Volvo C40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het is de goedkoopste elektrische SUV in zijn soort die zoveel prestaties, features of exclusiviteit kan bieden. Het is de eerste Volvo die puur elektrisch geboren werd en dat wordt nu al gewaardeerd dat het Zweedse merk de accu’s gebruikte en op welke manier.

Volvo’s tweede 100 procent elektrische levering in de afgelopen maanden. Als de eerste precies de XC40 was, zijn donor, is het nu de beurt aan een opvallende en zeer elegante coupé-carrosserie die de C-aanduiding in het merk opneemt. Hetzelfde vlechtwerk – CMA-architectuur, de “kleintjes” van het merk – dezelfde componenten als de Twin Recharge Pure Electric-versie, maar maanden uit elkaar waardoor de Volvo C40 2022  bijna tot in de perfectie kon worden afgesteld.

Volvo C40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ik had kritiek op sommige aspecten van deze XC40 Pure Electric Recharge, die we voor het eerst hebben getest, ondanks het feit dat het masker verplicht was, met een buitensporige kracht die helemaal niet paste bij de filosofie en setup van de auto, en ook met een energieverbruik ruim boven dat wat wordt verwacht. Deze maanden lijken voor Volvo genoeg te zijn geweest om de parameters voor een volledig elektrische auto te herzien en bij te stellen. Nu laat de C40 2022 zien dat Volvo elektrificatie serieus neemt. Het is online te boeken – alleen beschikbaar via dit kanaal – al zullen de eerste leveringen pas in het eerste kwartaal van volgend jaar plaatsvinden.

VOLVO C40 2022 RECHARGE PURE ELEKTRISCH: GOED DESIGN, MINIMAAL FUNCTIEVERLIES

Hij is 69 mm dieper dan de XC40, maar het verschil zit hem niet in het chassis, maar in de nieuwe schuin aflopende daklijn, een optisch element dat samen met de achterspoilers, een kleine spoiler en enkele lichtclusters met een landingsbaaneffect – verlengen naar het dak geven de Volvo C40 2022 een zeer hoge visuele impact en blijken een slanke, dynamische en zeer elegante auto te zijn – de kleine achterruit beperkt enig zicht.

Volvo C40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Alle C40’s zijn standaard uitgerust met een panoramadak en hebben bijna dezelfde capaciteit als een gelijkwaardige XC40. Logischerwijs kost de toegang tot de achterbank iets meer door de schuine dakvorm en hoewel de vrije hoogte van deze stoelen aanzienlijk wordt verminderd, is de bewoonbaarheid in het interieur nog steeds optimaal; het verandert niets aan de breedte of de beenruimte.

Het behoudt de 31 liter “kofferbak” vooraan – ideaal voor ladingkabels – terwijl de kofferbak nauwelijks volume verliest: 413 liter, absoluut weinig, maar relatief beter dan veel van zijn concurrenten. Binnen, Volvo-omgeving, wedden op een valse eenvoud in bediening – we moeten blijven zoeken naar veel functies in de menu’s van het infotainmentsysteem – kwaliteiten met de gebruikelijke standaard en onmiskenbare premiumomgeving, zelfs als Volvo stopt met het kopen van natuurlijk leer van dit model In voorstander van synthetische stoffen.

✓ U kunt ook controleren:

De kers op de taart is natuurlijk de integratie van het Google-ecosysteem in de navigatie, de mogelijkheid om het betreffende account in het multimediasysteem te configureren en om profielen, routes, enz. te registreren. De navigatie bevat ook een applicatie om de autonomie naar de bestemming, oplaadpunten en hun werkgelegenheid in realtime te schatten. Kortom, het is alsof u de beste toepassingen van de smartphone in het systeem van de auto samenvoegt, aangezien het zonder twijfel een onverslaanbaar assistentie- en navigatiesysteem is. Trouwens, de berekening van de autonomie op de bestemming, zelfs het programmeren van routes van meer dan honderd kilometer, was   absoluut nauwkeurig  , wat vooral handig is bij het programmeren van elk type verplaatsing.

