Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Toyota Tundra-pick-up op ware grootte heeft in 14 jaar niet veel veranderd, maar nu maakt het model van de derde generatie eindelijk zijn debuut. Het is nog steeds gericht op de Amerikaanse markt, dus het wordt ontwikkeld door de inspanningen van lokale Toyota-divisies. De auto’s worden geproduceerd in de fabriek in San Antonio, Texas. De nieuwe pick-ups gaan eind dit jaar in de verkoop en gaan 34 duizend euro kosten.

Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine- en chassisopties

De toendra 2022werd ontwikkeld zonder rekening te houden met de auto van de vorige generatie. Het 2022-model kreeg een heel ander frame met verhoogde stijfheid en een volledig opnieuw ontworpen chassis in verschillende formaten. Bij de eenvoudigste aanpassingen worden veren aan de achterkant gemonteerd in plaats van de vorige veren, terwijl de duurdere versies vertrouwen op adaptieve schokdempers en luchtbalgen op de achteras. Er zijn ook speciale configuratie-opties voor de ophanging voor de TRD Sport- en TRD Pro-versies. De laatste revisie wordt als de meest geavanceerde beschouwd, omdat deze is voorzien van FOX-schokdempers met extra oliereservoirs, een versterkte stabilisator en speciale terreinbanden. Deze pick-up is uitgerust met de off-road cruisecontrol Crawl Control, waarmee je langzaam kunt rijden met een van de vijf snelheden.

Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na de update is de Tundra alleen nog leverbaar als vierdeursmodel. In dit geval kunt u kiezen uit twee cabinetypes: Double Cab en CrewMax. In het eerste geval is de lengte van de laadruimte 1980 of 2470 mm, in het tweede geval – 1675 of 1980 mm. Het laadvermogen van de auto nam toe met 11% – tot 880 kg, en het maximale gewicht van de getrokken aanhanger nam toe met 17,6% – tot 5440 kg.

Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

motoren

De motoren van de Toyota pick-up zijn nieuw. De 3,4-liter V6-biturbomotor is ontleend aan de 300e Cruiser. Maar zijn terugslag is aangepast: het vermogen is teruggebracht tot 395 pk, het maximumkoppel is vastgesteld op 649 Nm. De motor is gekoppeld aan een 10-traps automatische transmissie. Aandrijving – achter of vol met een star verbonden vooras.

Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Naast de klassieke aandrijflijn werd de Tundra ingezet op een hybride systeem. Het is gebaseerd op dezelfde turbomotor, hier is slechts één elektromotor voorzien – deze is geïnstalleerd tussen de verbrandingsmotor en de transmissie. Ook is er een koppeling gemonteerd zodat de auto alleen met een elektrische aandrijving kan rijden. De gangreserve bij het rijden in deze modus is vrij bescheiden – slechts 29 km. De elektromotor wordt aangedreven door een nikkel-metaalhydridebatterij onder de achterbank. De capaciteit wordt niet genoemd. De hybride unit heeft in totaal 443 pk. en 790 Nm. Het is alleen beschikbaar voor oudere versies van het model.

Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

✓ U kunt ook controleren:

Complete set Toyota Tundra 2022

Het interieur van de nieuwe generatie pickups is sterk gedigitaliseerd. In dure uitrustingsniveaus verschijnt een krachtige 14-inch televisie op de console en verschijnt een 12,3-inch virtueel dashboard met vijf animatie-opties voor de ogen van de bestuurder.

Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In de eerste versies is de uitrusting eenvoudiger – het centrale scherm heeft een afmeting van 8 inch, het instrumentenpaneel bestaat uit analoge schalen en een 4,1-inch display in het midden. Het nieuwe multimediasysteem heeft aanzienlijk hogere prestaties, evenals spraakbesturingsfuncties en software-updates “over-the-air”. Met de meegeleverde 4G-module ga je online en sluit je tot tien apparaten aan. Bepaalde functies kunnen worden bediend via een applicatie op een smartphone.

Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Toyota Tundra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Alle versies van de Tundra zijn gebaseerd op de nieuwste editie van het Toyota Safety Sense-complex, dat adaptieve cruisecontrol, automatisch remmen met voetgangers- en fietserdetectie en rijstrookvolging omvat. Andere beschikbare assistenten zijn dodehoekbewaking, storingsbewaking bij het achteruitrijden en automatisch schakelen van de koplampen.