Volvo XC100 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De laatste berichten gaan over de gloednieuwe Volvo XC100 2022 . De Zweedse fabrikant wil zijn SUV-assortiment bekronen met het nieuwe vlaggenschip. Dezelfde rapporten suggereren een nieuw platform dat de grootste architectuur tot nu toe zal zijn. Hierdoor zal de nieuwe XC100 SUV groter zijn dan het grootste XC90-model.

De nieuwe SUV zal rechtstreeks concurreren met Mercedes GLS en BMW X7. Tot nu toe kennen we de afmetingen van het voertuig en enkele andere details. Dit model is echter nog twee jaar verwijderd, waardoor het moeilijk is om de motoropties te voorspellen. Hier vindt u alles wat u moet weten over de inkomende XC100 SUV.

Volvo XC100 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volvo XC100 Rides krijgt nieuw platform

De aanstaande Volvo XC100 2022 zal op een nieuw platform rijden. Het is de SPA2-architectuur van Volvo. De Volvo XC90 draait momenteel op het SPA-platform. Deze architectuur kan echter niets groters verwerken, zoals de XC100-variant. Om deze reden wordt er gewerkt aan nieuwe SPA2-basics. Dit platform is geschikt voor voertuigen met een lengte tot 216 inch. Dit wetende, zal de Volvo XC100 langer zijn dan zijn concurrenten zoals de BMW X7 en Mercedes GLS. Deze twee modellen zijn 203,3 en 205,0 inch lang.

✓ U kunt ook controleren:

Volgens rapporten zal de nieuwe XC100-versie 216,7 inch lang zijn, wat 11,8 inch langer is dan de XC90. In theorie zouden langere afmetingen binnen meer beenruimte moeten bieden. Het hangt echter allemaal af van de indeling van de cabine. Volvo heeft zijn nieuwe model de interne code V616 gegeven. Het eerste cijfer geeft aan dat dit het model is van het grootste merk. De “1” geeft aan dat dit het model van de eerste generatie is. De tweede “6” staat immers voor een SUV-carrosserievorm.

Volvo XC100 2022: specificaties, prijs, releasedatum

XC100 SUV biedt alle soorten aandrijflijnen

Op dit moment weet niemand hoe krachtig de nieuwe Volvo XC100 zal zijn in 2022 . Wel verwachten we enkele aandrijflijnopties. Het motorengamma moet benzine, hybride, plug-in hybride en volledig elektrische varianten omvatten. De elektrische versie heeft door Volvo de bijnaam “Recharge” gekregen, die voor het eerst werd geïntroduceerd voor het XC40-model. De nieuwe SPA2-architectuur moet ook de nieuwe volledig elektrische Polestar SUV ondersteunen.

Desalniettemin wachten we tot de Zweedse fabrikant officiële details vrijgeeft. De SUV XC100 zal zeker indrukwekkend presteren, ongeacht het type aandrijflijn. Bovendien levert Volvo verbluffende prestaties met een groot elektrisch rijbereik. Het nieuwe vlaggenschip zou ongetwijfeld de leiding moeten nemen over de SUV-lijn van Volvo en we kunnen niet wachten om het eindproduct te zien.

Volvo XC100 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volvo XC100 2022 prijs en releasedatum

De nieuwe vlaggenschip-SUV van het merk moet worden verkocht op de grootste markten, waaronder China en de Verenigde Staten. De Volvo XC100 2022 zal ook in Europa verkrijgbaar zijn. Volgens de laatste berichten gaan versies met duurdere motoren zeker rond de 100.000 euro kosten. Volvo bevestigde ook de nieuwe 40, die volgend jaar debuteert.

Deze modellen zullen elektrisch zijn, aangezien Volvo van plan is om de komende jaren meer dan de helft van zijn voertuigen te elektrificeren. De SUV XC100 zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 op de markt komen. De Zweedse autofabrikant moet deze modus nog presenteren en officieel maken.