Volvo C40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

VOLVO C40 2022 RECHARGE PURE ELEKTRISCH: MEER “ELEKTRISCH” DAN DE EQUIVALENTE XC40

Volvo werkt de multimedia en software van zijn auto’s op afstand bij via de cloud, dus ik kan me voorstellen dat veel van de verbeteringen en verbeteringen die we op de C40 hebben gezien, uiteindelijk zullen aankomen op de XC40 SUV, als ze dat nog niet hebben gedaan. Een van de belangrijkste verschillen die ik duidelijk wilde maken, is een meer geleidelijk acceleratiebeheer, zodat het voorste deel niet meer knikt als je plotseling accelereert met een licht gedraaid stuur – bij de XC40 reageerde het voorste deel heel abrupt op de mechanische stang.

Ik durf te wedden dat ook de parameters voor bestuurdersassistentie zijn herzien, die veel minder opdringerig maar net zo effectief zijn – praktisch 50% van de route was geregend of met een natte vloer – of dat ook de vering – of dat lijkt tenminste zo te zijn mij – iets minder flexibel dan de equivalente XC40, hoewel wendbaarheid nog steeds een van de belangrijkste waarden van deze auto is.

Zoals ik al zei, hoewel het technisch identiek is aan de overeenkomstige XC40, denk ik dat een puur elektrische auto een betere integratie en algehele afstemming van de auto betekent. Noem in verband met reeds genoemde aspecten ook een beter rempedaalgevoel. Ik vind ook dat het beheer van energieterugwinning en de werking in de modus met één pedaal beter worden bereikt – we missen een snellere manier om toegang te krijgen tot deze functie – vooral in de overgangen waar heel weinig pedaalslag wordt gebruikt. – Stadsverkeer – of de voet wordt plotseling van het gaspedaal gehaald – de beperking is nog steeds erg intens, maar geleidelijker, wat geen invloed heeft op het comfort van de passagiers.

Detail voor detail, de C40 2022 is al zeer hoog in termen van zowel dynamiek als prestaties, rijplezier of haptiek. Stil en isolerend, soepel lopen, hoge zijdelingse steun, zeer goed gecontroleerde lichaamstrillingen, sturen met een zeer natuurlijke terugkeer. Een geweldige wielrenner. 

Volvo C40 2022: specificaties, prijs, releasedatum

ZIJN CONSUMPTIE

Een ander aspect dat naar mijn mening leek te verbeteren ten opzichte van de equivalente XC40, is dat het verbruik tijdens contact een beetje hoog was; In dit geval beweeg ik me zelfs als de buitentemperatuur minder gunstig is – zonder de genetische snelheid van de verschillende routes te overschrijden, maar niet erg voorzichtig te bereiken – en ik ben op waarden tussen 20,5 en 22,5 kWh per 100 km gebleven – meldt 22 kWh / 100 km – in ieder geval aankomen – geprogrammeerde ritten in de Navigator van meer dan honderd kilometer – met de autonomie die is opgegeven bij het begin van de reis. Met dit soort records denk ik dat het haalbaar is om een ​​gemiddeld bereik van 360 per batterijlading te bereiken van de 444 km die uiteindelijk door het merk zijn bevestigd – 24 km meer dan oorspronkelijk vermeld op basis van de laatste updates.

De twee motoren blijven een enorm en onmiddellijk vermogen bieden, waardoor de C40 een zeer snelle auto is dankzij zijn 408 wereldwijde pk’s, waardoor er een nieuw balanspunt in het bereik ontstaat met minder vermogen en iets meer autonomie. Een andere nieuwe variant wordt door het merk voorlopig niet bevestigd, zoals wel het geval was bij de XC40, die al een uitvoering biedt met een motor, 231 pk en iets kleinere accu’s voor een actieradius van zo’n 400 km   .

Zoals gebruikelijk voor het merk, maakt de uitrusting indruk op het gebied van comfortelementen en vooral in de actieve en passieve veiligheid, waarbij als optie minimale insteldetails overblijven. De batterij heeft een garantie van 8 jaar bij 160.000 km. Zoals ik al zei, kun je de C40 Recharge Eléctrico Puro online kopen, al moet je de aankoop bij de aangegeven dealer formaliseren. Er is maar één versie met prijzen tussen 54.167 euro voor contante betalingen, 56.100 euro voor aankoop samen met een onderhoudspakket en omniumverzekering voor drie jaar of 53.000 euro voor financiering. Premium prijzen, maar het meest concurrerend onder hun concurrenten.