Toyota Sequoia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De vernieuwde Toyota Sequoia 2022 staat voor de deur. Deze SUV wordt als top beoordeeld en is een van de best verkochte in de Verenigde Staten. Volgens rapporten zal de volgende generatie van de Toyota Sequoia 2022 volgend jaar op de markt komen en enkele upgrades introduceren. Enkele van de eerste rendering-afbeeldingen zijn onlangs verschenen en we moeten toegeven dat ze er aantrekkelijk en fris uitzien.

Als je het nog niet wist, sinds 2000 is deze SUV de beste optie geworden als je op zoek bent naar een grote gezinsauto met drie rijen stoelen. In 2022 kunnen kopers enkele grote updates verwachten, die vooral buiten zullen plaatsvinden, met wat meer comfort binnen.

Toyota Sequoia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Sequoia 2022 Facelift

De Toyota Sequoia 2022 is een aantrekkelijke SUV die er stoerder en moderner uitziet. Dit model ziet er op het eerste gezicht opgefrist uit, maar zal niet drastisch veranderen ten opzichte van het huidige model. In plaats daarvan zou het halverwege de cyclus verfrissingen moeten krijgen. Het ontwerp is nog steeds hetzelfde, de stijve body-on-frame-structuur is behouden. In het algemeen betekent dit dat Sequoia qua afmetingen onveranderd blijft.

De nieuwe Sequoia SUV krijgt echter enkele kleine verfrissingen, waaronder een aantrekkelijker grille-ontwerp met meer chromen accenten. Nieuwe LED-koplampen zijn geplaatst, terwijl het zijprofiel scherpere lijnen heeft. Interessant is dat de gerenderde Sequoia betere achterlichtgraphics op de achterkant heeft en dezelfde vorm heeft als zijn voorganger. Over het algemeen behoudt het, zoals u kunt zien, dezelfde unieke uitstraling.

✓ U kunt ook controleren:

Veranderingen in het interieur

Het interieur is het meest veeleisende onderdeel voor de fabrikant. Met de Toyota Sequoia 2022 kun je echter niet fout gaan. Allereerst biedt het een zeer ruime drierijige cabine met voldoende ruimte voor zeven personen. Net als voorheen zijn er vijf verschillende uitrustingsopties, waaronder de varianten SR5, TRD Sport, Limited, TRD Pro en Platinum. De SR5-uitrusting op instapniveau heeft ook een verbluffend interieurontwerp.

Dit model heeft een 6,1-inch touchscreen, Android Auto, Amazon Alexa, Apple CarPlay en klimaatbeheersing met drie zones. Er zijn echter andere kenmerken beschikbaar voor de bovenste sierlijsten, zoals een zonnedak, lederen bekleding en een groter display.

Toyota Sequoia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties

De nieuwe Toyota Sequoia 2022 krijgt hoogstwaarschijnlijk alleen exterieur- en interieurupdates. Dat betekent dat deze grote SUV mogelijk dezelfde krachtige motor heeft als de huidige. Een 5,7-liter V8-benzinemotor drijft de huidige Sequoia aan en genereert tot 380 pk en 400 lb-ft koppel.

Dankzij deze krachtige motor kan Sequoia tot 7.400 pond trekken. Over het algemeen is hij nog ver verwijderd van de toonaangevende Ford Expedition en zijn trekvermogen van 9.300 pond. Interessant is dat we veel geruchten hoorden dat de volgende Sequoia een nieuwe versnellingsbak zou kunnen krijgen die een verouderde zestrapsautomaat zal vervangen. Kortom, we weten zeker dat alle sierstrips overal standaard RWD bieden, met uitzondering van de TRD Pro-sierstrip, die een standaard 4WD-systeem biedt.

Toyota Sequoia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota Sequoia 2022 prijs en releasedatum

De aankomende Toyota Sequoia 2022 zal er aantrekkelijker uitzien dan voorheen. Uit het laatste rapport blijkt dat de Sequoia in het laatste kwartaal van 2021 bij de dealers zal komen. Wat de prijs betreft, zullen de nieuwste updates halverwege de cyclus die SUV-kosten echter iets toevoegen.

We kunnen er dus vanuit gaan dat het begint bij zo’n 51.000 euro. Wil je eens wat anders dan is de TRD Pro kuip een prima optie die veel gemak heeft, maar je zal er wel minimaal 64.000 euro voor moeten betalen.