Toyota RAV4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De zesde generatie Toyota RAV4 2022 krijgt een milde update die resulteert in een gedurfder en robuuster ontwerp. Naast dit model zal Toyota nog enkele SUV’s uit het assortiment opfrissen. Over het algemeen kunnen we verwachten dat de nieuwe Toyota RAV4 een overdraagmodel zal blijven wanneer hij later dit jaar in de showrooms verschijnt.

Net als zijn voorganger zal de nieuwe dezelfde instelbalken hebben. De favoriet is een TRD Off-Road, die naar verluidt uitzonderlijke offroad-capaciteiten en een ruige look biedt. Onder de motorkap blijven dezelfde motoren, en de Toyota RAV4 biedt drie opties.

Toyota RAV4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota RAV4 2022 exterieur updates

De Toyota RAV4 2022 ziet er beter uit dan het vorige model. Over het algemeen is het model van het voorgaande jaar volledig herzien en krijgt het nieuwe slechts kleine updates. Kortom, de generieke lijnen van de voorganger zijn verdwenen en de nieuwe RAV4 is aantrekkelijker dankzij het grote radiatorrooster en de stijlvolle geometrische frontvormen door het hele koetswerk.

De aantrekkelijkheid van het design is afhankelijk van de uitrustingsvariant. Tweekleurig lakwerk en een robuust ogende fiets onderscheiden zich bijvoorbeeld van de andere modellen. Ook wordt het RAV4-model standaard geleverd met 17-inch wielen, maar er zijn ook 18-inch en 19-inch opties beschikbaar. Een sportievere styling is te vinden in de Adventure- of TRD Off-Road-sierstrips. Beide zijn uitgerust met zwarte carrosseriepanelen, grote spatborden en modelspecifieke voorbumpers.

✓ U kunt ook controleren:

Interieurindeling en uitrustingskenmerken

De cabine van de Toyota RAV4 2022 is de mooiste die je kunt vinden in de compacte crossover-klasse. Over het algemeen ziet en voelt alles luxe aan, dankzij veel hoogwaardige en zacht aanvoelende materialen. De cabine is ook erg ruim en de RAV4 achter de achterbank heeft 37,5 kubieke meter bagageruimte. Bovendien opent het vouwen van deze stoelen 69,8 kubieke voet maximale laadruimte, wat meer dan genoeg is voor elke goodie. De RAV4 Prime biedt een iets kleiner aantal van 33,5 / 63,2 kubieke voet omdat de batterij onder de vloer is geplaatst.

De nieuwe Toyota RAV4 heeft dezelfde middenconsole met een helder 7-inch scherm op de basis of 8-inch in de Limited-, Adventure- en TRD-modellen qua tech. Toyota biedt ook standaarduitrusting zoals navigatie, Apple CarPlay, Android Auto en Amazon Alexa. De XSE-kuip is een betere optie omdat het de zaken nog meer opfleurt met blauwe accenten en stiksels. De Adventure-versie is ook beschikbaar, met meer sinaasappels binnenin, draadloos opladen en het JBL 11-luidspreker / 800 watt-audiosysteem.

Toyota RAV4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Toyota RAV4 2022 motordetails

Onder de motorkap komt de nieuwe Toyota RAV4 2022 met drie verschillende motorvarianten. De eerste motor bestaat uit een 2,5-liter viercilinder die 203 pk en een koppel van 184 pond-voet ontwikkelt. De kracht van deze unit stroomt standaard via een achttraps automaat en voorwielen.

Er is echter ook een efficiëntere RAV4-hybride die bestaat uit een 2,5 liter 4-cilindermotor, twee elektromotoren en een geweldige lithium-ionbatterij. In tegenstelling tot de eerste motor is deze voorzien van vierwielaandrijving en een continu variabele automatische transmissie (CVT). Geschat gemiddeld brandstofverbruik is 40 mpg, wat zich vertaalt naar meer dan 600 mijl op een volle tank.

Prime-specificaties

Het laatste en meest populaire model is het RAV4 Prime PHEV-model. Deze motor bestaat uit een 2,5 liter 4 cilinder benzinemotor en een paar elektromotoren en een grotere lithium-ion accu. Het levert 302 paarden en kan ook tot 42 mijl afleggen.

Toyota RAV4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De aankomende Toyota RAV4 2022 zal aantrekkelijker zijn, maar zal helaas slechts kleine wijzigingen ondergaan ten opzichte van de vorige generatie. Toyota heeft geen informatie vrijgegeven over de officiële releasedatum, maar we kunnen verwachten dat het later dit jaar wordt uitgerold.

Ook de prijsstelling van de RAV4 is officieel nog niet bekend. Over het algemeen verwachten we dat de adviesprijs dicht bij het huidige model zal blijven. Er zijn geen noemenswaardige wijzigingen in de fabrieken, dus de prijs voor het basismodel zou hetzelfde kunnen zijn, vanaf 27.000 euro. Meer spullen betekent natuurlijk meer geld, behalve dat RAV4 volledig is opgeladen om gemakkelijk boven de 40.000 euro uit te komen.