Volkswagen ID.4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het evenement van het jaar voor Volkswagen was de release van de eerste volledig elektrische crossover Volkswagen ID.4 2022 in het merkenprogramma.

De voordelen van de nieuwigheid zijn een harmonieuze combinatie van betaalbare kosten, brede functionaliteit van technische en elektronische apparatuur, dynamische tractie en snelheidskenmerken van een elektrische aandrijving en indrukwekkende kilometers zonder gelegenheidsladen voor zijn klasse.

bwpurzgr- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Buiten

De restyling had weinig effect op het uiterlijk van de noviteit, behalve het gewijzigde ontwerp van de voor- en achterkant van de carrosserie. Het vooraanzicht van de nieuwe vijfdeurs carrosserie met de luchtweerstandsindex teruggebracht tot 0,28 toont:

rrhttyjw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
 • golfreliëfs van de zijwanden van de kap afgerond langs de voorrand;
 • trapeziumvormige blokken met front-, xenon- of LED-optiek verbonden door een decoratieve jumper;
 • grootformaat ventilatieroosters ter hoogte van de massieve bumper.

In het onderste deel van de voorkant vallen het grootmazige rooster van de ventilatieluchtinlaat en de zilveren beschermstrips van de kleine plastic bodykit op.

zdnxeqcc- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De elektrische Volkswagen uit 2022 ziet er op de foto in het zijaanzicht niet minder chique en knap uit. In het gezichtsveld een klassieke lay-out die typisch is voor cross-overs met een korte motorruimte, een licht hellend dak en een strikt verticale achterrand. In de structurele kenmerken van de zijwanden van de romp:

 • zilveren halfronde en tripartiete dorpels oplopend naar de achterste pijlers;
 • wigvormige achteruitkijkspiegels met een interessant ontwerp;
 • proportionele verhouding van opstap- en gegolfde lichaamreliëfs;
 • Wielkasten met beschermende kunststof inzetstukken en het “turbine”-design van aluminium composietwielen.

De aanwezigheid van een zeker all-terrain potentieel wordt aangegeven door de hoge landing van de romp, de compactheid van de overhangen en de aanwezigheid van off-road aanbouwdelen. Het nieuwe model in de merkserie is echter niet aangepast voor gebruik onder extreme offroad-omstandigheden.

✓ U kunt ook controleren:

In de doorzichtprojectie werkt het Volkswagen ID.4 2022 stijlvol en presentabel in elk opzicht. Aandachtsgebied:

 • het spoilerpaneel van de kleine achterruit, aangevuld met zijstijlen;
 • interessante graphics van de lampenkappen van de volledige stopoptiek verbonden door een LED-jumper;
 • geribbeld profiel van een brede bumper, monobloc metaal-plastic bodykit.

De entourage omvat ook een decoratieve verchroming van het merklogo, evenals een set mistlampen die in de carrosserie zijn verwerkt.

Innerlijk

Het aanbod aan interieurmaterialen bestaat uit stof, leer en lederen bekleding. Er zijn ook hoogwaardige kunststoffen en decoratieve accenten van lichtmetaalcomposiet.

kbgfhaux- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
 • Zelfs in het basismodel van de elektrische crossover wordt het aantal mechanische activatoren voor functionele en comfortverhogende apparatuur tot een minimum beperkt.
 • Het beheer en de configuratie van de reguliere opties gebeurt met behulp van de bedieningssensoren van het multifunctionele stuur en het touchpad van het 10-inch mediadisplay, dat zich in plaats van de middenconsole bevindt.
 • De perfectie van de elektronica aan boord kan worden benijd door vergelijkbare modellen van een hoger prijsniveau. In aanwezigheid van exclusieve parameters van multimedia-apparatuur, klimaatbeheersing en navigatiesystemen, uitgerust met speciale functies van elektronische assistenten en beveiligingssystemen.
iyrjjqrc- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De compacte tunnel is voorzien van dubbele bekerhouders, een met een gordijn gesloten kleine bagagebak en een uitgebreide lijst met opbergers.

ngiqpgdb- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De voorstoelen van de elektrische cross-over bieden eersteklas instap- en wegservice, inclusief een verscheidenheid aan ventilatie- en verwarmingsinstellingen en, in de topversies, verschillende vibratiemassagemodi.

De achterbank compenseert de beperkte lijst met voorzieningen op de weg met de aanwezigheid van een armsteun en een grote hoeveelheid persoonlijke ruimte voor elk van de drie volwassen bestuurders. De ruimtelijkheid van de cabine wordt gecombineerd met het nuttige laadvolume van de 545 liter bagageruimte.

De testrit bevestigde de ergonomie van de perfect geprofileerde stoelen, de effectiviteit van de interne geluidsisolatie, de samenhang en de uitstekende interactie van de units.

Technische eigenschappen

Aangepast aan het ontwerp en de plattegrondkenmerken van het MEB modulaire universele platform, is de carrosserie van de vijfdeurs van de eerste generatie geformatteerd in de verhoudingen 4558 x 1852 en 1636 mm. De lengte van de middenbasis van het chassis is 2766 mm, de vrije hoogte is 210 mm.

lspnjehs- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

de nieuwe Volkswagen ID.4 2022 presenteert de onberispelijke deugden van een comfortabele ophanging met adaptieve dempers, de efficiëntie van schijfremmen voor en trommelremmen achter, stabilisatorstangen en beveiligingssystemen.

 • De aandrijfuitrusting van het basismodel bestaat uit een op de achteras gemonteerde elektromotor van 204 pk met een maximale stuwkracht van 310 Nm, gevoed door een lithium-ionbatterij met een energiecapaciteit van 55 of 82 kWh.
 • De crossover doet de eerste honderd in 8,5 seconden, de topsnelheid ligt op 160 km/u. De lengte van de route is 345 of 520 km, de oplaadtijd van de modulaire lithium-ion batterij tot 80% capaciteit bij een stationaire terminal is 30 minuten.

Een model met vierwielaandrijving met verbeterde snelheid en andere bedrijfsparameters wordt voorbereid voor release.

cdxrbzfw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

opties en prijzen

de Volkswagen ID.4 2022 komt in negen versies op de wereldmarkt. Afhankelijk van de verfijning van de apparatuur varieert de prijs tussen de 36.000 en 45.000 euro.

concurrenten

De concurrenten zijn modellen van de Mercedes-Benz EQC-klasse, Skoda Enyaq IV en Nissan Ariya met vergelijkbare parameters.