Toyota Urban Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Toyota Urban Cruiser 2021 zal de komende maanden in de verkoop gaan. Toyota verbetert zijn crossover-assortiment in alle uithoeken van de wereld. Urban Cruiser zal natuurlijk de Amerikaanse kust niet raken, maar het zou een populaire optie moeten zijn in Azië. Hoe dan ook, Toyota heeft nieuwe varianten Harrier, Corolla Cross en Yaris Cross gelanceerd. Nu is de Urban Cruiser in de maak.

De fabrikant introduceerde zijn nieuwe model en het is een Suzuki Vitara Brezza gemaakt met een badge. Deze cross-over wordt in India verkocht, maar Toyota heeft niet alleen de naam en het kenteken van het voertuig gewijzigd. In plaats daarvan zal de subcompacte cross-over in veel opzichten verschillen van het Vitara Brezza-model. Kijk eens goed.

Toyota Urban Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Urban Cruiser 2021 lijkt op Fortuner

De eerste foto’s tonen de nieuwe Toyota Urban Cruiser 2021 als een kleinere Fortuner. Sommige dingen zijn echter compleet anders. Deze omvatten een opnieuw ontworpen voorbumper en een trapeziumvormige mistlampomlijsting. De grille met twee lamellen blijft intact en Toyota biedt standaard ledkoplampen en -achterlichten in alle uitrustingsvarianten.

Daarnaast zorgen 16 inch wielen voor een stijlvol en robuuster uiterlijk. Het achterste gedeelte is nog steeds een mysterie. Op basis van de foto’s behoudt Urban Cruiser echter de achterlichten van het Vitara Brezza-model. Ten slotte houden we van de funky exterieurverf die Toyota biedt. Meer details zullen de komende weken beschikbaar zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Binnenin details onthuld

Enkele dagen geleden verschenen de eerste interieurfoto’s. De aanstaande Toyota Urban Cruiser 2021 is een vernieuwde versie van de Suzuki Vitara Brezza, en dat bewijzen de foto’s: de subcompacte cross-over gebruikt een stijlvol interieur in een tweekleurige donkerbruine kleur. De cabine is praktisch maar oogt modern en uniek. Het is meer dan een solide combinatie van ruimte en bruikbaarheid.

Dankzij dat zal Urban Cruiser een praktische cross-over zijn voor dagelijks gebruik. De Japanse fabrikant zal voor een aantal interessante features zorgen, waaronder de start / stop-knop, automatische airconditioning en het Smart Playcast infotainment touchscreen. Bovendien zijn Android Auto, Apple CarPlay en elektrochrome achteruitkijkspiegels allemaal beschikbaar.

Toyota Urban Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motor specificaties

Onder de motorkap zal de Toyota Urban Cruiser in 2021 een 1,5-liter viercilindermotor uit de K-serie gebruiken. Wij vinden het goed dat Toyota zowel handgeschakelde als automatische transmissies aanbiedt. Bovendien is deze motor uitgerust met een lithium-ionbatterij die koppelondersteuning, start-stop stationair draaien en regeneratieve remsystemen biedt.

De prestatiegegevens zijn niet beschikbaar en Toyota zei zojuist dat de Urban Cruiser “superieur brandstofverbruik” zal bieden. De Suzuki Vitara Brezza maakt ook gebruik van een 1.5 liter motor en produceert 103 pk en 101 lb-ft koppel. Wat betreft de Urban Cruiser, we denken dat de subcompacte crossover meer vermogen zal produceren.

Toyota Urban Cruiser 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum Toyota Urban Cruiser 2021

De prijs van de nieuwe Toyota Urban Cruiser 2021 is momenteel niet beschikbaar. We verwachten een iets hogere vanafprijs dan de Suzuki Vitara Brezza. De verkoop begint in de komende maanden. Bovendien zal dit model zijn debuut maken in India. We kunnen tenslotte niet zeggen of Toyota van plan is zijn subcompacte crossover ergens anders te verkopen.