Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties

De vierde generatie van de Toyota Sienna, de hybride minivan van de Japanse autofabrikant, wordt medio 2023 verwacht voor modeljaar 2024. Het wordt het vierde modeljaar van de rivaal van de Chrysler Pacifica. Hier is alles wat we verwachten van de Toyota Sienna Hybrid uit 2024. Houd er rekening mee dat de informatie en afbeeldingen in dit artikel voor het huidige modeljaar zijn en dat we updates op deze pagina zullen blijven plaatsen zodra deze beschikbaar zijn.

Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp

De huidige Sienna, die op 18 mei 2023 zijn derde verjaardag viert, ziet er niet oud uit en heeft ook geen revisie nodig. De op Shinkansen geïnspireerde hybride minivan wordt in modeljaar 2024 opgefrist en zal waarschijnlijk geen grote veranderingen ondergaan.


Kenmerken en beoordelingen

We verwachten dat de Toyota Sienna Hybrid uit 2024 uitgerust zal zijn met dezelfde premium functies, zoals openslaande en sluitende schuifdeuren en achterklep, superlange captain’s stoelen met zitkussens en verwarming, 4-zone climate control, 12-zone climate control. -JBL audiosysteem en een 10-inch kleurenscherm. Een nieuw audiomultimediasysteem van Toyota met 8- en 14-inch touchscreens staat nog steeds op ons verlanglijstje voor de Sienna, maar we hebben nog geen bevestiging dat het met de update voor modeljaar 2024 komt.

Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties

Te oordelen naar de aard van de updates tot nu toe, zou Toyota de Sienna Hybrid versies LE, XLE, XSE, Woodland Edition, Limited en Platinum (afgebeeld in het artikel) moeten voortzetten met de modeljaarupdate van 2024. Het 25th Anniversary Edition-pakket (2.525 exemplaren werden geproduceerd tijdens de update voor modeljaar 2023) zal om voor de hand liggende redenen niet beschikbaar zijn in het volgende modeljaar.


Beveiliging

Toyota biedt de Sienna Hybrid al sinds de lancering in 2021 aan met Toyota Safety Sense (TSS) 2.0. We verwachten dat het bedrijf het veiligheidspakket van de hybride minivan zal updaten met de update voor modeljaar 2024. Er zijn drie nieuwe versies van TSS: 2.5, 2.5+ en 3.0.

Wanneer Toyota TSS-versies 2.5 of 2.5+ aanbiedt voor de Sienna Hybrid modeljaar 2024, worden de millimeterbereikcamera en radar geoptimaliseerd om het reactiebereik te vergroten en de detectie van voetgangers en fietsen bij weinig licht te verbeteren. Een botsingsvermijdingssysteem met voetgangersdetectie zal kruispunten ondersteunen. het zal in staat zijn om een tegenligger te detecteren bij het links afslaan op een kruispunt of een voetganger bij het links of rechts afslaan op een kruispunt, de bestuurder hoorbaar/zichtbaar te waarschuwen en onder bepaalde omstandigheden automatisch te remmen.

Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties
Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties

Emergency Steering Assist, een verdere verbetering van de TSS 2.0- en 2.5+-versies, stabiliseert het stuurmanoeuvre in noodsituaties bij het uitwijken voor voetgangers (2.0 en 2.5+), fietsers (2.5+) of andere voertuigen (2.5+). Het biedt extra stuurcontrole om het voertuig op zijn rijstrook te houden. De afslagcontrole van Radar Cruise Control (2.5+) detecteert of het voertuig moet afremmen voor een bocht en remt af indien nodig.

TSS 3.0 bevat een verbeterde frontcamera met hogere resolutie en bredere kijkhoek, evenals een verbeterde radarsensor voor een langer en breder gezichtsveld. Deze hardware-upgrades bieden nieuwe en extra mogelijkheden. Daarnaast ondersteunt TSS 3.0 draadloze upgrades.

TSS 3.0 biedt verbeterde ondersteuning voor kruispunten met een groter detectiebereik, waaronder in bepaalde omstandigheden tegenliggers die op meer dan één rijstrook afslaan en voertuigen die van opzij naderen. Naast de detectie van voetgangers en fietsers biedt TSS 3.0 in bepaalde situaties ook detectie van motorrijders. Lane Departure Warning met stuurassistent biedt verbeterde rijstrookdetectie.

Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties
Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties

De dynamische radarsnelheidsregeling in TSS 3.0 is op verschillende manieren verbeterd, waaronder de toevoeging van een vierde instelling voor snelheidsverschillen. de nieuwe versie van TSS biedt ook verbeterde voertuigdetectie voor een soepelere en natuurlijkere snelheidsregeling. Het nieuwe systeem detecteert voorliggers in naburige rijstroken en kan de snelheid proactief aanpassen naar de volgende rijstrook wanneer de bestuurder aangeeft dat hij van rijstrook wil veranderen.

Het proactieve rijassistentiesysteem, een nieuwe functie van TSS 3.0, kan zachtjes remmen of soepel remmen en/of sturen bij het ingaan van een bocht om de afstand tussen het voertuig van de bestuurder en een voetganger, fietser of voorligger te controleren.


Kleuren

Toyota mag de Sienna 2024 in tien kleuren aanbieden:

  • Cement
  • Super Wit
  • Windchill Pearl (optie tegen betaling)
  • Hemels Zilver Metallic
  • Pre-Dawn grijs metallic
  • Middernacht zwart metallic
  • Ruby Flare Pearl (tegen betaling)
  • Zonsondergang Brons Mica
  • Cypres
  • Plan

Technische gegevens

De specificaties van de Toyota Sienna 2024 blijven ongewijzigd. De minibus op basis van de TNGA-K wordt uitgerust met de bekende Toyota Hybrid System II aandrijflijn met 245 liter cilinderinhoud. De 1,9 kWh Ni-MH accu zou volledig elektrisch rijden bij lage snelheden over korte afstanden mogelijk maken. De Sienna Hybrid van 2024 zou dezelfde EPA-certificeringscijfers kunnen halen als het vorige model: 36 mijl per gallon (FWD)/35 mijl per gallon (AWD).

AspectSpecificaties voor de Toyota Sienna 2024
Lengte203,7/204,1 in.
Breedte78,5 in.
Hoogte (met/zonder dakrails).68,5/69,7 in.
Bodemvrijheid6,3/6,9 in.
Aantal zitplaatsen7/8
Hoogte boven het hoofd (voor/midden/achter).40,1/39,3/37,4 in.
Beenruimte (voor/midden/achter)40,3/39,9/38,7 in.
Modderruimte (voor/midden/achter)62,4/62,7/58,5 in.
Totaal interieurvolume (met of zonder schuifdak).193,2/195,9 m³.
Totaal laadvolume (achter derde/tweede/eerste rij).33,5/75,2/101,0 m³.
Totaal aantal passagiers (met of zonder schuifdak)159,7/162,5 m³.
Transmissie-indelingVoorwielaandrijving/all-wheel drive
Motor2,5-liter viercilinder Dynamic Force benzinemotor
Motorvermogen189 pk bij 6.000 t/min.
Motorkoppel176 lb-ft. bij 4.000 t/min.
Transmissieelektronische variator
Elektrische motor voorSynchrone motor met permanente magneet
Motorvermogen voor180 PK.
Koppel elektromotor voor199 lb-ft.
Elektromotor achteraan (alleen vierwielaandrijving)Synchrone motor met permanente magneet
Elektromotor achteraan (alleen vierwielaandrijving)50 PK.
Koppel elektromotor achter (alleen vierwielaandrijving)89 lb-ft.
Stroomvoorziening systeem245 PK.
Trekvermogen3500 lbs.
Tractiebatterij1,9 kWh nikkel-metaalhydride (Ni-MH).
Verwacht brandstofverbruik (stad/randstad/gecombineerd, mijl per gallon)36/36/36 (voorwielaandrijving)
35/36/35 (vierwielaandrijving)

Specificaties voor de Toyota Sienna 2024


Prijs

De prijzen voor de Toyota Sienna Hybrid van 2024 zullen naar verwachting variëren tussen €37.000 en €52.500.

Toyota Sienna 2024: Interieur, motor en modificaties

Nieuweautos.com zegt

De Toyota Sienna Hybrid van 2024 zal waarschijnlijk geen grote veranderingen ondergaan. Met meer dan 2,2 miljoen verkochte exemplaren sinds 1997 kan Toyota vertrouwen op de lange levensduur van de Sienna. Als een van de populairste opties voor kopers van een gezinsbusje, zal de Toyota minivan de aandacht blijven trekken door alle belangrijke parameters te testen – betaalbaarheid, bruikbaarheid, veiligheid en efficiëntie.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen