Volkswagen Tiguan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aankomende Volkswagen Tiguan 2022 zal op de markt komen met een nieuwe styling en een opgefrist interieurdesign. De compacte crossover zal enkele aanpassingen ondergaan aan het voorschort en de cabine krijgt een volledig digitale cockpit. Bovendien is VW van plan om een ​​versie met lange wielbasis aan te bieden die volgend najaar in de verkoop zal gaan. De prijs zal iets stijgen, wat goed nieuws is.

De huidige Tiguan had tot nu toe de meeste verkopen en de Duitse fabrikant gelooft dat de nieuwste verfrissingen zijn verkoop zullen verbeteren. Deze crossover blijft indruk maken in zoveel categorieën en we geloven dat de 2022 Tiguan de beste tot nu toe zal zijn. Hier vindt u alles wat u moet weten over dit model en de laatste wijzigingen.

Volkswagen Tiguan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Tiguan 2022 wijzigingen

De gloednieuwe Volkswagen Tiguan 2022 zal buiten talrijke versnaperingen krijgen. De uitrustingsvariant die ons het meest inspireert, is het SEL R-Line-model. Deze versie krijgt een nog aantrekkelijker uiterlijk, nieuwe 20-inch wielen en nog veel meer. De SE R-Line wordt geleverd met 19-inch velgen en nieuwe R-Line-specifieke bumpers. De bumpers hebben nieuwe zwarte accenten. Alle uitrustingsvarianten krijgen een nieuw ontworpen voorschort.

Dankzij dit wordt de Tiguan nu geleverd met een slankere grille, standaard LED-koplampen en grotere lagere spoilers. Vergeleken met de Tiguan 2020 ziet het model uit 2022 er aantrekkelijker uit en is de voorkant hoekig. De afmetingen blijven ongewijzigd en het achterste gedeelte draagt ​​een nieuw Tiguan-embleem onder het Volkswagen-logo.

Volkswagen Tiguan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur updates

De grootste verandering in de cabine is een nieuwe volledig digitale cockpit. De Volkswagen Tiguan 2022 biedt nu een cockpit die erg lijkt op de cockpit van de Golf GTI. Een digitaal stuur wordt geleverd met extra aanraakgevoelige knoppen en oogt sportief. De verwarmde / geventileerde stoelen zijn nu standaard en u kunt hun temperatuur handmatig regelen. Hetzelfde geldt voor de airconditioning, die wordt bediend via touch sliders.

✓ U kunt ook controleren:

De Tiguan biedt een nieuw MIB3-infotainmentsysteem en een standaard 8-inch touchscreen. In de hogere uitrustingslijnen is echter een 10,3-inch display standaard. Volkswagen biedt een 15-kleuren sfeerverlichtingssysteem dat er zeer indrukwekkend uitziet. Daarnaast is dit systeem standaard op alle gevelbekleding. Het Fender-audiosysteem wordt aangeboden en het nieuwe Travel Assist-systeem is optioneel. Dit systeem neemt het voertuig over bij snelheden tot 130 mph. Het maakt gebruik van adaptieve cruisecontrol en Lane Departure Warning.

Volkswagen Tiguan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
Volkswagen Tiguan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Geen veranderingen onder de motorkap

Net als de huidige Tiguan-crossover zal het nieuwe model dezelfde 2,0-liter viercilinder turbomotor gebruiken. De Volkswagen Tiguan 2022 ontwikkelt 184 pk en 220 lb-ft koppel. Standaard wordt een achttraps automaat aangeboden en sprint de Tiguan in 8,3 seconden van 0 naar 100 km/u.

Rivalen als Toyota RAV4, Honda CR-V en Mazda CX-5 zijn iets sneller. Volkswagen biedt standaard een start-stopsysteem en Tiguan levert volgens de laatste tests 22 mpg op de snelweg.

Volkswagen Tiguan 2022 prijs en releasedatum

Zoals ik al zei, zal de nieuwe Volkswagen Tiguan 2022 een variant bieden met een lange wielbasis. Volgens de Duitse autofabrikant zal de compacte crossover in het najaar van 2021 in de verkoop gaan. De prijs begint bij 25.000 euro, wat iets hoger is dan vandaag. De uitrustingsvariant SEL-R kost bijna 35.000 euro.