Toyota Tacoma 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Vanaf slechts 27.500 euro is de aanstaande Toyota Tacoma 2022 een van de meest betaalbare pick-up trucks in zijn klasse. Volgens de informatie die we hebben ontvangen, komt de nieuwe voor 2022 aan zonder noemenswaardige wijzigingen. Er worden natuurlijk wat kleine versnaperingen verwacht en Toyota Tacoma zou competitiever moeten zijn dan voorheen.

Toyota Tacoma 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als u op zoek bent naar een veelzijdige pick-up die uitzonderlijke offroad-capaciteiten biedt, is deze truck over het algemeen een uitstekende keuze. Bovendien is zijn cabine toonaangevend in zijn klasse en heeft hij meer standaardfuncties dan u zich kunt voorstellen. Onder de motorkap wordt Tacoma aangedreven door twee motoropties, waaronder een beproefde V6-aandrijflijn die 278 pk en een koppel van 265 lb-ft produceert.

Toyota Tacoma 2022 Facelift

De laatste keer dat de Toyota Tacoma opnieuw werd ontworpen, was meer dan zes jaar geleden. 2015. De fabrikant actualiseert zijn styling voor 2022, maar verwacht niets essentieels. Over het algemeen heeft het ontwerp van Tacoma het goed gedaan bij andere trucks in de klasse. De fabrikant zal zijn grille opnieuw ontwerpen op basis van wat we hebben gehoord en een nieuw achterlichtontwerp toevoegen. SR5 en hoger hebben echter nog steeds optionele dagrijverlichting.

Het stevige ontwerp is aanwezig en Tacoma is verkrijgbaar met de kleinere toegangscabine of de dubbele cabine met standaard deuren. Er zijn ook twee bedlengtes beschikbaar. Een Access Cab-model is 212,3 inch lang, terwijl een Double Cab-model 225,5 inch lang is.

✓ U kunt ook controleren:

Fris en uniek interieur

Binnenin is de nieuwste Toyota Tacoma 2022 moderner dan zijn voorganger. Afhankelijk van de cabineconfiguratie biedt deze pick-up een zitplaats voor vier of vijf passagiers. Kortom, als u van plan bent de Tacoma als gezinsvoertuig te gebruiken, is de Double Cab-versie de juiste keuze. Net als voorheen is de Tacoma verkrijgbaar in zes uitrustingsniveaus, waaronder SR, SR5, TRD Sport, TRD Off-Road, Limited en TRD Pro.

Alle modellen hebben veel techniek en veel standaarduitrusting. In alle uitrustingsvarianten vind je een centraal 7-inch of een groter 8-inch touchscreen met Apple CarPlay/Android Auto-integratie. De nieuwe Tacoma heeft ook een 10-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, die standaard is op de SR5. Beter comfort en aanpassingsvermogen zijn echter beschikbaar met bovenpanelen.

Toyota Tacoma 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Toyota Tacoma 2022 aandrijflijn

De nieuwe Toyota Tacoma 2022 blijft dezelfde twee motoropties bieden. Het standaardmodel maakt gebruik van een 2,7 liter 4 cilinder motor die een bescheiden 159 pk levert. Het vermogen wordt naar de achterwielen (2WD) of alle vier (4WD) geleid. Net als voorheen stuurt deze motor het vermogen via een 6-traps automatische transmissie.

Een veel betere keuze is echter de optionele 3,5-liter V6 die 278 paarden ontwikkelt, zo’n 120 pk meer dan de kleinere 4-cilinder. Het mooiste aan deze motor is dat je ook nog de keuze hebt tussen de 6-traps automaat en de 6-traps handgeschakelde transmissie.

Toyota Tacoma 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

Het debuut van de vernieuwde versie van de Toyota Tacoma 2022 vindt eind dit jaar plaats. Naast een paar kleine versnaperingen buitenshuis, zal de komende truck ook meer functies introduceren via zes uitrustingsvarianten. De prijzen zullen waarschijnlijk hetzelfde blijven en de nieuwe Tacoma zal naar verwachting beginnen bij $ 27.500. Een Tacoma TRD sport- of offroad-model met middelzware uitrusting begint bij 30.000 euro.