Volvo V60 Cross Country 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze recensie van de nieuwe Volvo V60 Cross Country uit 2022 leer je over de kenmerken en prijzen, specificaties van de auto, evenals foto’s van de offroad-stationwagen, videotestritten en een glimp van hoe het model eruitziet.

Op 25 september 2018 presenteerden de Zweden de Volvo V60 Cross Country online. Aan het einde van het jaar werd de auto geassembleerd in Göteborg, Zweden, en begin 2019 werden Europese bestellingen geaccepteerd. De verkoop van het nieuwe model op de Russische markt begon op 19 maart, maar de eerste klanten ontvangen hun auto pas late zomer.

Volvo V60 Cross Country 2022: specificaties, prijs, releasedatum

buitenkant

Bij het werken aan de nieuwe Volvo V60 Cross Country (2022) probeerden de ontwerpers van het Zweedse merk de elegantie van de traditionele V60 te behouden en het model meer offroad te maken.

Allereerst heeft de SUV een zwarte plastic bodykit, hoewel de Zweden klaar zijn om deze op verzoek van de klant in de kleur van de carrosserie te lakken, maar deze optie kan niet goedkoop worden genoemd.

Het is ook de aanzienlijk grotere bodemvrijheid die de aandacht trekt. Terwijl de bodemvrijheid van het standaardmodel 135 mm is, heeft de Volvo V60 Cross Country een bodemvrijheid van 210 mm – genoeg om op ruwe wegen en zelfs daarbuiten te rijden.

De standaard dakrails zijn gemonteerd en de wielen zijn voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen. Deze kunnen echter op verzoek van de klant worden vervangen door 19 inch wielen.

De all-terrain stationwagen is ook afgewerkt in zilver, en er is een stoer uitziend schild op de achterbumper. De uitlaatspruitstukken zijn opnieuw ontworpen. Terwijl ze trapeziumvormig zijn op de V60 Standard, zijn ze gevorkt op de V60 CC.

auto interieur

Uiterlijk verschilt de nieuwe Volvo V60 Cross Country 2022 enigszins van zijn reguliere “broer”, maar in het interieur zijn er praktisch geen veranderingen tussen de twee. De offroad-variant heeft hetzelfde moderne, sobere en strakke interieur.

Volvo V60 Cross Country 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Zoals typisch voor premiummodellen, wordt de Zweedse stationwagen gekenmerkt door hoogwaardige uitrustingsmaterialen en doordachte ergonomie. Het belangrijkste (en waarschijnlijk enige) verschil in de Cross Country is de hogere zitpositie met verwarmde voorstoelen en een elektrisch bedienbare bestuurdersstoel met geheugen.

De V60 Cross Country is uitgerust met Sensus Connect, een merk-entertainmentsysteem met ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. De V60 Cross Country is uitgerust met het Sensus Connect entertainmentsysteem met ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto.

Functies en prijzen

Volvo V60 Cross Country wordt aangeboden in 5 versies en met prijzen variërend van € 58.350 tot € 69.000.

Volvo V60 Cross Country 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaam

anatomieuniverseel
voertuigklasse:Klasse D
lengte / breedte / hoogte, mm4784 / 1850 / 1499
wielbasis, mm2874
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm210
laadruimtevolume, l529 / 1441
Leeg gewicht kg1705
Inhoud brandstoftank, l60

motor en versnellingen

type motorbenzine
volume, ik2.0
prestaties, HP250
Koppel, Nm350
Type versnellingsbakmachine
aantal versnellingen8ste
drijfveerVolledig
Acceleratie 0-100 km/u, s6.8
Topsnelheid, km/u210
brandstofverbruik, l 
– Stad
– de afstand
– gemengd7.8
brandstoftypeAI-95

Technische specificaties

De carrosserie van de nieuwe Volvo V60 Cross Country uit 2022 is gebaseerd op het modulaire SPA-platform met een dwarsgeplaatste motor, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van aluminium en hoogwaardig staal.

De SUV is 4.784 mm lang, 1.850 mm breed en 1.499 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.874 mm. De kofferbak heeft een inhoud van 529 liter, met de achterbank neergeklapt is de inhoud maar liefst 1.441 liter.

De auto heeft een onafhankelijke ophanging met dubbele draagarmen voor en een onafhankelijke meerarmige ophanging achter. Voor de B60 Cross Country worden speciale instellingen gebruikt voor de dempers, veren en stabilisatorstangen. Luchtveren en adaptieve dempers zijn tegen meerprijs leverbaar. De remmen zijn rondom schijfremmen en aan de voorzijde geventileerd.

✓ U kunt ook controleren:

In Rusland kan de Volvo V60 Cross Country alleen worden besteld met de 2,0-liter viercilinder-turbobenzinemotor (T5) gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Deze unit levert 250 pk bij 5.500 tpm en 350 Nm, die beschikbaar is tussen 1.800 en 4.800 tpm.

De nieuwe stationwagen heeft standaard vierwielaandrijving met een lamellenkoppeling, die tot 50% van het koppel op de achteras overbrengt. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u duurt 6,8 seconden en de topsnelheid bedraagt ​​210 km/u.

Tegelijkertijd wordt dit model in Europa aangeboden in de dieselversies D3 (150 pk) en D4 (190 pk), evenals in de topversie T6 (310 pk). Daarnaast zijn hier de T6 Twin Engine en T8 Twin Engine hybride versies verkrijgbaar, met een gecombineerd vermogen van 340 en 390 pk.

Volvo V60 Cross Country 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Andere technische kenmerken van de nieuwe Volvo V60 Cross Country 2022 zijn de offroad-modus “Off-Road”, die, wanneer geactiveerd, meer koppel naar de achteras overbrengt en de hellingsassistent activeert.

Een uitgebreide reeks elektronische assistenten, waaronder reductie van wegrijden en reductie van tegemoetkomende rijstroken, zorgt voor veiligheid. De eerste voorkomt dat het voertuig van de weg afwijkt, de tweede voorkomt dat het voertuig tegenliggers inrijdt. Een automatische Cross Traffic Alert voor het detecteren van zijdelingse obstakels is ook als optie verkrijgbaar.

Tegen een meerprijs zijn de Zweden bereid om de auto uit te rusten met het semi-autonome Pilot Assist-systeem. Het stelt de auto in staat om zelfstandig te accelereren, te remmen en van rijstrook te wisselen op wegen met zichtbare rijstrookmarkeringen bij snelheden tot 130 km/u.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com