Toyota Sequoia 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Toyota Sequoia 2021 komt uit met een herontwerp. De aankomende full-size SUV behoudt zijn herkenbare karaktertrek, maar er zijn enkele nieuwe dingen onderweg. Het interieur wordt net zo ruim als voorheen. Maar meer ontwerpwijzigingen zullen deze SUV ten goede veranderen. De nieuwe Sequoia biedt opnieuw geweldige offroad-capaciteiten en algehele uitmuntendheid.

De Japanse fabrikant werkte aan manieren om de moderniteit van de cabine te verbeteren. Verwacht dus nieuwe high-tech features. Sequoia is perfect voor grotere gezinnen, maar als je iets wilser wilt, zijn de TRD-uitrustingsniveaus precies wat je nodig hebt. Er gaan tenslotte geruchten dat er een hybride aandrijflijn is waarvan we denken dat die de komende twee jaar niet zal gebeuren. Dit is wat we tot nu toe weten over de komst van Sequoia 2021 .

Toyota Sequoia 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Sequoia 2021 herontwerp

Voor zover we weten, gaat de Japanse autofabrikant het huidige platform niet veranderen. De aankomende Toyota Sequoia 2021 blijft qua vorm en afmetingen hetzelfde. De full-size SUV is echter van buiten volledig opnieuw ontworpen. Een nieuw model krijgt in eerste instantie verschillende led-koplampen en dagrijverlichting. De mistlampen zijn ook gloednieuw en zien er unieker uit dan ooit.

Ook de grille wordt drastischer verfijnd. Over het algemeen is het voorpaneel voorzien van meer chromen accenten. Aan de achterkant ziet de achterbumper er agressiever uit en de hervormde achterlichten zien er prachtig uit. Nieuwe zwarte panelen en een groter zonnedak maken de lijst met upgrades compleet.


Toyota Sequoia 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur revisie

De aanstaande Toyota Sequoia 2021 krijgt een nieuw interieurdesign. Het is belangrijk om te zeggen dat het interieurontwerp en de zitcapaciteit niet zullen veranderen. De cabine heeft echter een fris design gekregen en biedt plaats aan acht passagiers in de drie rijen stoelen. Zoals ik al zei, de afmetingen blijven ongewijzigd, dus het interieur blijft hetzelfde. Met betrekking tot de nieuwigheden biedt Sequoia een nieuw dashboard en kleine wijzigingen aan het instrumentenpaneel.

✓ U kunt ook controleren:


Het nieuwe zonnedak ziet er fantastisch uit en u kunt extra hightech-functies verwachten. De meeste nieuwe voorzieningen zijn echter optioneel op het basismodel. De lijst met standaarduitrusting is echter iets langer dan voorheen. Sequoia is een perfecte SUV voor grotere gezinnen en langere reizen. Verwacht dus een iets hoger comfortniveau.

Toyota Sequoia 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Krachtige V8 blijft

Helaas zijn de dingen hetzelfde onder de motorkap. De 2021 Toyota Sequoia blijft rollen op zijn V8-benzinemotor. Het is een betrouwbare 5,7-liter motor met 381 pk en 400 lb-ft koppel. De full-size SUV wordt geleverd met een automatische zesversnellingsbak en een standaardconfiguratie met achterwielaandrijving. De vierwielaandrijving is optioneel voor de instapmodellen.


Toyota biedt ook een variabel kleptimingsysteem. Deze motor is krachtig, maar het brandstofverbruik wordt geschat op slechts 13 mpg in de stad en 17 mpg op de snelweg. Het is het grootste probleem en de hybride aandrijflijn is meer dan nodig. Ondanks alle geruchten komt Hybrid echter pas in 2022 aan.

Prijs en releasedatum Toyota Sequoia 2021

De vernieuwde Toyota Sequoia 2021 kost nu iets meer dan 50.000 euro. Aan de andere kant kost de uitrustingsvariant TRD Sport bijna 70.000 euro. De nieuwe Sequoia wordt later dit jaar uitgebracht en zal samen met andere Toyota-modellen een nieuwe Nightshade Edition bevatten.