Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

De Toyota Sequoia is een oude favoriet met een lange geschiedenis, ook al is hij de afgelopen jaren achterop geraakt bij de concurrentie. Nu neemt de Toyota Sequoia van de derde generatie met hybrideaandrijving het op tegen Chevrolet- en Ford-modellen als het gaat om design, prestaties, brandstofverbruik, rijgedrag en trekvermogen.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Toyota heeft meer dan 300.000 exemplaren verkocht van de eerste twee generaties van de Sequoia. Met een complete revisie van de derde generatie wil het bedrijf de verkoop verdrievoudigen. De lancering van de Toyota Sequoia in 2024 zal de eerste modelupdate zijn van de SUV van de derde generatie, en omdat het een nieuwe editie is, zal er waarschijnlijk niet veel veranderen. Terwijl we wachten op de aankondiging van het nieuwe modeljaar door Toyota, lees je hier wat we verwachten van de Toyota Sequoia voor 2024. Houd er rekening mee dat de informatie en afbeeldingen in dit artikel voor het huidige modeljaar zijn, en we zullen hier updates blijven delen zodra ze beschikbaar zijn.

Ontwerp

De derde generatie Toyota Sequoia heeft een radicale ontwerpwijziging ondergaan. Het is gebaseerd op het “Tech Muscle” ontwerpthema van de derde generatie Toyota Tundra en biedt de stijl en verfijning die verwacht wordt van een personenwagenversie. Aangezien de Toyota Sequoia van 2024 een volledig nieuwe ontwikkeling is, wordt verwacht dat hij hetzelfde design zal hebben als het huidige model.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Voor

Aan de voorkant heeft de Sequoia van de derde generatie een veel dominanter design met een grotere zeshoekige grille, T-vormige LED-koplampen, een prominentere motorkap, een massievere bumper en een zilveren beschermplaat.

Pagina

Op de flanken geven strakke, hoekige lijnen en hoekige wielkasten, evenals een hol gedeelte in het bovenste gedeelte, de Sequoia van de derde generatie een robuuste uitstraling. In tegenstelling tot zijn voorganger loopt de achterruit over in de ruiten en zijn de drie voorste stijlen zwart gespoten. De D-stijlen zijn sterk oplopend, wat het moderne karakter van de SUV onderstreept. Lexus-fans zullen in de Greenhouse een opvallende gelijkenis met de derde generatie LX opmerken.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Achterkant

Aan de achterkant lopen de slanke, horizontale achterlichten door tot aan de schouders. De nieuwe bumper is slanker en geeft het vernieuwde model een elegantere uitstraling. Een nieuw zilverkleurig spatbord voegt robuustheid toe. Andere visuele accenten aan de achterzijde van de carrosserie zijn een zilveren applicatie op de achterklep tussen de achterlichten en de modelnaam in blokletters onder de nummerplaat.

Toyota had de derde generatie Sequoia kunnen uitrusten met een verschuifbare achterruit, maar omdat dit moeilijk te realiseren bleek, werd gekozen voor een scharnierende achterruit. Mike Sweers, Executive Principal Engineer, Commercial Vehicle Programmes, Research and Development, sprak met Andre Smirnoff van TFLtalk (via YouTube ) over het ontwerp en de ontwikkeling van de derde generatie Sequoia. Hij zei dat Toyota een zonnedak gebruikt in plaats van schuiframen aan de achterkant omdat er een aluminium achterklep is en het moeilijk was om vlak glas te gebruiken voor het ontwerp.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

De consistentie van onze Toyota SUV’s wordt behouden door de focus van de Sequoia op outdooractiviteiten. We richten ons ook op een sterke designtaal met in elkaar grijpende onderdelen die onverwoestbare kracht symboliseren.

Kleuren

Het kleurenpalet van de Toyota Sequoia van 2024 zal er iets anders uitzien. Toyota verandert elk modeljaar de kenmerkende kleur van de TRD Pro-serie. terwijl de Sequoia TRD Pro verkrijgbaar is in “Solar Octane”, een fel oranje tint die onder bepaalde lichtomstandigheden rood kan lijken, zal de Sequoia TRD Pro van 2024 verkrijgbaar zijn in de nieuwe kleur “Terra”. Zoals je kunt zien op de foto van de 2024 Tacoma hieronder, is Terra een donkerdere tint oranje.

De kleuren van de Toyota Sequoia 2024

 • Ijskap
 • Wind Chill Pearl (optioneel tegen meerprijs)
 • Hemels Zilver Metallic
 • Maansteen
 • Legergroen
 • Terra (exclusief voor TRD, optie tegen meerprijs)
 • Magnetisch grijs metallic
 • Middernacht zwart metallic
 • Mesquite gerookt
 • Supersonic Red (optie tegen meerprijs)
 • Plan

Platform

Net als de nieuwe Tundra zal de Toyota Sequoia 2024 gebaseerd zijn op een fullframe chassis. Het platform, dat Toyota TNGA-F noemt, werd voor het eerst gebruikt in de Toyota Land Cruiser 300 en vormt nu ook de basis voor de Lexus LX.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Volgens Toyota is het belangrijkste doel van dit platform om superieure rijeigenschappen en het hoogste niveau van comfort en off-road capaciteiten te bieden. Nieuwe technologieën hebben het platform stijver gemaakt dan de vorige generatie Sequoia, zoals nieuwe laserlastechnologie die helpt massa en gewicht te verminderen op plaatsen waar dat niet nodig is, terwijl het de gebieden versterkt waar dat het meest nodig is.

Ophanging

De Toyota Sequoia van 2024 krijgt dezelfde onafhankelijke voorwielophanging en elektronische stuurbekrachtiging met veerpoten, die volgens Toyota het stuurgevoel verbetert ten opzichte van de tweede generatie, terwijl achter een multi-link as wordt gebruikt. Load-sensing luchtvering achter en adaptieve variabele vering (AVS) moeten ook de trekcapaciteit van de SUV verbeteren.

Sweers vertelde TFLtalk dat Toyota de Sequoia wilde verbeteren zonder de totale afmetingen te veranderen om hem “garage-klaar” te houden. Het bedrijf heeft de stoelen op de tweede rij licht aangepast door de afstand tussen de stoelen en de eerste rij te verkleinen. De voorstoelen zijn ook verlaagd om de bestuurder en voorpassagier in een comfortabelere positie te plaatsen. Door het lagere heuppunt stoten lange bestuurders en passagiers niet langer hun hoofd.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

We hebben niet gekozen voor onafhankelijke ophanging. Onze huidige auto heeft onafhankelijke ophanging. we hebben gekozen voor een multi-link systeem en niet voor onafhankelijke ophanging. We zagen de noodzaak van onafhankelijke ophanging niet omdat ik een betere rijkwaliteit kan krijgen met dit nieuwe platform.

Toyota koos voor een multi-link achterwielophanging in plaats van de onafhankelijke ophanging van de voorganger, omdat die niet langer nodig was. Met het TNGA-F-platform kon een betere rijkwaliteit worden bereikt, zodat nu een multi-link systeem kon worden gebruikt. Dit platform maakte het ook mogelijk om veel componenten te delen.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Het heeft ons ook in staat gesteld om componenten te delen. Nu heb je natuurlijk verschillende veerstijfheden, de schokdempers zijn (anders), de demping is anders. Deze dingen zijn (verschillend), maar de basisgeometrie kan ik gebruiken in verschillende auto’s, waardoor ik achterdifferentiëlen en dat soort componenten kan gebruiken.

Toyota was oorspronkelijk van plan om met de introductie van de derde generatie Tundra te stoppen met de Sequoia. Maar met de stopzetting van de Land Cruiser en de Sequoia verliest Toyota zijn aanwezigheid in het segment van de full-size SUV’s. Door de Sequoia naast de nieuwe Tundra op het TNGA-F platform te houden en de ontwikkelings- en productiekosten te verlagen, overtuigde Toyota de directie.


Interieur en functies

Het interieur van de Toyota Sequoia 2024 zal net als bij het vorige model gebaseerd zijn op het design van de Tundra. De bekleding en sommige plastic elementen worden echter bedekt met imitatiehout of hoogglanslak om kopers van gezinsauto’s aan te spreken. Aangezien het ontwerp fris en aantrekkelijk is, hoeft Toyota waarschijnlijk niet veel wijzigingen aan te brengen. De Sequoia van 2024 zou echter wel wijzigingen kunnen zien in de standaarduitrusting van de verschillende uitrustingslijnen.

Stoelen en laadruimte

De Sequoia van 2024 zal verkrijgbaar zijn met stoelen op de tweede rij met meerdere zitplaatsen of neerklapbare kapiteinsstoelen om de bagagecapaciteit of het comfort te vergroten. Voor de derde zitrij zal Toyota de SUV uitrusten met achterwaarts verstelbare stoelen, naast een schuiffunctie in het eerste segment waarmee de stoelenrij naar voren of naar achteren kan worden geschoven met een verstelbereik van 6 inch. Daarnaast biedt een verstelbare laadruimte met optionele klapstoelen op de derde rij opbergruimte in verschillende configuraties en afmetingen.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties
Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Het maximale laadvolume van het model van de derde generatie is 86,9 cu.ft., aanzienlijk kleiner dan dat van de tweede generatie (120,1 cu.ft.). De reden voor het kleinere laadvolume is waarschijnlijk het batterijpakket van het hybride systeem, dat onder de stoelen van de derde rij is gemonteerd. Afhankelijk van de configuratie voor modeljaar 2024 kunnen klanten kiezen uit stoffen, SofTex, lederen, TRD Pro Softex en semi-aniline lederen stoelen.

Toyota Audio Multimedia Systeem

Wat de uitrustingslijst betreft, zal de Toyota Sequoia 2024 nog steeds verkrijgbaar zijn met het lokale Toyota Audio multimediasysteem met schermen van 8 tot 14 inch, afhankelijk van de gekozen uitrusting, evenals Android Auto en Apple Wireless System. CarPlay, opgeslagen gebruikersprofielen, cloudnavigatie en een virtuele assistent.

Andere voorzieningen zijn een digitale spiegeldisplay, een panoramisch beeldscherm dat gebruik maakt van de camera’s aan boord van de SUV voor verschillende kijkhoeken, een zicht op de trekhaak om te helpen bij het aankoppelen van een aanhangwagen, optionele elektrisch in- en uitklapbare aanhangerspiegels en een handenvrij telefoonsysteem. Achterklep, 120 volt stopcontacten, verwarmde/geventileerde stoelen, verwarmd stuurwiel, JBL premium audiosysteem, panoramisch schuifdak, projectiedisplay, LED koplampen en achterlichten met sequentiële richtingaanwijzer, regenafhankelijke ruitenwissers en draadloos opladen via Qi.

Beveiliging

Toyota Safety Sense 2.5, dat een botsingsvermijdingssysteem met voetgangersdetectie, dynamische cruise control met radar, automatisch grootlicht, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook met stuurassistent, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook en verkeersbordassistent omvat, zal naar verwachting standaard zijn op de Sequoia van 2024. Andere opvallende standaard veiligheidsvoorzieningen zijn dodehoekwaarschuwing, waarschuwing voor kruisend verkeer achter en parkeerhulp met automatisch remmen voor en achter.

Toyota Sequoia Capstone.

De derde generatie Toyota Sequoia introduceerde een nieuw Capstone Package, dat ook wordt verwacht voor modeljaar 2024. Het nieuwste luxepakket biedt meer verfijnde styling en comfort. Het omvat 22-inch chroomwielen en unieke chroomaccenten die de auto een verfijnde uitstraling geven. De 22-inch chroomwielen zijn voor het eerst beschikbaar op de Sequoia en zijn exclusief voor dit top-of-the-line pakket. Een ander exterieurhoogtepunt van het Capstone-pakket zijn de elektrisch uitschuifbare treeplanken.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties
Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Het interieur van de Capstone is voorzien van luxe geperforeerde stoelen in een opvallend zwart-wit kleurenschema, het Capstone-logo op het dashboard en exclusief akoestisch glas in de voorportieren. Toyota heeft de middenconsole en het dashboard aan passagierszijde afgewerkt met Amerikaans walnotenhout en openporige sierdelen.


TRD-pakketten

Toyota Sequoia TRD Sport 2024.

Het optionele TRD Sport Package voor de 2024 Toyota Sequoia upgradet de standaard 18-inch wielen naar 20-inch TRD wielen in matzwart, sport-tuned Bilstein monotube dempers en TRD veren.

De Toyota Sequoia TRD 2024 voor off-roadgebruik

Het TRD Off-Road pakket verbetert de terreincapaciteiten met een selecteerbaar, vergrendelbaar achterdifferentieel, Multi-Terrain Select, dat de wielspin regelt om de tractie te verbeteren, Hill Descent Assist, Crawl Control en Multi-Terrain Monitor, dat de bestuurder een beter zicht geeft op moeilijk bereikbaar terrein.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties
Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Toyota Sequoia TRD Pro 2024.

Net als zijn voorganger is de Toyota Sequoia 2024 verkrijgbaar met het TRD Pro Package, dat een bijzonder robuust ontwerp en verbeterde off-road capaciteiten biedt. Als off-roader beschikt hij over TRD-tunable FOX schokdempers met interne bypass, een TRD kwart-inch aluminium voorspoiler, een inschakelbaar sperdifferentieel achter, Crawl Control en Hill Descent Assist.

Ik vind de auto gewoon prachtig. Ik ga niet liegen, ik weet dat ik een beetje bevooroordeeld ben, maar ik vind het geen koelkast op wielen. Het is gewoon een prachtige SUV die we hebben getemd zodat hij veel dingen kan doen. En zoals ik al zei, voor mij is hij gewoon verfijnd. Hij is erg luxueus, maar ik kan er off-road mee rijden en alles doen wat een Land Cruiser ook kan.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Een grille met “TOYOTA”-belettering, TRD-parkeerlichten en -lichtbalken, exclusieve 18-inch TRD lichtmetalen velgen, TRD dakrails en een TRD Pro uitlaatsysteem met dubbele uitlaatpijpen geven de Sequoia TRD Pro van modeljaar 2024 een vleugje avontuur. Binnenin zal het TRD Pro-pakket van de nieuwe Sequoia naar verwachting premium functies bevatten, zoals een verwarmd TRD-stuurwiel, stoelen en versnellingspook met TRD-accenten en afzonderlijke TRD-klimaatregeling.


Technische gegevens

Alle Sequoia-modellen van 2024 zullen naar verwachting worden uitgerust met de 3,5-liter i-FORCE MAX V6 twin-turbo hybridemotor van het vorige model. Deze hybride motor, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de Tundra, levert 437 pk en 583 lb-ft koppel en wordt geleverd met een 10-traps automatische transmissie. De aandrijflijn is zo geplaatst dat de motor (generator) zich in het bellhousing tussen de motor en de transmissie bevindt. In de Sequoia wordt de motor aangedreven door een nikkel-metaalhydridebatterij van 1,87 kWh.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties
Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Rijmodi

De full-size SUV zal beschikbaar zijn met 2WD of 4WD aandrijving, waarbij de topversies alleen 4WD aandrijving hebben en de bestuurder via een hendel kan kiezen tussen 2WD, 4WD High en 4WD Low.

Bovendien kan de bestuurder met een keuzeschakelaar voor de rijmodus kiezen tussen de modi Eco, Normal en Sport, terwijl de luchtvering met instelbare laadhoogte achter is voorzien van de standen Comfort, Sport S+ en Custom. In de modi Sport en Sport+ gebruikt de i-FORCE MAX-aandrijflijn de directe respons van de elektromotor om de SUV te versnellen.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Vergeleken met de Sequoia van de tweede generatie biedt het model van de derde generatie een 26 procent hogere trekcapaciteit van maximaal 9.520 pond. Dit zal in modeljaar 2024 niet veranderen.

Brandstofverbruik van de Toyota Sequoia 2024

De Sequoia 2WD van 2024 zal naar verwachting de EPA-certificering behalen. Het brandstofverbruik is 21 mijl per gallon (in de stad) / 24 mijl per gallon (buiten de stad) / 22 mijl per gallon (gecombineerd) in de SR5, Limited, Platinum en Capstone uitrustingsniveaus. De 2024 Sequoia 4WD zal naar verwachting verkrijgbaar zijn in vijf uitrustingsniveaus (SR5, Limited, Platinum, TRD Pro en Capstone).

AspectSpecificaties voor de Toyota Sequoia 2024 (verwacht)
Motori-Force Max 3,5-liter V6 hybride motor met dubbele turbo
Offset3445cc
Vermogen437 pk bij 5200 t/min.
Koppel583 lb-ft. bij 2400 tpm.
Elektrische motorPMSM
Vermogen48 PK.
Koppel184 lb-ft.
BatterijNikkel-metaalhydride (Ni-MH)
Capaciteit1,87 kWh
TransmissieAutomatische 10-versnellingsbak
Transmissie-indelingRWD/4WD (met parttime vierwielaandrijving)
Verwacht brandstofverbruik2WD: 21 mijl per liter in de stad / 24 mijl per liter op de snelweg / 22 mijl per liter (gecombineerd)
4WD: 8,5 km per liter in de stad, 8,5 km per liter op de snelweg en 8,5 km per liter gecombineerd

Prestaties en efficiëntie van de Toyota Sequoia 2024 (verwachte specificaties)

AspectToyota Sequoia Afmeting 2024
Lengte208,1 in.
Breedte79,6 in.
Hoogte74,2 in (SR5 4×4, Limited 4×2, Platinum 4×2, Capstone
4×2)/74,5 in (SR5 4×2, Platinum 4×4, Capstone 4×4)/74,6 in (Limited) 4×4)/77,7 in (TRD Pro).
Wielbasis122,0 in.
Bodemvrijheid8,6 in (2WD)/8,6 in (4WD)/9,1 in (4WD TRD Pro)
Aantal zitplaatsen7/8
Hoofdruimte (1e rij)39,2 inch (zonnedak)/39,2 inch (panoramisch zonnedak)
Hoofdruimte (2e rij)38,4 duim (schuifdak)/37,5 duim (panoramisch schuifdak)
Hoofdruimte (3e rij)35,6 inch.
Beenruimte (1e rij)41,2 inch.
Beenruimte (2e rij)39,2 in.
Beenruimte (3e rij)28,1-33,7 in.
Schouderruimte (1e rij)65,0 in.
Schouderruimte (2e rij)61,8 in.
Schoudervrijheid (3e rij)62,6 in.
Modusnummer (1e rij)62,6 in.
Modelnummer (2e rij)60,8 in.
Modelgetal (3e rij)50,9 in.
Bagageruimte (achter eerste rij)86,9 kubieke meter
Bagageruimte (achter tweede rij)49,0 kubieke meter
Bagageruimte (achter derde rij)22,3-11,5 kubieke meter

Toyota Sequoia 2024 Afmetingen (verwacht)

Aspect/SpecificatieСР5 (2WD/4WD)Limited (2WD/4WD)Platinum (2WD/4WD)TRD Pro (4WD)Castle Stone (2WD/4WD)
Trekvermogen9520/91209300/90209310/90109,0209280/8980
Laadvermogen1730/15551565/14851520/141014351485/1375

Prestaties Toyota Sequoia 2024 (verwacht)


Prijs en datum van uitgifte

De prijzen voor de Toyota Sequoia 2024 beginnen naar verwachting bij 60.000 euro. De eerste exemplaren van het nieuwe model worden in de herfst van 2023 bij de dealers verwacht. Potentiële klanten kunnen naar verwachting vaste orders plaatsen vanaf de late zomer van 2023.

Toyota Sequoia 2024: Interieur, motor en modificaties

Nieuweautos.com zegt

De langverwachte derde generatie Sequoia is een grote stap voorwaarts en een geweldige gezins-SUV voor wie af en toe off-road gaat. Toyota’s nieuwe vlaggenschip SUV biedt een geheel nieuw platform dat vergelijkbaar is met de huidige Land Cruiser, een slanker uiterlijk, een veel krachtigere, koppelrijkere en efficiëntere motor met hybridetechnologie, een geheel nieuw infotainmentsysteem en verbeterde off-road capaciteiten. Er zijn goedkopere en meer ruimtebesparende alternatieven op de markt, maar wij denken niet dat Toyota en Sequoia fans nog lang zullen zoeken!

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen