Toyota Venza 2024: Interieur, motor en modificaties

Met het tweede generatie model dat in 2020 op de markt komt, richt Toyota zich op het SUV-publiek en de productie is verplaatst naar Japan. De importauto zal niet de verkoopcijfers van de RAV4 halen, maar wordt beschouwd als een levensvatbare middenweg tussen Toyota’s bestverkochte SUV en de Lexus NX.

Toyota Venza 2024: Interieur, motor en modificaties

De Venza, die in 2020 wordt gelanceerd als product voor modeljaar 2021, zal naar verwachting een paar maanden later zijn vierde modeljaar ingaan en in 2024 op de markt komen. Ontdek hier wat je kunt verwachten van de geëlektrificeerde Toyota Venza uit 2024. Let op: de informatie en afbeeldingen in dit artikel hebben betrekking op het huidige modeljaar en we zullen deze pagina bijwerken zodra er meer informatie wordt vrijgegeven door Toyota Motor.

Ontwerp

De Toyota Venza is al drie jaar oud, maar het doordachte ontwerp maakt hem erg aantrekkelijk. We verwachten niet dat de Toyota Venza in 2024 cosmetisch veranderd zal zijn.

De Venza heeft eenvoudige proporties en onderscheidt zich met zijn unieke styling van andere SUV’s op de markt. De twee-rijige middelgrote SUV heeft een gestroomlijnd, coupé-achtig silhouet dat een onderscheidende look biedt zonder het op een coupé geïnspireerde ontwerp te overdrijven.

Toyota Venza 2024: Interieur, motor en modificaties

We verwachten dat de Venza 2024 dezelfde aflopende daklijn en een slanke, naar achteren taps toelopende serre zal hebben, waardoor een complementair design ontstaat. De LED-koplampen met dubbele LED-achteruitrijlichten, LED-achterlichten en 19-inch meerspaaks lichtmetalen velgen blijven waarschijnlijk ook behouden in de modelupdate.


Interieur en functies

Net als het exterieur verschilt het interieur van de Toyota Venza 2024 naar verluidt niet van het huidige model. De flexibele crossover heeft het bekende slanke dashboard dat de passagiers omringt, een zwevend centraal display, een middenconsole die doet denken aan een paardenzadel en een Star Gaze panoramisch dak met instelbare helderheid.

Toyota Venza 2024: Interieur, motor en modificaties

Het interieur van de Toyota Venza 2024 biedt naar verluidt alles wat je van een premium SUV mag verwachten, waaronder een elektrisch (8-voudig) verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, verwarming en ventilatie, een elektrisch (8-voudig) verstelbare passagiersstoel met verwarming en ventilatie, een digitale achteruitkijkspiegel (met Homelink), een digitaal instrumentenpaneel (7 of 12,3 inch) en een projectiedisplay (HUD) (10 inch).

Alle configuraties van de Toyota Venza van 2024 zullen naar verwachting zijn uitgerust met het Toyota Audio multimediasysteem dat in het infotainmentscherm is geïntegreerd. De basisversie ‘LE’ krijgt een 8-inch display met spraakherkenning, Bluetooth, Android Auto draadloze connectiviteit en compatibiliteit met Apple CarPlay, Amazon Alexa en Sirius XM. Andere uitrustingsniveaus – XLE, Nightshade Edition en Limited – krijgen naar verwachting een 12,3-inch scherm, dat ook te zien is in de 2023 Highlander, bZ4X en Lexus-modellen zoals de NX en RZ.

Toyota Venza 2024: Interieur, motor en modificaties

Terwijl de LE-versie zou kunnen worden geleverd met een systeem met 6 luidsprekers en een versterker, zullen de andere varianten waarschijnlijk worden geleverd met een JBL-muzieksysteem met 9 luidsprekers en een versterker van 1200 watt. andere technische kenmerken van de Venza 2024 zijn naar verwachting een handsfree elektrische achterklep, een 360-graden camerasysteem, een draadloos Qi-laadstation en de mogelijkheid om het infotainmentsysteem draadloos te updaten.

Een elektrische achterklep met handsfree systeem behoort tot de standaarduitrusting van de Toyota Venza van 2024. Daarnaast heeft de SUV naar verluidt een laadvolume van maximaal 28,8 kubieke meter, dat bijna kan worden verdubbeld tot de nu standaard 55,1 kubieke meter door de achterstoelen neer te klappen.


Technische gegevens

De 2024 Toyota Venza is gebaseerd op de Toyota New Global Architecture K (TNGA-K) en wordt uitsluitend aangedreven door het Toyota Hybrid System II (THS II) dat is overgenomen van het vorige model. De hybride SUV wordt 186,6 inch lang, 73 inch breed en 65,9 inch hoog (met antenne), met een wielbasis van 105,9 inch.

