Volkswagen Touareg R 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Volkswagen Touareg R Design 2021 is een van de populairste SUV’s op de markt. Het ziet er agressiever uit dan het basis Touareg-model en wordt aangedreven door een betrouwbaardere plug-in hybride aandrijflijn.

Bovendien gebruikt de nieuwste R-versie dezelfde MLB-platformarchitectuur als modellen zoals de Audi Q8, Bentley Bentayga en Lamborghini Urus. Ook de cabine van deze SUV oogt modern en er zijn veel nieuwe voorzieningen.

Volkswagen Touareg R 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen Touareg R 2021 ontwerp

De R-Badged-varianten van het Volkswagen Touareg 2021- model zien er geweldig uit. Op de laatste foto’s zien we een agressievere styling dan op de vorige. In principe is elke centimeter van deze SUV precies vervaardigd en hierdoor is de aerodynamica veel beter dan de standaard. Zoals eerder vermeld, is deze sportieve luxe SUV gebaseerd op dezelfde MLB-voertuigarchitectuur als de huidige Audi Q8, Bentley Bentayga en Lamborghini Urus.

De wijzigingen in de styling van het VW met R-embleem zijn meestal van alle kanten zichtbaar. Kortom, we houden het beste van de voorkant van deze SUV. De fabrikant gebruikte een zwarte grille en we zien kleine chroom-R-insignes, carrosseriekleurige bumpers, een lager deurpaneel en donkere LED-achterlichten. In tegenstelling tot het nieuwste Golf R-model heeft de aankomende Touareg R twee vierkante uitlaatuiteinden in plaats van de quad-round finisher. Dit model maakt gebruik van 20 inch wielen en optioneel een eleganter 22 inch model.

Volkswagen Touareg R 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

In het interieur zit een nieuw 15 inch infotainment touchscreen

Binnenin biedt de onlangs getoonde Volkswagen Touareg R 2021 een moderne en stijlvolle cabine. Er zullen veel hoogwaardige materialen en technologieën zijn. Het meest exclusieve pakket speciaal gemaakt voor de Touareg R is het zwarte Puglia-leer.

✓ U kunt ook controleren:

We houden van het uiterlijk van het nieuwe Weense leer met kristalgrijze stiksels en hoogglans middenconsole in zwart en zilver. We zien ook het nieuwe multifunctionele stuur voor de 12-inch Innovision digitale cockpit, een 15-inch infotainment-touchscreen en een klimaatregeling met vier zones. Zoals bij de meeste SUV’s, zal er een lange lijst met optionele functies zijn. Tegen een meerprijs kunnen kopers een Travel Assist, een bijna handsfree adaptieve cruise met snelheden tot 250 km / h en Trailer Assist krijgen.

Onder de motorkap

De nieuwste Volkswagen Touareg R 2021 is een krachtige SUV. Dankzij de turbo 3.0-liter V6-motor en elektromotor levert dit model een verbluffend vermogen van in totaal 456 pk. Dit model heeft ook een enorme batterij van 14,1 kWh, die zich onder de bagageruimte bevindt. Bovendien gebruikt het Touareg R-model een automatische transmissie met acht versnellingen die het gegrom van de aandrijflijn overbrengt naar het vierwielaandrijvingssysteem.

De Bentley Bentayga Hybrid gebruikt een vergelijkbare aandrijflijn, maar levert minder paarden. Het wordt echter geleverd met een aanzienlijke 17,3 kWh-batterij die 16 mijl aan elektromotor biedt. Touareg R blijft zeker achter bij het absolute EV-bereik van zijn Britse familielid. Over het algemeen zou de Touareg hybride setup een gemakkelijkere acceleratie moeten bieden dan de Bentley. Volgens de laatste testresultaten rijdt de nieuwe SUV in 5,2 seconden van 0 naar 60 mijl per uur.

Volkswagen Touareg R 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volkswagen Touareg R 2021 releasedatum en prijs

Een van de meest verbazingwekkende SUV’s in de VW-lijn is het absoluut nieuwe Touareg R 2021- model. Dankzij het nieuwe Touareg plug-in systeem wordt het aankomende model competitiever. De fabrikant voegde ook een agressievere en sportievere styling toe.

Volgens talrijke rapporten zal de krachtige plug-in hybride versie in eerste instantie beschikbaar zijn voor Amerikaanse consumenten. Anderzijds zal het Touareg R-model deze zomer ook in Europa verkrijgbaar zijn. We wachten nog op meer informatie over de prijs.