Toyota Venza 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Toyota Venza 2021 werd gelanceerd en zal later dit jaar beschikbaar zijn als een hybride hybride met twee rijen. Uit de laatste foto’s kunnen we zien dat de fabrikant dit model heeft omgevormd tot een middelgrote crossover.

Weet je nog, dit model werd in 2015 stopgezet vanwege slechte verkopen. Vijf jaar later besloot de fabrikant echter om dit model terug te brengen en het concurrerender te maken.

Toyota Venza 2021: specificaties, prijs, releasedatum

oyota Venza 2021 ontwerp en afmetingen

Het exterieurdesign van de nieuw leven ingeblazen Toyota Venza 2021 ziet er beter uit dan ooit. In tegenstelling tot het robuuste uiterlijk van de RAV4, zou dit model een aantrekkelijker uiterlijk van hoge kwaliteit bieden. Dimensionaal meet de aankomende Vensa een wielbasis van 105,9 inch. Vergeleken met het RAV4-model is de nieuwste Venza echter slechts 5,7 inch langer.

Ford Edge, Honda Passport en Hyundai Santa Fe zijn grotere tegenstanders en we kunnen niet wachten om te zien hoe Venza hen zal bijhouden. Venza wordt qua ontwerp geleverd met een rooster dat een combinatie van zwart plastic en chroom draagt. In het midden van de grid zien we ook de blauwe badge, die een hybride identiteit laat zien. We houden van de nieuwe LED-koplampen en mistlampen van Venza die laag zitten. Het zijprofiel is elegant en heeft een nieuw 18-inch lichtmetalen wiel dat zijn sportieve uitstraling bevestigt.


Toyota Venza 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cabin onthult meer technici

In tegenstelling tot de RAV4 biedt het interieur van de Toyota Venza 2021 elegantere materialen. De Venza biedt ook meer hoogwaardige functies en beter comfort. Net als de RAV4 heeft ook de nieuwe Venza een ruime kajuit die plaats biedt aan vijf personen. De laadruimte achter de achterbank van de Venza is 36 kubieke voet, twee kubieke voet minder dan wat de RAV4 biedt. De standaarduitrustingslijst is ook langer dan de RAV4 en omvat een 8,0-inch touchscreen, een elektrische achterklep en veel rijhulpfuncties.

✓ U kunt ook controleren:


Voor de optionele uitrusting is er een groter 12,3-inch touchscreen-infotainmentsysteem, een head-up display, een digitale achteruitkijkspiegel en een uniek panoramisch glazen dak met een antivriesfunctie die kan worden ingesteld tussen transparant en ondoorzichtig.

Toyota Venza 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties van de Toyota Venza 2021 Hybrid Drive

De nieuwste crossover Toyota Venza 2021 is het model dat verkrijgbaar zal zijn met een hybride systeem. Dit model staat op het populaire TNGA-platform en maakt gebruik van een bijna identieke opstelling als de RAV4-hybride. De motor onder de Venza bestaat uit een 2,5 liter rechte benzinemotor met drie elektromotoren. De elektrische generatoren zijn op de achteras aangebracht en het hele systeem biedt in totaal 219 pk. Net als de RAV4-hybride biedt Venza hetzelfde standaard vierwielaandrijvingssysteem en belooft het dezelfde gecombineerde EPA-classificatie van 40 mpg. Dezelfde automatische transmissie met 8 versnellingen is ook beschikbaar.


Toyota Venza 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en kosten

De nieuwe Toyota Venza 2021 is een middelgrote cross-over geworden. Dit model heeft een aantrekkelijk design en veel standaarduitrusting. Toyota verwacht dat de verwachte Venza in augustus ongeveer 50.000 jaarlijkse verkopen op de markt zal hebben. Over het algemeen begint de nieuwe Venza bij 30.000 euro en kan tot 45.000 euro kosten voor het volledig geladen model.