Volkswagen Talagon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dit jaar heeft de Duitse cross-over Volkswagen van de Teramont-serie de status van grootste merkauto verloren, die automatisch het nieuwe model volgt Volkswagen Talagon 2022 De nieuwigheid richt zich op de eigenaardigheden van de Celestial Empire-markt en is geen nieuwe restyling van zijn voorganger, hoewel deze op zijn theoretische en technologische basis is gemaakt.

ibbjgkrb- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

In de eerste generatie wordt het nieuwe model Talagon 2022 door de fabrikant gepositioneerd als een gezinsauto met zitplaatsen op drie rijen of als een ruim voertuig voor kleine en middelgrote bedrijven. Met enkele beperkingen van de lay-out met voorwielaandrijving, is de crossover geschikt voor vele soorten buitenactiviteiten.

Buiten

Het uiterlijk van de nieuwigheid van de modellijn heeft lay-out- en ontwerpoplossingen die typerend zijn voor merkanalogen van de Terramont- en Tuareg-series.

wxqgcyus- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Een onderscheidend kenmerk van de cross-over is het minimale aantal details van externe agressie en een zekere overdaad aan decoratieve verchroming. De meest informatieve en expressieve foto’s van “Talagon” in het vooraanzicht.

Het functionele en praktische design van de voorkant wordt zichtbaar met dynamische langsreliëfs op de motorkap, een duidelijk contrast van de lichtzilveren rand en lamellen met zwart fijnmazig radiatorrooster. Compacte xenon-vooroptische blokken gaan met succes op in de omgeving.

  • Onder het geribbelde profiel van de bumper bevindt zich een platform voor het plaatsen van een kentekenplaat en een paar ventilatieroosters voor het remcircuit van de vooras, aangevuld met C-vormige looplichten.
  • Het voorste gedeelte wordt afgerond door een trapeziumvormige opstelling van de onderste luchtinlaat, die verantwoordelijk is voor de ventilatie van het motorcompartiment.
cuqczroz- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Van opzij gezien vertoont de langgerekte nieuwe carrosserie van de cross-over een aerodynamische contour met een verkort motorcompartiment, aangevuld met dakrails en een spoilervizier, een schuin dak en een verticaal vlak van de achterkant.

De zilveren contouren van de driedelige beglazing zijn harmonieus gecombineerd met de zwarte mat van de kolommen. In het gezichtsveld – compacte spiegels, elegante deurgrepen ingebed in de carrosserie en gegolfde langsprofielen van de zijwanden.

In overeenstemming met de lay-outnormen voor crossovers, is de Talagon uitgerust met elastische beschermende en decoratieve bekleding aan de onderkant van de carrosserie en originele 18-inch offroad-wielen.

nxitihjo- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

In de futuristisch ogende achterconfiguratie, de spoiler die de achterruit verduistert, de brede led-jumper die de compacte remlichten visueel verbindt, de decoratieve verchroming van de naamplaten en het logo van de fabrikant, en de harmonieuze verscheidenheid aan reliëfs op de achterklep ziet er geweldig uit.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Tussen het geribbelde profiel van de bumper en de beschermende rand van de bodykit bevindt zich een smal mistlampscherm dat zich over de hele breedte van de carrosserie uitstrekt. De sportieve entourage achter wordt gecompleteerd door een paar horizontale uitlaatpijpen.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het interieur van het cabinevolume voor zeven zitplaatsen komt overeen met het niveau van veel premium tegenhangers. Het lederen interieur is harmonieus gecombineerd met de elektronische uitrusting van het voorpaneel en de ergonomie van comfortabele en mooi gevormde stoelen.

kjgpzphd- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen
  • De chauffeurswerkplek is uitgerust met een multifunctioneel sportstuur met twee knoppenblokken voor het activeren van comfortverhogende opties en een informatieve digitale ordermonitor.
  • Een 8-inch basisdisplay of een 10-inch display in de middenconsole bovenaan is verantwoordelijk voor de media- en informatieservice en voor het activeren van veel opties aan boord.
  • In het ontwerp van het dashboard zit een blok ventilatiedeflectors.
  • Het technologiesegment met een versnellingspookknop, een organizerset en een armsteun met geïntegreerd koelcompartiment is standaard op de middentunnel.

De voordelen van instrumentatie en infotainment boordelektronica voor auto’s omvatten exclusieve ontwikkelingen van toonaangevende merkspecialisten.

De voorstoelen bieden volledige zijdelingse ondersteuning, een uitgebreide lijst met werkaanpassingen, efficiënte ventilatie en stoelverwarmingssystemen.

De minder geavanceerde stoelen op de tweede rij zijn uitgerust met de mogelijkheid om de rugleuning achterover te klappen, de achterbank biedt plaats aan twee volwassen bestuurders. De functie van het achterover leunen van de bank kan het laadvolume van de bagageruimte vergroten van 590 tot 2800 liter.

Technische eigenschappen

Het ontwerp van het chassis is identiek aan het Teramont-model met een hart op hart afstand van 2980 mm en een bodemvrijheid van meer dan 200 mm. Ondanks de toename van de buitenafmetingen van de carrosserie tot 5152 x 2002 en 1795 mm, is de Volkswagen Talagon 2022 visueel compacter.

De lay-out en prestatiekenmerken van het MQB modulaire systeem, dat structureel is aangepast aan de uitrustingskenmerken van voorwiel- en offroad-vierwielaandrijving, bleven ongewijzigd.

jhobwnjg- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Op de binnenlandse markt van het Celestial Empire is de nieuwe crossover uitgerust met een tweeliter benzinemotor “vier”, die zichzelf heeft bewezen op hetzelfde Teramont-type. Modellen met een vermogen van 186 pk en 220 pk worden geïnstalleerd in voor- en vierwielaangedreven versies van de nieuwe modelreeks.

De implementatie van tractie- en snelheidsparameters is toegewezen aan de 8-bands automatische transmissie. De testrit toonde de tijd om de eerste honderd vierkante meter van 9,6-9,4 seconden te zetten, de topsnelheid ligt op tot 190 km/u en het brandstofverbruik is iets meer dan 10 liter.

opties en prijzen

De verkoopprijs van de basisversie van het Talagon 2022-patroon in roebel is 52.000 roebel.

concurrenten

In de crossover-categorie op volledige grootte tellen de Ford Explorer , de BMW X4 , de Honda Piloot , de Toyota Hooglander , de Land Rover Discovery Sport en de Lexus RX 300 onder de concurrenten.