TOC II

De THS II aandrijflijn van de Toyota Venza 2024 bestaat uit een 2,5-liter motor met directe injectie en drie elektromotoren: twee op de vooras en één op de achteras. Een elektronisch gestuurde variator brengt het koppel over op de voorwielen, terwijl de achterwielen worden aangedreven door een aparte motor. Het volledig hybride systeem kan 219 pk produceren en haalt een gecombineerd brandstofverbruik van 39 mijl per gallon.

Toyota Venza 2024: Interieur, motor en modificaties

De belangrijkste voordelen van het THS II hybride systeem van de Venza zijn te zien in stadsverkeer bij lage snelheden en in files. In stop-and-go verkeer laadt frequent remmen de batterij sneller op, waardoor de auto stroom verbruikt bij lage snelheden en de uitstoot vermindert. De Venza tilt ook elektrisch van de grond.

De Venza heeft vier rijmodi: Normal, Eco, Sport en EV. De Normal-modus is geschikt voor normaal rijden, waarbij het Toyota Hybrid System II (THS II) afwisselend gebruik maakt van de elektromotor en de verbrandingsmotor. In de Eco-modus ligt de nadruk op efficiëntie, terwijl in de Sport-modus het vermogen wordt gemaximaliseerd voor optimale rijprestaties. In de EV-modus wordt de motor uitgeschakeld en rijdt de auto 100 procent elektrisch, dat wil zeggen tot de schamele lithium-ionaccu van 0,9 kWh leeg is.

Verwachte effectieve aandrijving

De Venza Hybrid 2024 is uitgerust met Predictive Efficient Drive (PED)-technologie, die navigatiegegevens gebruikt, terugkerende routes onthoudt en het gedrag van de bestuurder evalueert om de accu beter op te laden. Het systeem maakt vervolgens gebruik van een geoptimaliseerde regeling voor het loslaten van de gasklep en past de remkracht van de motor aan om de accu efficiënt op te laden.

AspectSpecificaties voor de Toyota Venza Hybrid 2024
Lengte (inches)186,6
Breedte (inch)73,0
Hoogte (inch)65,9
Wielbasis (inch)105,9
Cilinderinhoud2,5 liter
Elektrische motorenVoor: twee
Achter: één
Accupakket0,9 kWh lithium-ion
Gecombineerd vermogen219 PK.
Gecombineerde brandstofefficiëntie39 mijl per gallon.
Bagageruimte (achterbank ingeklapt).Tot 28,8 kubieke meter
Bagageruimte (achterbank neergeklapt)Tot 55,1 kubieke meter

Specificaties voor de Toyota Venza Hybrid 2024


Hybride beveiliging

De Toyota Venza 2024 wordt standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2.5+ (TSS 2.5+). TSS 2.5+ omvat zes actieve veiligheids- en rijhulpsystemen die gebruikmaken van een hoge-resolutiecamera en radar met millimeterbereik.

TSS 2.5+ omvat botspreventiesysteem met voetgangersdetectie (PCS met PD), dynamische radarcontrole op volle snelheid (DRCC), waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook met stuurassistent (LDA met SA), rijstrookassistent (LTA), automatisch grootlicht (AHB) en verkeersbordenassistent (RSA).

Het systeem voor het vermijden van botsingen (PCS) biedt twee extra functies in TSS 2.5+: Intersection Assist en Emergency Brake Assist. De kruispuntassistent detecteert een tegemoetkomend voertuig of tegemoetkomende voetganger bij het links afslaan en een tegemoetkomende voetganger bij het rechts afslaan. De noodstuurhulp stabiliseert het voertuig tijdens een noodstuurmanoeuvre door te reageren op zowel een tegemoetkomende voetganger als een tegemoetkomende auto of fietser.

Toyota Venza 2024: Interieur, motor en modificaties

Dynamic Radar Cruise Control (DRCC) biedt een nieuwe snelheidsregeling in bochten die de snelheid vermindert bij het ingaan van een bocht en weer verhoogt tot de ingestelde snelheid bij het uitkomen van de bocht. andere veiligheidsvoorzieningen op de Toyota Venza 2024 zijn achteruitrijherkenning, dodehoekwaarschuwing, waarschuwing voor dwarsverkeer en parkeerhulp achter.


Prijs en datum van uitgifte

De Toyota Venza 2024 wordt naar verwachting in de nazomer van 2023 onthuld voor prijzen vanaf 35.000 euro. We verwachten dat de nieuwe SUV in de laatste weken van het jaar bij de dealers staat, want de productie van de SUV zou begin oktober 2023 kunnen beginnen.


Nieuweautos.com zegt

De Toyota Venza 2024 heeft misschien geen grote verbeteringen ten opzichte van het huidige model. Toch blinkt hij uit door uitstekende prestaties, comfort, veiligheid en een stijlvol design. Aan de andere kant mist hij ruimte en laadcapaciteit en is hij niet ontworpen voor het trekken van voertuigen. Maar als je waarde hecht aan stijl, kwaliteit en exclusiviteit, dan is de Toyota Venza 2024 de perfecte middelgrote hybride SUV.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen