Volkswagen Touareg 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De frisse nieuwe Volkswagen Touareg 2022 zou later in het jaar op de markt kunnen komen. Volgens rapporten zal de nieuwste versie veel upgrades en verbeteringen hebben ten opzichte van zijn voorganger. Over het algemeen is het meest opwindende nieuws dat VW een high-performance Touareg R-model zal introduceren met een nieuw PHEV-systeem dat ongeveer 455 pk en 515 lb-ft koppel ontwikkelt.

Daarnaast zal de Duitse fabrikant ook een moderner interieur presenteren met de nieuwste technologie. Net als het vorige model behoudt het nieuwe echter dezelfde stoelopstelling. Het nieuwe vlaggenschip biedt comfortabel plaats aan vijf passagiers op twee rijen.

Volkswagen Touareg 2022 facelift

De aanstaande Volkswagen Touareg 2022 is een aantrekkelijke mid-range SUV die wat verfrissingen krijgt. Net als zijn voorganger is het nieuwste model gebaseerd op de populaire MLFB-architectuur die een hybride aandrijflijn ondersteunt. Voor 2022 heeft de fabrikant de voorschort grotendeels herzien en een aantrekkelijker rooster toegevoegd, vergelijkbaar met het Arteon-model.

Interessant is dat beide vlaggenschipmodellen dezelfde LED-koplampen delen die de grille flankeren. Sommige onderdelen van deze SUV blijven echter ongewijzigd, zoals het zijprofiel met dezelfde aantrekkelijke lijnen en stijlvolle 19-inch lichtmetalen velgen. Aan de achterkant heeft de aankomende SUV betere graphics in carrosseriekleur op de achterlichten en bumper.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur upgrades

Het interieur van de Volkswagen Touareg 2022 oogt modern en is gewoonweg schitterend. Bovendien is hij ruim en biedt hij plaats aan vijf passagiers op twee rijen. Volgens de Duitse autofabrikant zal de volgende generatie Touareg meer hightech-functies bieden. In eerste instantie is het nieuwe 12-inch digitale dashboard beschikbaar en wordt de Touareg standaard geleverd met een breed 15-inch touchscreen.

De standaard is ook smartphone-mirroring voor Apple- en Android-apparaten, Bluetooth-connectiviteit en een stereo met acht luidsprekers. In ruil daarvoor biedt de nieuwe Touareg aanzienlijk meer veiligheidsvoorzieningen. Het omvat nu adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning, automatisch noodremmen en waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, evenals automatische koplampen en parkeersensoren voor en achter.

Aandrijfopties Volkswagen Touareg 2022

Net als voorheen zal de Volkswagen Touareg leverbaar zijn met slechts enkele motoren. De krachtigste is een 4,0-liter V8-dieselmotor met 415 pk. We hoorden ook dat de fabrikant een paar V6-diesels kon introduceren met 228 pk of 282 pk.

Er is ook een plug-in hybride versie beschikbaar, die een 3,6-liter V6-benzinemotor combineert met een elektromotor en een uitstekende batterijcapaciteit. Naar verluidt zou het PHEV-versiemodel ongeveer 300 pk en 280 pond-voet koppel moeten leveren.

Volkswagen Touareg R.

De high-performance Volkswagen Touareg R 2022 is een koploper in het assortiment. Dit model krijgt een behoorlijk pittige plug-in hybride motorconfiguratie. Deze versie wordt aangedreven door een krachtige 3,0-liter V6-benzinemotor in combinatie met een 14,3 kWh-batterij.

Volgens officiële informatie heeft het R-model een vermogen van 462 pk en stuurt het vermogen via een DSG-automaat naar alle vier de wielen. Volkswagen beweert ook dat het alleen op elektriciteit 28 mijl kan reizen, wat uitstekend is.

Releasedatum, prijs

De releasedatum van de frisse nieuwe Volkswagen Touareg 2022 begint later in 2021. VW bevestigt dat hij in Europa zal aankomen en ook de kusten van de Verenigde Staten zou kunnen bereiken.

Het nieuwe model zal beginnen bij ongeveer 35.000 euro voor het basismodel, terwijl de high-performance Touareg R zou kunnen beginnen bij minder dan 70.000 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos