn gemodelleerd naar traditionele sedans, SUV’s of stationwagens. Bij de presentatie van de financiële halfjaarresultaten voor 2021 van het bedrijf, zei Samuelsson dat elektrische voertuigen aerodynamischer moeten zijn en dat toekomstige elektrische voertuigen van Volvo klanten kunnen verrassen met hun ongebruikelijke ontwerp. Een coupé-achtige daklijn die gericht is op een betere energie-efficiëntie dankzij de inherente lagere luchtweerstand, zou het toekomstige ontwerprecept bij Volvo zijn. De Volvo Recharge Concept, die vorig jaar debuteerde, was een voorproefje van de nieuwe ontwerpaanpak.

Elektrificatie zal ook de vorm van auto’s veranderen; ze moeten aerodynamischer zijn, dus misschien zullen we de mensen daar in de toekomst een beetje verrassen. Het zijn niet alleen de conventionele auto’s die we in het verleden hebben gehad.

Hakan Samuelsson, President en CEO, Volvo Car Group (Volvo Car Group Halfjaarlijkse financiële resultaten 2021)

wtdiiguc- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Bij het bekijken van de C40 in maart 2021 gaf Samuelson inzicht in enkele details van de kleine SUV. Hij bevestigde dat het een meer aerodynamisch ontwerp zou hebben en een hoge zitpositie voor de voorpassagiers. Vergeleken met de huidige SUV’s van Volvo zal de zogenaamde Volvo XC20 een meer gestroomlijnd exterieur en een zachte daklijn hebben.

Voor het interieur van Volvo XC20 2022 Recharge zal naar verwachting gebruik maken van gerecyclede en duurzaam ontwikkelde materialen. Afgezien van een mogelijk 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, zal de cabine een op Android gebaseerd infotainmentsysteem met touchscreen bevatten waarop alle belangrijke Google-services en -apps vooraf zijn geïnstalleerd.

✓ U kunt ook controleren:

Platform & aandrijflijn

De Volvo XC20 Recharge zal gebruik maken van Geely’s Sustainable Experience Architecture (SEA), die het Chinese moederbedrijf in september 2020 onthulde. Het is een speciale architectuur voor aluminium-intensieve elektrische voertuigen en kan kleine en grote voertuigen ondersteunen, waaronder SUV’s, sedans, bestelwagens en pick-ups. Het heeft de mogelijkheid voor intelligente voertuigtechnologieën zoals connectiviteit en autonoom rijden. De SEA biedt Volvo een ideale kostenstructuur en zou via het platformpartnerschap snel een concurrerende elektrische auto op de markt kunnen brengen.

xncljvwg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

SEA is ontworpen om een ​​batterij te gebruiken met een beoogde levensduur van 2 miljoen km, vervaardigd door de Chinese fabrikant CATL. Het eerste model op dit platform, gericht op de massamarkt, heeft twee motoren met 400 kW en 768 Nm vermogen, een acceleratietijd van 0-100 km/u in 3,8 seconden en een topsnelheid van meer dan 200 km/u. Een batterijpakket van 100 kWh biedt een bereik van 712 km (442 mijl). Met snelladen van 360 kW is een actieradius van 120 km (NEDC) mogelijk met een laadtijd van slechts vijf minuten.

Rijd baby-Volvo (codenaam: Volvo V216) op een “PMA-2”-platform, wat een kleinere of economische versie van de PMA (een andere naam voor SEA) zou kunnen zijn. Het Chinese mediabericht stelt dat de XC20 een FWD-model zal zijn met een enkele motor die de wielen aandrijft. De meeste klanten zouden de auto in een stedelijke omgeving moeten gebruiken, dus de crossover op instapniveau vereist mogelijk geen krachtige tweemotorige aandrijflijn.

Gebied

De Volvo XC20 Recharge zou conservatief kunnen zijn omdat hij bedoeld is voor gebruikers van stadsauto’s die kortere afstanden afleggen bij lage gemiddelde snelheden. De XC20 kan genoegen nemen met een op kosten en efficiëntie gericht batterijpakket, mogelijk een eenheid van ongeveer 45 kWh met een bereik van ongeveer 300 km of 186 mijl (WLTP), met een upgrade-optie. Het zal de concurrentie slapeloze nachten bezorgen wanneer Volvo een slijtagevrije werking van 200.000 km en een levensduur van 2 miljoen km kan garanderen. Dat zou geruststellend klinken voor klanten, vooral voor degenen die gefascineerd zijn door de elektrische modellen Hyundai Kona Upgrade EV of Hyundai Ioniq die de krantenkoppen haalde voor batterijstoring.

bfrwtpoe- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Releasedatum van de Volvo XC20 2022

Gepositioneerd onder de XC40 Recharge, zal de kleine elektrische SUV volgend jaar in de verkoop gaan. Net als de C40 zal het een online-only model zijn – terwijl fysieke testritten en inspecties beschikbaar zullen zijn bij dealers, zullen bestellingen alleen via internet worden geplaatst.

Samuelsson zinspeelde op het lanceringsschema voor 2023 tijdens de presentatie van de halfjaarresultaten van de Volvo Car Group voor 2021. Hij zei dat het bedrijf van plan is om dit model te lanceren na het Volvo Recharge Concept (komt dit jaar) en het zal hoogstwaarschijnlijk het kleine elektrische voertuig in China bouwen. Aanbestedingen met betrekking tot de productie van de Volvo V216 drijven op de markt, gaf evlook.com vorig jaar aan.

Destijds zeiden we dat de volgende nieuwe elektrische auto echt de opvolger is van ons vlaggenschip SUV. Dit is de eerste; daarna komt er een kleinere SUV, en daar hebben we het hier over. Het is zeer waarschijnlijk gemaakt in China, ja.

Hakan Samuelsson, President en CEO, Volvo Car Group (Volvo Car Group Halfjaarlijkse financiële resultaten 2021)

Geëlektrificeerde SUV’s schitteren voor Volvo Cars in 2021

Volvo Cars deelde zijn verkoopgegevens op 5 januari 2022 en onthulde een stijging van 5,6% (op jaarbasis) van de wereldwijde verkoop tot 698.693 eenheden in 2021. Plug-in hybride en volledig elektrische modellen. Volvo verkocht in 2021 in totaal 189.216 geëlektrificeerde eenheden, met een gezonde groei van 63,9% op jaarbasis. Hiervan waren 163.489 plug-in hybrides en 25.727 waren puur elektrische voertuigen, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van respectievelijk 47,6% en 452,2%.

De voorkeur van klanten voor SUV’s wordt onderstreept door het feit dat de top 3 van bestverkochte producten wereldwijd voor Volvo SUV’s waren. De XC60 behaalde 215.635 verkopen (191.696 in 2020), de XC40 201.037 verkopen (185.406 in 2020) en de XC90, ondanks dat hij het oudste lid in de line-up was, 108.231 verkopen (92.458 in 2020) in 2021.

Veelgestelde vragen over de Volvo XC20

Wat is de releasedatum van de Volvo XC20?

Volvo heeft laten doorschemeren dat de XC20 in 2023 zal worden gelanceerd, na het vlaggenschip Recharge SUV. Merk op dat de stads-SUV een andere naam moet gebruiken.

Wat wordt de prijs van de Volvo XC20?

De volledig elektrische Volvo XC20 zal in het VK starten onder de £ 40.000.

Wat zijn de potentiële concurrenten van de XC20?

Aankomende compacte elektrische cross-overs van MINI, Smart en de kleinere VW ID-auto’s zouden de uitdagers kunnen zijn.