Volvo Polestar 3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het automerk Polestar van Volvo heeft onlangs aangekondigd dat het volgende model een volledig elektrische, krachtige SUV zal zijn. Volgens het laatste nieuws zal dit model de naam Volvo Polestar 3 2021 dragen en zal het sterk worden geïnspireerd door het onlangs geïntroduceerde conceptconcept.

De functionarissen zeiden ook dat dezelfde ontwerptaal die u kunt en mag verwachten voor alle toekomstige auto’s, zal beginnen met de Polestar 3. Het nieuwe model zal volledig elektrisch zijn en mogelijk dezelfde mechanica gebruiken als de Polestar 2 Fastback.

Volvo Polestar 3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Polestar 3 2021 heeft het nieuwe “SmartZone” -systeem

Zoals eerder vermeld, gebruikt de Polestar 3 2021 dezelfde ontwerptaal als het Precept-concept. Bovendien zal het volgende Polestar-model er bijna precies hetzelfde uitzien als de Polestar 2. Omdat dit model een SUV is, verschillen de vorm en afmetingen. Kopers kunnen verwachten dat deze SUV-versie er sportiever uitziet dan welke auto van deze fabrikant dan ook.

Het voorpaneel van de Polestar 3 ziet er aantrekkelijk uit. We hebben enkele weergaven en kunnen dezelfde “Thor’s Hammer” LED-koplampen zien die aanwezig zijn op de Polestar 2. Dit model heeft ook het nieuwe “SmartZone” -systeem, dat is uitgerust met twee radarsensoren en een camera met hoge resolutie. Het ontwerp van alle Polestar-auto’s ziet er fantastisch uit en we kunnen niet wachten om de definitieve versie van deze volledig elektrische SUV te zien.

Volvo Polestar 3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Luxe hut

We weten niet veel over het ontwerp binnenin. Er is momenteel weinig informatie beschikbaar en al het andere is geheim gehouden. Net als de buitenkant verwachten we veel aanwijzingen van de Polestar 2. Als je het je herinnert, heeft dit model een zeer luxe cabine. Het wordt geleverd met een 15-inch portretgericht middendisplay en een 12,5-inch bestuurdersdisplay.

✓ U kunt ook controleren:

Het nieuwe infotainmentsysteem is ontwikkeld in samenwerking met Google. We verwachten ook geavanceerde navigatie, een audiosysteem met 10 luidsprekers / 220 watt en de integratie van Apple CarPlay / Android autosmartphones. Deze Fastback biedt ook uitstekend comfort voor alle passagiers, maar we weten niets over de stoelopstelling van de SUV-versie. Dat is helaas alles wat we tot nu toe weten.

Driving range, prestaties

De komende SUV Polestar 3 2021 wordt volledig elektrisch. Van veel geruchten zou de Polestar 3 dezelfde mechanische opstelling moeten gebruiken als de Polestar 2. We kunnen echter veel betere prestaties verwachten. Dit betekent dat er twee elektromotoren worden gebruikt en dat er maar liefst 310 mijl volledig elektrisch bereik beschikbaar is.

Vergeleken met de  Tesla Model X  , die 325 mijl kan afleggen op een enkele lading, is het bereik van de Polestar 3 acceptabel. Polestar heeft helaas geen details vrijgegeven over paardenkracht, batterijen, etc. We weten met zekerheid dat dit model standaard is voorzien van vierwielaandrijving.

Volvo Polestar 3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Polestar 3 2021 prijs en releasedatum

Het bedrijf heeft de prijs van de nieuwste Volvo Polestar 3 2021 nog niet bekendgemaakt. Zoals eerder vermeld, zal het aankomende model gebaseerd zijn op de Polestar 2 en worden geclassificeerd als een coupé-SUV. We kunnen dus verwachten dat de prijs hoger zal zijn dan de volledig elektrische 5-deurs Fastestback Polestar 2, die begint bij 61.200 euro.

We weten echter dat dit volledig elektrische, krachtige model later in 2021 zal worden gelanceerd en ook op Amerikaanse bodem zal komen.